KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, March 29, 2010

aktiviti hari jumaat

jumaat lepas husbandku baru balik dr outstation selama 9 hari ke sabah dan sarawak...kami dua branak toksah ckpla mmg teruja u menyambut kepulangan beliau..cewah...ayat...
sehari sebelum dia balik aku dah tanya dia nk mkn apa biler sampai nanti..dia request ikan sardin...betapa simplenya laki aku...aki siap tanya berulang kali lagi kat laki aku betul ker abang nk mkn ikan sardin ni?
'iyer'.....jwb dia..
so ptg jumaat pas balik dr keja aku mulala menyibukkan diri masuk ke dapur u masak...laki aku mmg suka ikan sardin tu di goreng dulu..aku ni mmg takut sket kalu minyak meletup..yerla goreng ikan sardin mmg minyak akan meletup...so aku amik tudung periuk tutup..biler nk balik kan ikan tu aku tutup api dulu baru balik kann..pastu tutup balik n on semula api..teror tak aku?hahahahaha
ni la ikan sardin yg dah siap di masak...dan pada hari tersebutla amani pertama kali mkn sardin..bersyukur giler ku..tp dia mkn sket jek...
tak kan sardin je kan?.so aku msk sayur yg dia suka gak..sayur buncis goreng...

sampai je dia,cam besela melepas rindu dulu..kikikiki..pas mkn husband pun dh mula bukak souvenir yg dia beli kat sabah..kat sarawak tak beli apa sbb dia ckp tak de mende...hhuhuhuh..
antaranya ialah...
kasut amani...cute tak..opps ni beli kat kl on the way blk dr lcct masa singgah mkn kat nasi dagang ulek mayang...

gelang itam...
this is mine...thn lepas dh beli patern yg sama..this year aku request lg sekali sbb yg tahun lepas beli dh ilang kat kg...yg cincin tu tak msk dlm senarai yer..tu cincin tunang tu...
ari sabtu husband pg ke trg plak...sblm pergi kami sempat jenjalan dulu....spend time together...ari ni ari isnin husband akan pulang...



muka budak puas ati dpt jumpa papa dia..sian dia kurang selera mkn sbb papa dia tak de...
first time pakai skarf..cam comel plak...

okla nanti kita sambung lg di next post...

Thursday, March 25, 2010

wah!!mcm tak sangka jew...


wah....mcm tak sangka jew aku dpt award dr kakak kesayanganku ini...tq kak sri..tp regarding from her blog,dia ckp kena buat 3 steps...n i will follow all d steps as i can...

first :
thank n link the person that give u the award   ( DONE)

second :
pass this award to 20 bloggers you've recently discovered n u think are fantastic


mencabar jugak ni..ok aku cuba...

1- cherita chenta hati
2-aida
3-ika fantasi
4- leen
5- kak zura
6- ustaz asmadi
7- kak eta
8-kak long (charming teddie)
9-yuyu
10-sweet moment
11-abg remie
12- kak filla (kasih aleya)
13.cik epal
14- to all my followers la..
15-i will update later kalu ada yg teringat...

tak tau dh nk bg kat saper...saper amikla i kasi


third :
contact  said blogs n let them know taht they've won the award..


buat kak sri..thank u so much




Friday, March 19, 2010

asyik lentok jew...

wah...sejak aku dh pakai hs br ni,blog aku dh tak brapa sunyi dh nampaknya..yerla dulu selalu kena tggu gambo dr D90,br boleh upload...kalu sham transfer gambo cepat..cepatla..kalu lambat..lambatla..ada hs br ni takyah tggu dh..pasang kabel je n cucuk...hahahaha..sungguh mudah...capture gambo smlm leh transfer dh hr ni..ngaperla aku tak beli hs ni dr dulu...(dulu duit tak membiak ma..)

sekarang aku duk berdua lagi ngn amani kat umah..sham p outstation kat sarawak n sabah...ada barang nk kirim bgth cepat2 yer..kikiki..br bertolak semalam dan dijangka pulang jumaat depan...huhuuh..

nk citer sket pasal amani nih...sejak dua menjak ni kalu amik gambo stail dia mesti mcm ni...tgk kat bawah..


tudung adalah pemberian ibu student kat aku..aku tak pakai sbb kaler dia buat aku tak sanggup nk pakai..meriah sgt..maaf yer makcik,bukan tak sudi..
lentok kepala....

yg ni,gambar amik ptg smlm lepas jemput dia dr taska...mmg aktiviti kami akan warm up dulu kat luar sblm msk umah..baju pink tu adalah pemberian mama julie..thanks mama julie...pose with baldi n posing ttp sama kepala lentok
yg ni pun stok lentok gak...
with minnie mouse spec....kata papa dia harga spec dia lg mahak dr harga spec papa dia...nk wat camne,dh dia pilih nk yg tu...

yg ni satu lg...masalah yg membelenggu kepala aku sekarang ni saper yg ajar tangkap gambar main lentok2 kepala ni?aku pose mcm bese jew..tak pnah plak nk melentok2..sket2 tu adalah kot tak prasan...anak aku ni ikut saper yer?hmmmm..konfius aku...

Wednesday, March 17, 2010

percubaan pertama....

sejak umur dh masuk 2 tahun ni...si gadis ini amat suka mencuba sesuatu yg baru based apa yg kita buat...alhamdulillah biler dia suka mencuba pada usia sebegini..dan d zaman yg serba canggih sekarang ni..budak2 sekarang tak mcm kita dulu...diaorang dh pandai bermain ngn gadget n alat mainan diaorang pun dh canggih...no wonder la kalu badak2 sekarang makin pintar...kudoakan kepintaran mereka seiring dengan sivik yg bagus...gambo2 di bawah adalah percubaan pertama amani u capture gambo...asal nk capture gambo je mulut dia mesti bunyik...;'tu..we...gege..pat...'
maksudnya 'satu,dua,tiga,empat'...
kikikiki...

gambo petama nampak kaki dia ngn kaki meja je...
gambo kedua nampak gigi je..ngn dagu...
gambo ketiga nampak lubang idung...hahahaha..jadilah dek non..nant dh pandai leh tangkap gambar mama ngn papa plak...

ni plak cubaan pertama dia dlm lipat baju..okla...janji nampak kemas...siap puji lg 'uish cantiknya kakak lipat...'tp pastu aku alter balik tau..tp bukan depan diala...
pastu semua baju dia nk lipat..jem aku..

impiannya terlaksana....

MAC TIGABELAS...itula nama empunya blog....http://imyuyuyuyi.blogspot.com/ tarikh kawen beliau dan kami telah dijemput u memeriahkan suasana (cewah...). dr kuantan ke kemaman dengan dibawa oleh proton persona dan dipandu oleh encik udin alias...
tema kawen beliau silver...pemilihan kaler yg menarik...dibawah adalah sedikit gambo curi yg kami amik sepanjang kemduri berlangsung....


pengantin di singgahsana
kami....

gelagat apak ngn anak yg tgh tggu kami yg duk bergambo ngn pengantin...sian diorang duk luar...takpela kan...duk luar sejuk sket...pandai plak udin cr port yg baek u lepak...
'opps kakak,nampak pampers la sayang...'
'dh mama tak kasi pakai suar dalam'
'mama tak kasi pakai sbb nk suh ko duduk tu bersopan sket'
hahahahah..leh aku ckp gtew?
asyik kepit ngn apak dia aje...lepas rindu ke kakak?
lepak sini jap sementara tggu cik aida...
pas balik kemaman lepak kuantan parade jap...imej semua dh bertukar selepas menjalani proses tranformasi di masjid kemaman...

Monday, March 15, 2010

lama tak jengah....

lama sungguh tak update blog...ntahla.takde citer best..mcm malas jek...idup cam bese selalu kena tinggal dek suami kerana pergi mencari rezeki(cewahhh.....)
smlm duk umah lg tak g memana..sabtu pg kemaman attend teman blogger(jannah a.k.a yuyu) kawen ngn adik aku FIZA n UDIN...( thanks u all sbb spend time ngn AMANI)
AMANI asyik kepit ngn UDIN jek..rindu PAPA dia la tu...nanti senang leh upload gambo..
smlm adalah hari malas sedunia...mungkin sbb dh selalu rajin kot..hahahahah..mungkin...
smlm pun aku tak jd morning person...selalu bgn awal pas subuh tak tido..mmg malas sungguh..
siap mengadu ngn kak seri ag (SMMS = QK)
nasib baik umah tak sepah cuma yerla sepatutnya cuti tak g memana amik peluang la cuci peti ais ke,kemas almari ke,mop lantai ke...apa ke...tp tu semua MALAS...
HOPE THIS WEEK TAK JD MCM INI...

Monday, March 1, 2010

jeng-...jeng....birthday Nur Insyirah Amani

seperti yg di beritahu sebelum ini...24 hb yg lalu adalah bday anak aku yg ke 2.sekejap je kan?kitaorng celeb kat taska la..alhamdulillah kak ma(owner taska) memberi kerjasama yg amat memberangsangkan..siap gorengkan mee lg...aku  tak minta pun..kikikiki...dia ckp saje nk menjamu parents lain...betul juga kan?kita orng tak pnah gak beramah mesra ngn parents yg lain..nk gak kenal2...tp apa yg penting semua bdak sporting...this is d first event yg diadakan kat taska tu sejak ia dibuka.setahu akula sbb sblm ni mana ada lg bdak wat bday party kat sitew...tujuan aku pilih taska ni bukan apa...suka nk tgk bdak2 ni happy..sebab tu aku belikan belon...topi bagai...supaya diaorng rasa seronok...




bersiap2 nak tiup belon...kek spongebob...mulanya nk buat karikatur UPIN N IPIN..tp cina DISLEE tu ckp dia tak de contoh gambar..boleh dibuat kalu aku bwk gambo..manala aku tau..jd tak dptla nk buat..so second choice is SPONGEBOB....tp apsal SPONGEBOB tu garang sgt yek?


bebudak dh standby....amani is holding her bday present...

konon2 pandaila tu tiup lilin...

eh..eh..memalu plak nk tiup..pandai ke tak ni?


agak2 cium lilin ni leh padam kot...
akhirnya..aku gak yg tiup...bday aku ke bday ko ni amani...heheheh..ngosek jew sayang...
nasibbaik tudung aku ada kaler biru2 sket...sedondonla jgk tu...laki aku siap ckp lg sblm turun umah td...pakaila bj biru baru sedondon..aku jwb  'mana ada..kalu ada pun ketat'
pastu aku pk balik...'eh aku ada la baju biru'
tu la kalu dh byk sgt berfikir...bdk pakai baju MU tu namanya LEESA anak doktor gigi..gigi dia cantik giler..yerla mak doktor gigi...
bebudak tgh tggu giluran nk mkn kek...eh yg pakai bj ijau tu cam tak berkelip je..'ibu..control ur self bu..jap ye...nanti mama potongkan kek u ibu yer...'
aksi budak 2 thn ngn ibu kesayangan...
KAMI....
turn aku plak...kikiki...
bufday girl...epy tul dia ari tu..berbaloi...
merenung masa depan yer syg....
baju adalah yg 'simple' sbb2 kesilapan komunikasi...huhuhuh..xpela sayangkan?janji bj baru...
dimana ada AMANI di situ ada LEESA...
TERIMA KASIH BUAT GADIS BEBAJU KURUNG HIJAU ATAS KERJASAMA YG DIBERIKAN..SANGGUP TAK PG KERJA MINTA CUTI SEMATA2 NAK ATTEND BDAY ANAK DIA...TQ VERY MUCH FIZA...JASAMU KUKENANG...LOVE U....
pakaikan topi u RAYYAN...nama yg aku nk bg u bakal adik dia nant..tp tak jadila...
opps...pinggan aku kaler merah je yer..kaler kuning ayah dia punyer..putih amani punyer..aku kongsi ngn ibu tau...
HAPPY BIRTHDAY SAYANG....SEMOGA MENJADI ANAK YG SOLEHAH
MAMA N PAPA LOVE U SO MUCH...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails