KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Friday, August 26, 2011

review biskut raya

 mcm mana persipan raya korang tahun ni?biasa2, sederhana atau meriah?
bagi bee sekelurga, sambutan tahun ini sedikit meriah berbanding tahun lepas. baju raya tahun ni kami sedondon berbanding tahun lepas yg cam campur aduk sket. 
kalu bab kueh raya toksah cakapla.memang meriah giler dr tahun lepas. ntah knapa tahun ni bee seolah-olah dirasuk membeli kuih raya. main sedap jer order. last2 biler dh sedar, kira amount kuih raya, amek kau bee dh abiskan hampir rm 300 untuk kueh raya sahaja.
jom layan gambar kueh raya sket...
 
 semperit kat belakang dh abis separuh di makan oleh amani..u r kampung girl la sayang. biskut tradisonal jugak yg ko pilih...
 yg ni gift dr Shahputra. mmg tiap2 tahun Shahputra akan bg kueh raya u staff...
 isi dalam..belum mkn n tak tau apa rasa....tp selalunya jarang yg mengecewakan.
 maruku ni orang kasi. amani sorang jugak yg bantai..
 orang bagi lg..
 order. abis rm 128 u semua biskut ni sahaja..
dan lagi...

last sekali , kami ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua kenalan yang mengenali kami.. semoga syawal tahun ini memberi seribu makna kepada anda semua..

p/s : gambar raya tahun lepas masa celebrate di Terengganu. this year its gonna be Temerloh turn...


Friday, August 19, 2011

RAMADHAN 18

agenda berbuka tanpa suami di sisi...
namun adik kesayangan a.k.a IBU yang sudi menemani berbuka puase. tahun ni destinasi kami ada lah 

EAST COAST BUFFET STEAMBOAT

style restoran ni korang makanla banyak manapun..makanla sampai lebam. bayar hanya RM 22 (DEWASA) dan RM 14 (KANAK-KANAK 4-12 Tahun). tp ada syaratnya. untuk mengelakkan pembazairan, pihak restoran akan mengenakan penalti bagi hidangan yg tidak habis dengan rm 6 setiap 100gm.
deal kan? so u all kena habiskan makanan tu walau macam manapun. kesimpulannya, ambikla berpada-pada ikut perut...

lokasi restoran ni di jalan beserah kuantan.


 sempena bulan ramadhan diaorang ada sediakan nasi goreng without xtra charge...hari2 biasa takde rasanya..
nasi goreng diaorang pun sedap...
 teh china yg sgt sedap...percaya tak saya dan IBU sahaja yang menghabiskan 2 teko teh ni...tea ni juga include the package. for those yg tak suka minum teh cina, boleh ambil air tin yg disediakan tp ada extra charge la ikut harga minuman tersebut.
 ais krim juga include the package. amani makan lebih kurang 8 scoop aiskrim...
 yummy tak?
 amani hanya makan mee sahaja. itu jer yg dia suka...

 IBU n UDIN...pasangan muda yg baru dapat bby...tahniah dik..
 see? DAMIA FAREEDA yg sgt baik..tak kaco mama n papa dia makan pun...
 olololo..nnt dh besar kita makan sama2 yer...

 hidangan last yg paling sukar u dihabiskan...heheheh


 yg ni sebelum dimasakkan.....

 damia fareeda...anak mama yg baik nih...










aku baru perasan..tak de pun gamabar aku ngn DAMIA..sampai hati..huhuhuh..IBU, tolong komen sket...


p/s : restoran ni sgt ok bg saya. layanan daripada staff sgt istimewa dan friendly. sgt concern kalau kita bawak baby...mereka akan pastikan baby akan berada dlm keadaan selesa... warga kuantan, sila la berkunjung ke sana yer..

Wednesday, August 10, 2011

ramadhan 8

 mentang-mentangla bulan ramadhan, entry penuh dengan agenda berbuka puase jer kan? itu jer modal yang adakan? ramadhan ke 8 pertama kalinya kami mengubah angin untuk makan di luar. pertama kali untuk ramadhan 2011 yer. jgn salah anggap plak. permintaan berbuka adalah daripada sang isteri yang bakal di tinggalkan suami untuk sementara waktu kerana sang suami akan bertugas di perantauan keesokan harinya..cewah, ayat...

plan asal nk berbuka di McD Teluk Cempedak, kerana sang isteri mengidamkan GCB. namun kerana faktor iklim dan cuaca yang tidak mengizinkan, kami beralih ke Megamall untuk menikmati McD di sana. 

sampai jer kat megamall, terpandang plak restoran Ayam Penyet. berlaku la dialog antara sang suami dan isteri td..

suami: yang, sayang tak pernah makan lg kan Ayam Penyet?
isteri : belum...hmmm..
suami: sayang nk cuba? ker sayang tak nk makan nasi?
(dalam fikiran sang isteri sudah berlegar-legar GCB dan Ayam Penyet)

isteri: agak2 kat sini ada bakso tak? (ceh, menu yg tak tersenarai langsung dalam khayalan td)

suami : jom kita tgk menu..
sang isteri pergi melihat menu dan sang suami membawa anak kesayang menunggang benda alah di bawah...
selepas itu sang isteri datang ke arah sang suami...

suami : ha? mcm mana? dah booking? kena cepat. kang penuh..
isteri : yer ker? mcm byk lg jer yg kosong..hmmm mcm mana ni abg?
suami : ikut sayang la...
isteri : hmm..okla kot. McD kita boleh mkn u supper hari lain kan? lepak TC malam2 kan?
suami : betul...
 si isteri pun pergila membuat reservation dan berjaya. sekembalinya sang isteri, si anak sudah naik motor plak...ish2x..

 waktu hampir nk berbuka..rupanya ramai yg makan kat situ. boleh dikatakan penuhla meja restoran tu...amani sempat lg beli aiskrim...

 nampak? p main jauh2...
 skang saya nk citer menu yg dipesan...
gambar atas diorder oleh saya dan amani. green apple with milk pudding..(not bad rasa dia) RM 6.00
 bakso saya dan amani. yg ni saya punya. (RM 5.90) 4 biji bebola daging. mee sket jer. tp korang akan kenyang sbb bebola daging dia sedap dan mengenyangkan (not recommended to  pesakit darah tinggi..heheh)
 terung balado menu sang suami.... (RM 4.00)
 bersama AYAM PENYET dan nasi (RM 8.00)
 Indonesian Tea pilihan sang suami ( RM 1.80- not so sure harga dia betul ker tak..)

lepas makan, pergi solat dan shopping!!!
agenda yg tidak dirancang actually..terus rembat dua pasang baju raya untuk Amani...

 baju pertama (baju bling-bling Mickey Mouse tu dia pilih sendiri.nk ikut AC MIZAL agaknya..)

baju kedua...i love the polka dot...baju kedua sangat budget dan puas hati..same goes to baju mickey mouse di atas..kami pengguna yang bijak..hehehehe


p/s: untuk penduduk Kuantan, silalah berkunjung ke Restoran Ayam Penyet Berjaya Megamall Kuantan untuk merasai sendiri rasa ayam tersebut...(komen sang suami pasal ayam penyet : 'Bolehla....')

Tuesday, August 9, 2011

citer ramadhan 7 lagi..

selepas zohor ramadhan 7, kitaorang bersiap2 nk pergi mencari lauk di pasar dan juadah lain untuk berbuka..sambil tggu papa amani mandi, sajer sajer amik gambar budak yg excited nk g jalan..katanya nk pergi kedai...


muka dh bosan biler tggu mama ngn papa yang tak siap lg. nak2 mama yg asyik duk snap gambo dia jer..pastu saya pergi bersiap. keluar bilik tgk dia layan computer plak tgk citer 'SEKALI LAGI'. alah, lakonan LISA SURIHANI dan SAHEIZY SAM tu..so far tu la citer favorite dia skang...sbb ada AMANI jugak yg berlakon..(adik MIA SARA)

hisap jari tak tinggal..kenkadang tu penat jugak nk  menjawab soalan orang yg menegur tabiat dia ni...
"eh, isap jari?"
dalam keta tetiba mood dia tak baik..diam jer..amik gambar pun ttp2 muka..dlm hati ni kata mesti dia lapar ni. tak pun merajuk sbb kedai tak sampai2 lg...
masam jer..pastu papa tanya, "amani nk mkn KFC tak?"
"ha? KFC nak.."
barula dengar suara dia..sah anak aku lapar...


beli KFC drive thru. malu weh nk masuk dalam..tu pun ramai keta berbaris nk beli KFC jugak..muahahaha
as usual...

lepas tu kami pg tanjung lumpur, dapat plak sata n otak-otak ni..
balik trus masak dan juadah kami pada hari tersebut ialah...jeng..jeng..jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
kerang rebus
daun selom...(betul ker ha?)
cekodok udang
dan.........sotong celup tepung.. ada lagi sebenarnya.. ikan bakar tp malu nk amik gamabr sbb ikan sedikit hancur semasa pembakaran berlaku...hahahah


p/s : impian nk makan maggi terkubur sbb juadah dah byk giler sampai penuh satu meja...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails