KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Sunday, December 25, 2011

malam tadi saya cuti....

 yer..malam td saya cuti...hehehhe..cuti apa? cuti dr masak...alah selama ni bukan tak pernah cuti kan? tp malam td tugas saya diambil alih oleh papa amani..hehehehe..tetiba plak dia teringin nak masak. anyway tq sayang....tugas bee masak nasi jer. pastu tggal pergi mandi, solat dan baca quran.

siang td kami pg pasar. beli ikan siakap seekor sbb teringin. ni adalah ikan siakap ketiga yg di masak oleh papa amani sepanjang tahun ni...heheheh..agaknya kalu nk suruh dia masak, kena beli ikan siakap kot..hehehe..ngosekk abg...

 siap pakai apron saya yg tak tahan tuh...pink kaler lg..



tada...!!!!
inilah hasilnya.
resipi ni dia pnah belajar dr internet dulu..rasanya sedap..ilang akal apa nk ckp tak sedap. haru dia tak  nak masak dh..hahahaha...siap saya tak cukuplah...nk kena beli yg lagi besar lah ikan siakap lepas ni...

Saturday, December 24, 2011

kisah anniversary dan birthday...

 21 hb Disember adalah ulangtahun perkahwinan kami yg kelima. alhamdulillah selamat sampai 5 tahun. dan semoga perkahwinan kami ini kekal sehingga akhir hayat. amin....anniversary tahun ni, tak adalah celebrate beriya sgt..just tgk wayang, makan mcd dan jalan2.
orang ada tanya, 'hai, mkn mcd jer?' 
saya pun ada tanya husband ' takkan makan mcd jer?' hehhehe..jahat tak?
pastu jawab husband, ' sayang tak ingat ke zaman bercinta dulu kita selalu dating kat mana? ' owh yer, mmg kami selalu lepak mcd....hhehehe..

23 hb plak adalah birthday saya(smlm la kiranya)..thanks pada kawan2 yg wish dlm facebokk dan sms..
smlm pun just jalan2 cuma sy mcm queen sketla sbb tak masak. just buat sarapan pagi jer n tghari makan kfc..lama sgt dh tak mkn kfc..teringin....pastu lepak kat tepi pantai..amik kesempatan sbb cuaca sedikit elok. tp angin mmg kuat...amani sgt suka sbb dh lama da tak pg pantai...


 syukur sbb saya masih boleh bernafas dan melihat anak membesar di hadapan mata saban hari..syukur alhamdulillah...
 wanita yg semakin menginjak usianya..huhuh...


 happy nya dia....
knapa budak2 kalu dia happy mesti diaorang sebut 'yeayy..yeayy?' korang pnah terpk tak?




last2 pnat..tertido dlm keta..balik pun sbb hujan tiba2 turun...kuantan masih hujan..
tp saya bersyukur kerana ALLAH tidak jadikan panas sepanjang tahun..sekurang2 nya kita merasa cuaca sejuk kan?cuaca nyaman....

Monday, December 19, 2011

ALVIN AND THE CHIPMUNKS 3

first time bawak amani tgk wayang....nk masuk 4 tahun barulah dia merasa masuk wayang. sblm ni tak brani bawak dia sbb kecik lg. riso jugak karang dia meraung dlm wayang...memandangkan citer ALVIN dh keluar, dan amani pun dh nampak iklan filem ni dlm tv, dia terloncat2 nk tgk. so hari sabtu baru ni 17 /12/2011, adalah tarikh keramat amani masuk wayang..hahhaha...dan first time jegakla belanja dia mkn popcorn...

kebetulan masuk wayang awal. so lama la dia menunggu wayang tu nk start...nk tahu apa dia ckp?

amani : papa, mana citer alvin ni...
papa : sabarlah sayang..tak kuar lg..
amani : lamanya dia loading papa....
papa n mama: ??????


amani..amani..ko ingat kita tgk alvin dlm you tube ker?hhahahahaha


muka excited....

salah satu adegan dalam citer tu...
 dave yg semakin kurus...

 kehadiran chippetes mencomelkan suasana....

 kesimpulan dr citer...sgt best la....mmg tak pernah mengecewakan.....

Sunday, December 18, 2011

musim hujan..

kuantan sekarang ni asyik hujan jer menjelang hujung minggu...kadang2 nk keluar ke bandar pun terhad. smlm sabtu hujan jugak..tp sedikit okla...ni nk citer aktiviti minggu lepas. hujan sabtu dan ahad. hari sabtu lepak rumah jer sbb papa amani outstation. hari ahad, pagi2 lagi amani dah tanya..

' mama, hari ni kita tak pg mana2 ker?
'amani nk pg mana?"
'jalan2 la....'

lepas zohor keluar ke bandar walau hujan...demi mengisi kebosanan si anak......


fesyen musim hujan....hehehehe
mcm nk ke pantai jer amani...

tup..tup, hujan-hujan ada hati pg melantak tutti frutti....hehehhe....dapat jugak akhirnya...kebetulan tutti frutti bukak cawangan baru kat IM 8, so pd hari kami pergi tu masih ada promosi 10 % kot tak silap...dapatlah harga RM 11++...bee pun terkejut. murahla plak.dh la bekas besar...
nampak tak tu kuantan hujan lebat? ni minggu lepas tau.  jalan pun jem...kami dr nk pg ECM, tak jadi pg plak MEGAMALL. jem jugak, kitaorang pg KUANTAN PARADE...ramai jugak orang last2 kami balik..hahahahah..sian amani pakai lawa2, pg tutti frutti jer....

Wednesday, December 14, 2011

citer basi

yer..mmg citer basi..citer bulan lepas kot rasanya...korang mesti pelik kan knapa bee selalu lewat post citer yg sepatutnya bee citer dr dulu...sbb kebanyakan  gambar byk dlm hp suami..so selalu lupa nk transfer dlm pc..lain la kalu hp kita sendiri kan...ada jugak bee capture pakai hp sendiri, tp lg byk pakai hp suami...

aduh...lambatnya nk rembat samsung galaxy SII  ni...tgh kumpul duit beb...cukup jer, trus rembat satu..silap2 hari SAMSUNG GALAXY NOTE..hhahahaah.....

ok..ni nak citer kes amani la ni..perasan tak gamabar yg bee post masa amani nk pg tadika dia ari tu, korang perasan tak yg dia dh rambut pendek?..huhuhh....
kisahnya pada satu malam....jeng..jeng..jeng....
amani duk dalam bilik senyap jer...kejap2 dia kuar pg dapur. bee duk kat depan lipat baju...
then, tiba2 dia dtg dengan bangganya bgth,
'mama...amani potong rambut...cantik tak?"
bee terdiam dh tahu nk cakap apa....kecewa...marah, klakar, nk ketawa, semua ada...
kecewa sbb : rambut panjang dia dh jd compang camping...(musnah impian mama nk kekalkan dia dengan imej rambut panjang)

marah sbb : mana dia jumpa gunting..mcm mana dia boleh terfikir nk gunting rambut.

nak ketawa sbb : amani punyalah bangga dapat potong rambut sendiri...hahahahah



ini lah hasil potongan dia..yg tak tahan mcm mana tgn dia tu boleh sampai gunting rambut kat bahagian belakang tu...ish.ish..ish...
 
dr pandangan tepi


 ini selepas di 'alter' kat kedai...
 isap jari tetap menjadi kegemaranku...
 nasib baik comel....
 hari beikutnya masa nk pg sekolah....tetiba plak buang tebiat nak pakai kasut lama....
 kasut raya tahun 2010..dh pudar warnanya..tp amani masih nak pakai....sila lihat gambar kat bawah..
kontra tak? heheheheh..gambar kasut ni pd tahun lepas. sajer nk buat comparison...buruk bebeno dh kasut dia skang..pudar..
kesan selalu basuh..kasut ni turun kaler..jadilah mcm tu...huhuhu
 walau mcm mana pun mama tetap rindu rambut kamu yg dulu...isk..isk..isk..cedih...

amani ngn member baik waktu bersantai dlm keta...masa ni on d way nk pg melaka...

p/s : lately kuantan selalu hujan..doakan penduduk kuantan selamat dr segala musibah yer...

Monday, December 12, 2011

AMANI AND PRE-SCHOOL



1 Disember 2011 hari tu adalah hari pertama amani pergi school baru...tiada lg taska..bee antar di tadika pula sebab tahun depan dia dh 4 tahun. untuk persediaan amani, nak bagi dia serasi pergi sekolah tadika baru ni, bee hantar awal sebulan untuk proses tersebut supaya nant dia tak terkejut. biar dia serasi dengan teacher2 dia kat sana....

gambar kat atas dia dengan adib, anak member ofis. senang hantar sekali. at least awal2 lg dh ada kawan... ni tgh on d way nak antar diaorang lah ni...

 adib yg pemalu....
ni lah nama sekolah baru amani...senarai yg nak kena bayar tahun depan...huhuu...survey punya survey rasanya tadika ini yg terbaik buat masa ni...baik dr segi pengisisan dan yuran dia....hehehehe

mula2 amani mmg refuse tak nk pg school baru. mgkin sbb dh biasa dgn taska dia yg lama. tp dia menangis untuk 2 hari jer...hari ketiga kat tadika tu, dia dh seronok...alhamdulillah

Saturday, November 19, 2011

SANDRA BULLOCK

kenal dengan
 sandra bullock? kalu saper yg tak kenal meh bee kenalkan..tgk gambar2 kat bawah.cantikkan dia? bee tak tahu la kenapa bee minat dgn dia. minat dengan lakonan dia. malam td bee tido lewat semata2 nk tgk dia berlakon. mula2 malam td ingat pkl 12.00 nak tido pas tgk citer THE 6th DAY. tup2 bila tekan info kat ASTRO tu, ada citer WHILE YOU WERE SLEEPING pkl 12.00 malam TV2 dan pelakon dia adalah SANDRA BULLOCK. apa lagi, bee sanggup tggu walau pun mengantuk tahap gaban. punyalah seronok nk tgk...dan citer dia sgt best....
 
cantik kan dia?


 hero citer WHILE YOU WERE SLEEPING

salah satu adegan citer tu...

ada sapa2 yg tgk?

Thursday, November 17, 2011

my cousin's convocation

cerita ni dh lama kot..tp tak pela br nak upload. event ni masa 22 Oktober hari tu. bee rasa br jer lagi budak ni konvo.rupanya dah nk masuk sebulan dh. konvokesyen UNITAR berlangsung di PICC. grand jugakla nampak konvo diaorang ni. ramai betul student. semuanya ONE MALAYSIA. bee tgk kebanyakan graduan baik melayu, cina or india jumlahnya sama jer.. harmoni kan?

 masa kitaorang sampai, diaorang tgh makan di cafe PICC. mmg sengaja nk dtg bila abis konvo. malas nk dtg awal. bukan dapat masuk dewan pun kan? ramai giler yg beratur amik makanan. tp yg kelakarnya ada parents beratur panjang, tup2 letak nasi kat tepi. sebab apa korang nk tahu? rupanya makanan tersebut kena bayar. parents ingat free jer. semangat la diaorang ni beratur. tp tak semuala mcm tu. ramai jugak yg bayar. mgkn ada parents yg sudah dimaklumkan bahawa tiada makanan percuma disediakan.
 bergambar kenangan di balkoni cafe PICC..pemandangan tok sah cakapla. rasa mcm nk amik bantal duk situ tido. bee penah lepak makan kat cafe tu sblm ni, masa tu tak ramai orang mcm ni. lagilah nyaman nak mampus..
 kak long with her boyfriend.....amar....

 sweet plak aku tgk budak dua orang ni..bila korang nk kawen ha??
 im like a pregnant woman in this shirt...dulu masa bee kurus, orang selalu cakap kami mcm kembar...namanya sepupu kan?biler bee dh demuk sket, tak nampak dh mcm kembarnya..kena tunggu kak long pulak demuk..hahahahah


 congratulation kak long....

eh..apasal bee tak de yer? owh bee pg toilet masa ni...huhuuhu...ini adalah sebahagian daripada family kecik saya....



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails