KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, June 21, 2010

selamat hari bapa

rasanya belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari bapa buat bapa2 di seluruh dunia...dedikasi khas buat suami tercinta,abah tersayang,ustaz asmadi yg comel,abang remie yg perkasa,abg nasril yang kental,dan bapa2 yg lain yg terhebat.....

hari ni ada pendaftarann lagi...nk terkencing plak rasanya....owh apa citer adik ku yg sorang itu..katanya mimpikan aku malam td...

Friday, June 18, 2010

apa berita itu?

dalam entry sebelum ni kan saya ada mention pasal berita yg bakal saya umumkan.jadi untuk entry kali ni saya rasa saya dah bersedia u umumkan berita itu...hmmm..mcm mana nk mula yer..sedikit malu..tp lambat laun orang akan tau jugak...hheheheeh..IM PREGNANT FOR SECOND BABY !!!!!!
mmg tak sangka agak cepat dari jangkaan tp ALLAH kalau nk bagi rezeki biler2 masa je kan?alhamdulillah....hampir masuk 2 bulan.masih terlalu awal dan saya kena berjaga2....

amani bakal dapat adik...mmg kehadiran baby kali ini u memberi amani kawan..kesian dia pg taska ramai kawan.balik umah kawan ngn papa n mama je..sian jugak dia..so tahun ni kami decide nk bagi dia adik..kalu ada yg follow entry saya yg lama dulu,saya agak confuse dengan perjalanan masa depan saya pada thun ini.alhamdulillah 2 diantaranya hampir tercapai.

pertama : kami dh pun membeli rumah baru dan bakal diduduki hujung tahun ini
kedua : apa lagi..second baby la...

saya berdoa supaya baby kali ini sihat dan saya pun sihat..sy akan cuba membahgaikan masa u menjaga kandungan dan amani..alhamdulillah suami banyak membantu...rasa cam nk mengandung selalu jek..alamak?!heheheh

nant saya post entry masa melawat rumah baru....
    

Thursday, June 17, 2010

bukit gambang resort water park

dah lama betul tak update blog..citer pun byk yg bersarang..dan ada byk citer u di kongsikan..seminggu sebelum cuti sekolah,kitaorang telah pg ke bukit gambang resort..taman tema air yg pertama di kuantan dan dijangka yg terbesar di malaysia..akan datang rasanya sbb sekarang masih kecik lagi taman tema air tu...kami pergi dgn keluarga ibu2 saudara aku...bwk sepupu berjalan...amani antara orang yg excited nk mandi..tp biler sampai kat kawasan air..tak nak plak..adui yai...


pose sblm masuk..bgr bukak pukul sepuluh dan kami tiba tepat pada waktunya..orang belum ramai lagi waktu tu...
ni pose terbaru dia kalu nk  bergambar...
jalan nk masuk BGWP(BUKIT GAMBANG WATER PARK)sblm tu ada kedai souvenir..comel plak baju penguin kat situ.nantila datang kali kedua..hehehehe
masa mandi mmg tak bawak camera..hilang akal apa nk bawak?jd tak dela gambar waktu mandi..kalu sesaper nk tgk boleh pg website bukit gambang ni..nampak sgt aku  ni malas nk buat link...
gambo atas lepas dh siap mandi...
pas mandi..tidooo
pas bgn tido..melantak ais krim plak.harga rm 2.00..okla...
tube yg disewa kat situ..harga tak ingat la..dalam rm 10 kot..yg tgh bertenggek tu my cousin dr kl..
antara pemandangan dalam BGWP..ni dia panggil apa tah...ada beach2 gtew..tak ingat la.nampak sgt aku lupa..tp sku suka gak pg sini..ombak dia syok dan ombak dia hanya dtg tak silap aku 15 minit sekali kot..ramai orng suka tggu masa ombak pasang....duduk dalam tube n tggu korang kena lambung dek ombak tu...dekat BGWP jugak ada 4 jenis slide u kita enjoy naik..aku berjaya naik 2 slide je..yg satu lagi tu mmg tak mo la,tggi giler..yg satu lagi tu sbb aku dh ketar lutut sbb naik slide yg sblm tu laju giler...rasanya mau tercampak jantung aku keluar...
dekat situ mmg disediakan gazebo u kita berehat tp kena cepatla datang..nak2 kalu time cuti sekolah..selalu penuh..kami senang dapat sbb datang awal kan...sewa tau..rm 30 tak silap tp ada complimentary pizza dan air mineral...makanan kat situ pun nk kata mahal,adatla kan...tp okla..sekurang2nya perut yg lapa bisa di isi...tak la mahal mcm hotel..heheheh
nampak tak?nampak?hired by us..korang p duk jejauh..

nk balik dh...bergambar dgn penguin....owh yer..buat kanak2 yg nak masuk,kena ukur kat sini dulu..cuba korang baca elok2.'if u are smaller than me u get in FREE'.alhamdulillah amani tak tggi lagi..tp sekali aku tgk dh suntuk je..silap ari bulan thn depan dtg dh kena byr...hai ya..tak pe jgn bg pakai selipar...hahahaha..
ok chow..ada satu lg berita gembira ingin dikhabarkan..tggu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails