KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, April 20, 2010

birthday lagi...

sabtu lepas,jamuan hari jadi diadakan sekali lagi u amani dan abg sepupu dia si alif..walaupun hampir 2 bulan bday kedua budak2 ni dah lepas(amani bulan 2,alif awal bln 3) tapi sbb dah janji ngn si alif nk buat mkn kek oleh ibu dia,akhirnya sabtu br ni barula impian si alif tercapai tambahan plak celebrate ngan adik kesayangan dia si amani tu..mula2 citer dek ibu dia nk kek spongebob but at last biler nk pg beli kek,dia nk upin ipin plak..apalagi bukan hajat alif je tercapai,hajat amani nk kek upin ipin pun tercapai..eh?amani dh pandai berhajat ker?hmmmm...
juadah hari tu soto dan mee curry..yummy2...kek toksah cakapla...aku bantai segalanya..smlm ari isnin aku pose..


ni la kek upin ipin nya
sayangnya abang dia...
masa pasang lilin..tengok tu semua mulut menganga..sabo dik..sabo...nasib baik ibu tak menganga...hehehe
owh..dia dh pandai tiup lilin sekarang..tp tak leh lawan abg alif dia lagi la...smlm pg minum2 kat luar,kitaorang saje nyanyi lagu epy bday kat dia...n pastu dia tiup lilin walaupun lilin tu tak de kat depan mata..hahahah..ada improvementla berbanding masa bday dia dulu..langsung tak pandai nk tiup..muncung je lebih,nasib baik tak melecur bibir tu kena api lilin...
acara potong kek..byk gambo kena crop sbb akak ipar saya tak pakai tudung..aurat dia saya kena jaga kalu  tak saya dosa..(wah baiknya saya..)
ini kek kak long anak buah aku juga...umur 13 tahun..anak dara dah dia..celeb jugak dia punya n bday dia yg paling latest jatuh 14 april baru ni..tp budak dua orang tu plak yg over shadow...hhahahaha...
kek di atas sungguh sedap...yg pasti abg ipar aku tak tinggal sign nama dia atas kek anak dia..tgk betul2 huruf 'Z' atas kek tu..nama dia la tu..'Z' stand for 'ZAIRUM'.....


p/s :kualiti gambar amatla tak cantik ..malas nk tggu gambar dari D90..lambat...

Friday, April 16, 2010

dia minat lagu ini...

kerna lagu ini,dia bisa bangun dr baringan,kerna lagu ini,dia bisa marah padaku jika ditukar siaran,kerna lagu ini,dia bisa angin jika terpegang handphone papanya..segalanya kerna lagu ini..


menghayati lahu HAFIZ AF7 'NOKTAH CINTA' sblm pg taska pagi td..please do not disturb...pegang hp di tangan sbb papa dia dh siap download lagu tu dlm hp khas u dia...


LIRIK NOKTAH CINTA

Ternyata semua bicaraku


Tersimpan di dalam hatiku


Ternyata semua soalanku


Tak pernah kau fikir di fikiran






Ternyata kau masih


Mencari kepastian dalam cinta


Dan disini masih


Menanti jawapannya






Korus


Tuhan tolong nyatakanlah


Padanya tentang cinta


Adakah masih diriku di perlukan






Tuhan tunjukkan padanya


Tentang apa yang ku fikirkan


Adakah cinta ini


Perlu untuk dirinya






Berbicara tentang cinta kita


Masih tiada noktah penghujungnya


Berbicara tentang perasaan


Simpan saja semua itu






Mengapa kau masih


Mencari kepastian dalam cinta


Dan disini masih


Menanti jawapannya


p/s : aku pun memang minat giler dgn lagu ini..mungkin sbb itu amani pun minat.....like mother like daughter,right?first time dgr lagu ni trus jatuhcinta.aku amat jarang sekali jatuh cinta dgn lagu2 melayu.selayunya kena dgr banyak kali baru jatuh cinta..tp lagu ni sekali dengar saja sudah suka...

Wednesday, April 14, 2010

owhh..percubaan kedua...

on d pg makan angin ngn amani...dia amik kesempatan capture gambar sendiri sampai aku nk capture gambar dia pun,dia tak kasi,tp efek gambar kali ni agak bergegar sbb pemegang hp ni bukanla seorang yg 'pro' namun hasil gambar membuat kan aku berkata dlam hati 'biar betul anak aku ni'
gambar dengan muka yg agak penuh...hampir berjaya u mendapat sudut yg sempurna..hehhee
siap buat pose muncungkan bibir?apa kah?oh tidak..aku pun tak pnah buat pose spt itu..
dan lagi...

for her..

mlm td masa agak byk terluang,sbb mlm td gosok baju awal..so,mlm td aku memulakan projek u hari bersejarah 'dia'.nak tau siapa nant aku bgth..nant tak surprise plak.aku dlm projek mau bikin doorgift u 'dia'..sekadar sumbangan kecil dr aku..dibawah antara material yg aku gunakan..


xtau apa nama kertas ni..tp harga agak murah..sesuai u orng yg berbudget ciput tapi selera besar..pilihan yg bijak..
asal dr gulungan seperti ini dan kita rungkaikan ia seperti gambar dia bawah..agak memakan masa tp sesuai u orang yg berjiwa seperti aku yg suka tgk tv..klu dulu tgk tv tangan tak berjalan,sekarang aku boleh buat 2 kerja dlm satu masa..agak terisi la sket dr tgk tv je semata2 tp takde hasil..yer tak?

dan ini ialah hasilnya,seperti bunjut kertas..apa kegunaanya?isila apa2 yg anda suka dan deko la dia ikur sekreatif anda...dan aku akan ikut cara aku...nantila dh siap aku bgth..

Tuesday, April 13, 2010

baru sudah..

baru balik dr lunch..perghhh kenyang giler..dh lama tak abiskan nasi sepinggan sebanyak itu.selalu mkn nasi separuh aje.betul2x puas hati makan.makan sambil beramal.nant kalu aku pg lagi aku capture gambar so u all boleh pg ke sitew juga n boleh tatap makanan yg boleh mengecurkan air liur.sesiapa yg suka akan masakan kampung ala-ala pahang,aku nasihatkan pg di situ sbb apa yg penting..
'MAKAN SAMBIL BERAMAL'

Thursday, April 8, 2010

baru nak update...

pagi sabtu lepas,aku menerima panggilan dr adik angkat aku yg dulu pnah practical kat tempat aku..alien nama dia..nama yg pelik tp orng nya tak pelik yer..dia dtg ke kuantan setelah sekian lama tak dtg pas abis study dulu..terharu gak sbb dia tipon aku ckp nk jumpa..jd ptg tu,pas asar aku ngn amani siap2 nk g ke teluk cempedak..on d way nk ke TC(nama singkatan u Teluk Cempedak),boleh tahanjugak songeh bdk kecik ni .

first,masa aku pg isi minyak,menangis nk turun pg kedai kat stesyen minyak tu,tp aku wat bodow je la..sbb tak nk ajar sgt asal jumpa kedai je nk kena beli something kat dia..nant naik minyak plak.bukan nk berkira ngn anak..tp kalu dh sampai mengganggu konsentrasi aku nk bwk keta,terpaksa la aku belok ke kiri u pg 7eleven.aku belok je kiri,trus diam.mcm tau je yg kita ni nk ke 7eleven.kat 7eleven dia grabla satu pek biskut cream-o.sampai je kat TC,susah tul cr parking,orng ramai tgk kat kitaorng ni yg dlm keta sbb amani duk atas riba aku sambil aku drive.agaknya mesti diaorng ckp dlm hati 'bahayala orang ni bwk anak dia mcm tu'
aku nk wat camne,kalu aku beli car seat u dia pun lum tentu dia nk duduk...
sampai kat TC,alien blm sampai lg..so kitaorng pun jenjalan la kat ekspo tepi pantai tu..n dia grab plak mainan kat bwh ni..

ni la dia ALIEN..dtg kuantan u promosi 'log in facebook dpt seratus'.yg kaler ijo tu la mainan yg dia grab..today is ur day..mama entertain kamu yer..
masa amani jalan nk g playground kat TC tu,adalah sorang makhluk ni pakai topeng muka penuh mcm dalam citer 'PUAKA TOPENG PUTIH' kat astro ria tu,(kalu ada yg tgkla)..asyik pandang je kat amani..riso nyer la aku..takut2 dia grab plak anak aku.aku pun tak tau ngaper jantung aku laju semacam..yerla pakai cam pembunuh bersiri plak..
ni namanya NENG,kawan pada ALIEN la..sgt cantik orngnya persis model..sepanjang di tepi pantai dia mmg suka bergambar..anak aku plak suka menyibuk..asal NENG posing dia datang..pastu action tunjuk kapal terbang loceng dia tu..
rambut amani sedikit serabai sbb dia takmo ikat rambut..

going back sbb nk maghrib dh..alien ajak pg minum tp terpaksa tolak sbb dh nk maghrib..suami pesan 'balik sebelum maghrib yer..'

Insyirah ngan papa...( asyik ngan mama dier jer)

menyambut kepulangan papa dier yang baru balik dari kuala lipis

ni masa bawak dier berjalan selepas papa balik dari sabah ngan sarawak
nak gi berjalan ler tu ( jari tetap kat mulut)

sayang papa
rindu papa
geram kat papa asyik work jer...

Thursday, April 1, 2010

yg ni ada lg....




join ni pun leh dpt duit gak...sila click u mengatahui dgn lebih lanjut...dpt info ni dr LADYNOE..

klik kat sini : http://www.fineptc.com/index.php?ref=beeabdullah

aku nk promote jugak...

my look..begitula sebutannya...aku dpt info ni dr blog akak aku smms.benda alah ni semakin hangat katanya...dgn register anda akan berpeluang mendapat side income..betul ker?tak salah u kita cuba kan?betul tak?tak dpt pun tak pe..dpt pun tak pe..mcm nuffnang kot kan?

try click :





lepas ni nk search maklumat search je pakai MYLOOK ni...hehehehe..tak yah dah pakai google ker yahoo ker...hahhaaahah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails