KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, October 28, 2010

saat ini...

perjalanan masih jauh....
masa hadapan tidak pasti bagaimana...
alangkah bagusnya kalau kita dapat meramalkan masa depan...
jika ia benar2 terjadi,maka ini bukan dunia....
bumi berbentuk sfera seperti bola...
berputar di atas paksinya...
hidup seperti bumi juga....

masih buntu dalam memilih hala tuju...
mahu jadi seperti pohon kurma kah?
yg mampu menghasilkan buah yg terbaik walau berada di padang pasir yang panas tanpa air...
atau .....
tapi mampukah aku menjadi seperti pohon kurma?

Friday, October 22, 2010

QAIREENA KRISYA....

siapa dia QAIREENA KRISYA?jgn salah faham...dia ini adalah anak kwn baik saya yg saya anggap mcm kakak sendiri....panggilan manja dia ialah QK... dia sekarang berada jauh di Yangon Myanmar kerana ikut mama dia yg kena posting di sana...wah kecik2 dh pg oversea...mamabee ni pun lum pnah lg tau...bertuah ko nak...gambar ni diambil 10 bulan yg lalu..hehehehe..lmbr giler saya upload dlm blog...sekarang this girl is coming one year old soon...HAPPY BIRTHDAY SAYANG..tak pe awal kan?

mau tau lebih lanjut?layari http://smms-biggurlzdontcry.blogspot.com

u tatatapan kak sri....
sory sesangat lambat upload....sbb ari ni bee berpeluang duk kat meja abg sham n upload gambar2 yg ada...ini antara gambar yg akak tggu kan?sory bebanyak tau...gambar ni ada dlm pc dia jek..kebetulan ari ni dia tukar pc br,jd laju sket..tu yg saya bantai upload gambar qk...plus b pun tak kuar kemana2 lunch jumaat arini...

ok kak...hope u berpuas hati...okla nk g solat jap...daaaa
ayat mcm kita chatting plak...

saya suka ini....

wajah kesayangan saya...

walau comot  saya tetap suka
geram pipi tembam dia


dia dh semakin membesar.....semakin pandai....semakin petah dan segala2nya dlm idup saya adalah dia....
dia seorang yg manja tak kira dgn siapa sahaja


dlm pikiran otak saya sekarang sudah merangka parti hari jadi dia tahun depan...nk tema apa..nk bg door gift mcm mana..nk tempah kek karikatur apa...semua sedang bermain dlm kotak fikiran....padahal rumah baru saya sekarang ini yg patut saya fikirkan....heheheheheheh



Friday, October 15, 2010

trivia AMANI

nama penuh : NUR INSYIRAH AMANI BINTI SHARUDDIN
nama panggilan : AMANI
nama panggilan dulu : SYIRA(tukar nama panggilan masa umur setahun lebih atas sebab maksud syira tu tak elok...kalu nk panggil kena panggil INSYIRAH.sbb tu nama blog syiraciecie.blogspot.com)
tarikh lahir : 24 FEBRUARI 2008
waktu lahir : 12.22 tgh


- suka amik gambar mcm papa dia.tp bukan pakai DSLR,dia cuma pakai NOKIA 6220 classic sajer(hp saya la tu)
-sgt suka spaghetti tp yg saya buat jek...kalu order kat kedai dia tak penah nk mkn..tak tau ngaper..padahal sama jek..
- suka mkn mee sup or apa saja dr mee kuning....
- seorang yang egonya agak tinggi...kalu buat salah payah betul nk say sory..bila suruh br nk ckp....
- akan terduduk menangis kat lantai kalu apa yg dia nk tak dapat....
- seorang yg sangat manja...yg mampu buat hati saya sejuk dan cair....
- seoarang yg petah bercakap mcm papa dia...

kesimpulannya mama sayang amani....



Wednesday, October 13, 2010

........bersarang lagi....

blog saya bersarang lagi....tak de mood nk bercerita mungkin....ada gambar yg nk dipublishkan tp rasanya blm masa lg...kehidupan makin sibuk....hati selalu susah..tp saya tau DIA selalu dgn saya.sbb tu saya rasa ok....
2/10/10- adik kesayangan saya kahwin...setelah sekian lama dia menghitung hari,akhirnya saat yg dinant tiba...sbg seorang kakak,sy tumpang bahagia,kerana adik saya bahagia..terpancar diwajahnya kerana dia berjaya memiliki lelaki yg dicintai..indahnya perasaan itu hingga tak dpt nk diungkapkan dengan kata2...dan disebalik itu juga terasa seperti akan kehilangan dia..mungkin ini perasaan setiap kakak2,abang2 yg kat luar sana yg telah mengahwinkan adik2 mereka..dan mungkin perasaan ini juga yg dilalui oleh ibu2 dan bapa2 diluar sana...
akhirnya apa yg diaorang rasa,saya dpt rasa sekarang...sekurang2nya saya boleh prepare dr segi mental selepas ini kalu amani pula mendirikan rumah tangga...
aduh..jauh sungguh saya berangan.....

buat FIZA....selamat melayari rumah tangga dengan bahagia...

p/s: ada masalah nk transfer gambar dr hp ke pc...adui yai....nntila i upload gambar kawen diaorang...daa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails