KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, May 21, 2012

suratan atau kebetulan?

minggu lepas belikan amani puzzle abjad dan nombor ni kat pasal malam. dari dia pilih yang mainan yang bukan-bukan, baik amik mainan yang ada unsur learning sket kan?
 so dia duklah main cantum2 benda alah ni ikut suka dia jer..lagipun dia bukannya pandai mengeja sangat. kenal ABC tu pandailah. tp tup2 pnadangan mata bee terarah pada satu ayat yang dia cantumkan dari puzzle tu..
nak tahu apa dia?






ambik kau....hahahaha..terkejut kejap..tp tak salahkan dia. sbb warna2 dekat abjad tu yang memainkan peranan kan?

Friday, May 18, 2012

coklat

tengah-tengah perut sedang membesar ni, mmg kadang2 rasa lapar tu dtg tanpa diduga...so coklat adalah peneman setia. berfungsi sebagai alas perut dan pemuas nafsu..heheheh...apa2 coklat pun boleh. 
asal apa yg diteringin oleh tekak jer....

amani dan antibiotik

baru2 ni amani kena bisul lg...sepanjang hayat dia, inilah bisul yang ke empat..huhuhuh...tp bisul ni br nk bercambah. so doktor bg ubat antibiotik n ada ubat yang lain lah u dia mkn. tp memandangkan bisul dia dh hampir kecut, antibiotik jerlah dia kena makan sampai habis.
mentang2 dh besar ni, nak makan ubat tu sendiri. dh tak payah suap dh. sukatan pun dh tahu banyak mana....
aksi budak mkn ubat dengan simbol peace hanya menggunakan satu jari...hehehehe
antibiotik yang perlu dihabiskan....biasalahkan..namanya antibiotik...
ttp tgk tv....
minum air pun pakai picagari.....tgklah air dlm mug penuh. tu pun dia amik sendiri...
amani ni kalu time dia berdikari, sgt2 berdikari sampai tak bg mama buat. tp kalu time nk manja, dia nak pakai spender pun sanggup tggu mama... amani..amani....


Wednesday, May 16, 2012

bag LV sempena HARI IBU....

baca tajuk kat atas mcm gempak jer kan? hek eleh...kaya bebeno laki bee nk bg bag LV...
cuba tgk gambar kat bawah....
tada....ni lah bag nya...hehehehehe
ni hadiah dr AMANI lah..dia buat dengan cikgu dia kat sekolah..terharu mak...ni lah first time dapat hadiah hari ibu dari anak....
ini isi dalam bag....MAMA LOVE U TOO SAYANG...more than u...



Monday, May 14, 2012

forum pasal mengandung

dulu masa pregnant kan amani, bee selalu terjah satu forum ni. bc info pasal mengandung, breast feed, preparation nk smbut bby, pasal kesihatan ibu n mcm2 lg lah. dh tak ingat apa nama forum tu. pastu one day owner web tu buat sedikit pembaharuan. habis post2 dlm forum tu hilang. rugi nya bee rasa sbb info2 kat dlm tu byk sgt yang berguna..

pastu u preggy yg second ni cuba cr balik forum yg dulu tp tak ingat nama laman web tu. akhirnya bee jumpa website ni. lebih kurang mcm yang dulu jugak. alhamdulillah.. saper2 yg mengandung, ada anak kecik bolehlah terjah kalu sudi yer...

Sunday, May 13, 2012

selesai sudah


alhamdulillah..selesai sudah final exam bee u semester ni..semester baru bulan Julai pulak....lega rasanya semuanya dh selesai..boleh berehat dan tenangkan diri pulak.nk tumpu pada bby dlm tummy ni..hehhehe..sian dia belajar ngn mama sekali yer...

teringat masa ni amani teman mama masuk kelas. sian nk tggalkan dia kat orang selalu. n kesian plak nk susahkan orang jaga amani selalu. hehehe
nasib baik tutor memahami. mintak izin tutor dulu nk bawak anak masuk kelas.  alhamdulillah dia tak kaco mama n senyap jer..buat hal dia. mewarna. bosan mewarna buat keluar mainan plak.. 
bawak beg sekolah msk kelas, kalah mama. mama bawak buku sebijik ngn pensil case jer. amani siap ngn hand bag bawak..hehehhee

Thursday, May 10, 2012

1 Mei @ Kuala Gandah


cuti 1 Mei bebaru ni kami berkunjung ke Kuala Gandah, dekat Lanchang. dh lama husband nk g situ. kebetulan balik dr KL, kitaorang singgah. kat situ mmg popular dengan tempat pembiakan gajah.           





muka budak excited nk tgk gajah...

ni tempat aktiviti nk mandi bersama gajah. aktiviti dia petang sket. kami sampai hari tu dalam tengahari...
 ni lah sungai tempat nk mandi nya...
sampai terangkat kaki cium papa dia....hehhee


 kat belakang tu anak gajah..kita boleh bg dia mkn. beli pisang or kacang, n bg dia makan...RM 3.00 jer makanan dia.
bee beli pisang sbb besar..nk beli kacang bee takut. sbb kacang kecik..kang dia sedut plak tangan bee..heheheh
sementara nk tggu show gajah pukul 2, kita orang bergambar jap kat taman dia...panas sungguh masa ni...wrong time lah dtg....bangku tu panas sebenarnya..sbb tu bee riba amani sbb dia tak nk duk atas bangku tu.
kami.....
sempat plak petik bung atahi ayam kat situ....
kita orang dh sampai kat sini..korang bila lg?
tulang dan tengkorak gajah turut dipamerkan..tayangan video pun ada....
show gajah,..biasa2 jer lah bg bee....
amani tak brani nk pg dekat..dia takut...pas show kami balik sbb tak tahan panas n perut lapar. tak tggu pun aktiviti mandi bersama gajah..
masuk sini free jer. melainkan kalu korang nak menunggang n mandi dengan gajah, yg tu kena bayar....tp bee tak sure brapa ringgit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails