KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, May 24, 2010

dulu dan sekarang

agak lama entry ni saya nak share dekat sini..baru hari ini ada masa sedikit untuk menaip..saya ingin ceritakan perbezaan2 saya antara dulu dan sekarang yang saya rasakan amat jauh berubah sehinggakan tak tercapai kudrat saya u menjadi seperti dulu (bolehka?hanya angan2 saja...)perbezaan yang ketara sejak saya mengambil keputusan mendirikan rumah tangga....dan saya ramai wanita yg dh berkahwin,mungkin mengalami perkara yg hampir sama dengan saya..antara perbezaan yg dapat saya rasakan ialah:

DULU : selalu mengingati apa sahaja yg berlaku dalam idup saya..contoh,nama member masa sekolah     dulu,tarikh pergi bercuti,apa yg saya makan minggu lepas,kalu waktu kerja akan ingat mana letaknya dokumen2..

SEKARANG : selalu lupa....nama member kolej yg sama kelas dgn saya pn saya boleh lupa..pnah satu ketika terserempak dgn member sekelas di pasar mlm,dia masih ingat saya dan saya pun masih ingat dia cuma tak ingat nama.pada satu tahap bertukar no telefon,saya terpaksa tebalkan muka bertanya kan nama dia..hanya hamburan kata2 aje dr dia menyatakan 'sampai ati ko lupa nama aku'..saya hanya mampu tersengih sambil minta maaf,bukan sengaja yer tak?

DULU : boleh makan apa sahaja tak kira masa dan tempat..makanla banyak mana pun tp badan ini tidak mahu naik...dulu saya penggemar kek,coklat,aiskrim,roti keju.ibaratnya dulu saya amat suka pergi kedai roti..kedai coklat dan segala kedai makanan yg berkalori.

SEKARANG : terpaksa mengawal pemakanan..ambil jumlah kalori yg diperlukan saja iaitu 1200...kalu tak kawal nant badan naik..

DULU : bgn pagi,masih boleh berguling2 di atas tilam.mkn tak kisah pkl brapa selagi perut tak lapar.boleh bgn sampa tengah hari (wah anak dara jenis apakah ini?)

SEKARANG : celik mata saja trus kedapur siapkan makanan u se isi rumah,buat apa yg patut oleh seorang ibu dan isteri,selagi terdaya buat selagi saya buat..bangun pun dh tak selewat dulu...

DULU : hidup sendiri seperti tiada tanggungjawab..

SEKARANG : hidup bersama orang yg amat tersayang...punya tanggung jawab dan segalanya serba lengkap dan serba bermakna..ALHAMDULILLAH....


Friday, May 21, 2010

hari sabtu

apa ada pada hari sabtu?tak de apa2..cuma cukupla masa u kami bertiga...
hujung minggu kami baru2 ini agak terisi setelah beberapa minggu suami saya asyik outstation sahaja.sebenarnya minggu itu pun kami kena bekerja juga tapi memandangkan dh lama tak snap gambar,maka ari sabtu selepas sarapan kami ke taman bandar u mengabadikan memori di situ..cewah...segala gambar tidak di edit sbb tuan punya blog tak de mood..so saksikanla gambar2 yg ada ini ....sepanjang photo shoot berlangsung,badan saya toksah cakapla betapa lenjunnya.ibarat seperti berjogging satu taman bandar,namun walu apa pun saya puas sbb kami dh lama tak bergambar bertiga...u menghandle si puteri ini juga tidaklah suah mana cuma kenkadang dia kena tgk mood juga...

Friday, May 14, 2010

citer lama...

sepatutnya entry ni dh lama saya peram...br ari ni dapat di publishkan...temanya adalah acara makan-makan sempena budak-budak practical di tempat saya dh habis tempoh berkhidmat..acara ni dahulu mmg tak pnah dibuat oleh unit kami,tapi sejak pernah buat makan2 u fiza dulu(bdk practical kitaorang dulu) aka yuna,maka acara makan2 ini sudah seperti wajib u unit kami  u mengenang jasa mereka berbakti di unit kami..dan yg tempat makannya seolah2 mmg wajib di 'PIZZA HUT GIANT'
'huh,mcm tak de tempat lainkan?'
tapi dh permintaan kita ikutkan ajer...
kali ini meraikan mai,ika dan lani....

pizza yg di order hampir separuh sudah di makan..mmg mkn besar sungguh ari tu...
ika n lani...
lama tak mkn ni..mmg break diet saya kejap u ari tu..tp alhamdulillah mungkin sbb dh terbiasa mkn sket..perut saya seolah2 tak dpt menerima kuantiti makanan yg byk u hari itu..budak2 siap ckp lg..'ala kak bee,mknla lagi.bukan selalu'
me n mai...seorang yg begitu sopan dan lemah lembut orangnya..
lagi..LARGE HUT PLATTER.tp udang dan sotong sudah abis kami kerjakan...
kami...
mereka..
kami lagi...senyum mcm sama kan?
chocholate volvano..sgt sedap...pnh mkn ngn kak eta dulu,sampai piza tak abis mkn sbb desert ni sampai dulu sblm piza..

ucapan buat adik2 ku...moga berjaya di luar sana.korang mmg cool la sepanjang dengan aku..thank so much coz byk membantu dan ikut perangai aku ni yg kadang2 blur,cerewet n ntah apa2...heheheh

Tuesday, May 11, 2010

kesibukan melanda..

seperti mana tajuk di atas begitula yg berlaku ke atas diri saya sekarang ni...intake akan mendatang tak lama lagi maka saya harus menunaikan tanggungjawab sbg seorang pekerja agar segala2nya berjalan lancar..maka dengan itu saya tiada mood u berblog walaupun ada byk cerita u diceritakan...dgn citer kami kena kuarantin sbb amani 'INFLUENZA A' lagi,dgn citer hari ibu dan mcm2 citer lagi..entry ni pun berpeluh saya nk buat..(tipu...heheheh).doakan saya agar bisa melakukan kerja dgn baik..
keadaan tepi meja yg mmg bersepah namun gambar2 itu adalah inspirasi saya..owh dengan tisu2 yg saya sumbat dlm bakul DIY..
rindu sangat sama kamu...

Tuesday, May 4, 2010

lagi koleksi Insyirah Amani

 
sambut ulang tahun yang pertama di teluk chempedak

 
aksi di dalam bilik sempena percutian keluarga di langkawi

 
bergambar di Taman Tamadun Islam Terengganu

 
wajah serius tgk tv

 
aksi  yang sedikit lucah (sedikit ke?)

 
Nak cover gambar atas ler tu!!!

 
bersama sepupu di kampung

 
aksi semasa pertunangan ibu nya

 
setelah penat teman mama dier berjogging

 
Persis model ker?

 
Teman Papa Outing waktu pagi di Teluk Chempedak

Dinner Di Swiss Garden

Lama dah  program nie berlangsung... cuma papanyer sibuk ngat nak transfer gambar dari DSLR. program nie anjuran pelajar Diploma Sains UiTM. Kira bagus ler bebudak nie.. komitmen yang sangat bagus ketika event nie berlangsung.. Tahniah pelajar Diploma Sains yer.

Tapi yang pentingnyer... gambar amani ler yang banyak nyer.. nie ler antara gambar yang dapat di snap oleh papa nyer..

 
waktu mula sampai di Lobi Hotel

Aksi Model ku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails