KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, September 29, 2010

28 sept 2010

dia  : hello...boleh saya bercakap dengan pn rabiatul adawiah?
aku : saya bercakap...
dia  : ok puan,saya dari GALAKSI PERMAI SDN BHD.nk bgth yg puan dh boleh amik kunci rumah.tp puan kena buat beberapa bayaran sebanyak RM .......  u bayaran cukai,air,interest bank n bla..bla..bla....
aku  : bla..bla...bla...(malas nk citer panjang)
dia   : bla..bla..bla..n bla..lg
aku  : ok terima kasih

hmmm...rumah dah siap.kunci dh boleh ambik...design dapur tak jumpa lg...susun atur rumah baru nnt pn aku masih blur lagi...mencari dan trus mencari..surfing dan trus surfing di internet u design.cat rumah?nk cat ke tak nak?kalut?mmg aku kalut..gembira dalam debaran...nk pindah rumah baru lah katakan..tp rumah kali ni adalah aset kami sekeluarga.aku sbg perempuan rumah nk yg terbaik buat rumah kami...kalu rumah sewa boleh la cincai je....

Thursday, September 23, 2010

reunion 2010

aidilfitri ke 3 bebaru ni saya dan geng2 SMCHWS (SEK MEN CHUNG HWA WEI SIN) telah mengadakan reunion u menyambut 10 tahun friendship kami...perjumpaan sepatutnya diadakan dengan lebih sempurna namun ada sedikit masalah maka perjumpaan itu diadakan seperti tahun2 seblmnya..(maknanya tak de kelainanla).cuma participate kali ni agak ramai....
masa zaman sekolah dahulu kami ditempatkan di kelas 4 SCIENCE 3(2001).kiranya antara budak melayu kat sekolah tu kami duk dlm kelas yg terpandaila..(science 1 dan science 2 dimonopoli oleh budak cina)
dalam kelas kami hanya ada 11 orang saje budak melayu..yang lain semua cina...
11 orang itu adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KAMI
gambar yg diambil 10 tahun yg lalu...
boleh cam tak saya yg mana satu?hehehehehe
dan ni gambar raya bebaru ni...selepas 10 tahun...byk perbezaan kan?
dari kiri :wan,aku,diana,fety,amizan dan fatiyah
gambar ni diana dh balik...sampai plak 2 sang lelaki dan perempuan ..

dari kiri :wan,aku lagi,fety,amizan,nani
belakang ;qadafi,azmir dan fatiyah
biler berjumpa kali ni aku sendiri membuat konklusi bahawa aku bersyukur melihat kehidupan aku dan kenkawan semuanya boleh dikatakan berjaya dan mempunyai pekerjaan yg best2...antara kami ada yg smbung degree dan ada yg dh  buat master...walaupun kami ni produk sekolah harian biasa,namun kami mampu berjaya..alhamdulillah..
4 dr kami dh mendirikan rumah tangga
2 lagi on d way
5 lagi masih single but not available

opps kalu nak tau kami sama batch ngn zizan RAJA LAWAK....cuma dia dulu aliran COMMERCE...

Tuesday, September 21, 2010

RAYA DI TERENGGANU

tahun ni time beraya di terengganu, my home town.at last after 3 years,aku dpt beraya pada hari raya pertama di terengganu....



my family...
my cousins...my very sporting brothers n sisters.
my big family...4 ever in my heart...
my pak lang's family
my achik's family
my mak uda's family...no child.me n husband just tumpang sekaki because saya dh tak de mak...


buat semua teman blogger...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...

diari AMANI di KMC

1 SEPT (PAGI) : pg KMC check up bisul

masih mampu tersenyum(masa tggu nk check up)

1 SEPT (PTG) : warded

di rumah masa kemas2 nk pg masuk ward..minum susu seround...(baju pink yg cute pemberian aunty smms)
muka tahan sakit lepas kena amik darah
2 SEPT (PKL 1.00 PTG )  : standy nk pegi operation theatre...nk buang bisul...kena pakai jubah yg cute..tp dia takmo pakai sbb mungkin tahu doktor nk buat sesuatu kat dia
dalam area bilik OT...masa ni senyum sbb ada toy sebakul dlm tu...
masa ni muka takut lagi...
dh start main....lepas tu dia masuk OT,doc bg ubat bius n papa dia kena kuar...sbb prosedur nk dijalankan...

lepas keluar..dia menangis sekuatnya..satu blok KMC tu leh dgr suara dia...lepas tu nurse bg ubat tahan sakit kat punggung, baru dia cool down n br nk makan n minum...
3 SEPT : tak de sangat aktiviti menarik yg dijalankan.....
4 SEPT : keadaan dia makin ok...melantak cekodok made in KMC.......
antara hidangan buka puasa dengan IBU...kuah singgang tu aku masak masa balik  umah ptg 2 SEPT...
berbuka puasa dengan IBU pada ptg 2 SEPT...sepatutnya gambo ni kat atas..tp payoh benor nk drag ke atas.....
bisul yg dh masak........inila dia rupanya sblm 'ditoreh' oleh doc...
4 SEPT ( PTG): bawak amani pg balik  umah kejap n jenjalan..sian gak dia terperuk je dlm bilik hospital tu....
4 SEPT (PAGI) : amani masuk OT kali kedua u dressing bisul yg bawah tulang pipi n doc toreh satu lagi bisul kat tangan....
5 SEPT : tak de apa yg menarik....
6 SEPT : amani dh keluar wad

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails