KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, November 30, 2010

surprise 4 him....

chocolate...mmg sedap....lg syok kalu ianya lain dr yg lain..tghari td kak zura ada jual chocolate yg design n rasa dia sgt nice...tetiba terpk idea nk bg si dia chocolate..walaupun saya tau dia bukanla peminat chocolate yg tegar seperti saya..tp at least dlm hubungan mesti ada surprise menyeprise kan?(ayat yg dirojakkan BI-BM)HEHEHEH...gambar chocolate asal di atas..dan yg kat bawah selepas di letak kertas     
POST -IT...tak de kad,kertas ini pun jd la...
 
sedia u dihantar..delivery sendiri yer ke meja si dia...buat abang: I LOVE U ALWAYS...

a few minutes later saya dpt ni dr FB...



thanks to my wife for unexpected suprise...
u always in my heart....
naik rangking 1st dah...so amani dah jatuh 2nd lak....hehhe
about an hour ago · ·
  • Mutiara Hati and 2 others like this.
    • Azura Rahman ehem ehem.. thanks to saper yg jual jugak.. ekekeke..
      56 minutes ago ·
    • Bee Abdullah U R WELCOME...ranking to kekal sampai biler?heheheh
      47 minutes ago ·
    • Sharuddin Mohd Yunus tgk la amani buat aper lak ptg kang....kalau dier bagi suprise gak... maybe dier amik balik kot ranking tu...
      44 minutes ago ·
    • Bee Abdullah sampai ati...huhuuhuhu
      43 minutes ago ·





rindu plak kat budak ni....

mmg dh lama giler tak hang out dengan IBU...last lepak masa bulan ramadhan a month b4 dia kawen...after kawen pun tak de masa nk hang out dgn IBU...mcm2 hal nk settle....last jumpa ari tu masa bg IBU buku kat atas...
yer...IBU dh pregnant...tak lama lagi AMANI nk dpt adik...dulu AMANI dh ilang adik,now ALLAH bg yg lain..alhamdulillah....moga  IBU sentiasa sihat demi baby....moga ALLAH kurniakan IBU anak yg comel dn soleh.....Amin....

gambar masa IBU kawen..cantik tak IBU? (2/10/10)

masa IBU lepak ngn AMANI kat KMC....AMaNI ni asyik masuk spital je kan IBU....?
p/s ; buat ibu,amani n mama rindu ibu


Friday, November 26, 2010

...................

 sambil update blog.............
saya layan blueberry cheese tart ni.....hari ni punya tak best mcm ari sebelum ni..sedikit kecewa tp sy tetap bantai jugak..wahai kak azura abd rahman..biler nk buat blueberry cheese tart lg ni??

dia dan PINK tak dapat dipisahkan...

Amani dan pink...mmg tak dpt dipisahkan..Amani mmg sukakan pink....apa2 saja yg dia nk mesti kaler pink..kalu kaler lain tu mesti mama atau papa dia yg pilih...tak pun orang lain..
pnah bergaduh dgn anak kawan ofis semata2 berebutkan bola pink..dia tak puas hati sbb dia dapat bola biru...ttp nk kan bola pink tu..anak kawan seofis tu mcm biasalah,bebudak tak kan nk kasi dia punya.adatla tu.yg si amani plak tak abis2 mengamuk nk bola pink.nasib baikla ada anak kawan yg sorang lg tu,kebetulan anak dia lelaki.dpt bola pink.kawan saya ni pun pg tolong tukarkan.nasib baik dpt.budak2...

bebaru ni lepak BIG APPLE,dia mintak donut kaler pink jugak..boleh?tak cayer,tgk bawah......
.
.
.
.
.
.
.
.

 kan dh cakap....saya pilih donut bergula untuk dia sbb rasanya dia tak kan mkn yg pelik2 punya donut..sekali lepas bayar ada donut kaler pink plak extra..kata papa dia,'amani pilih sendiri tu,bukan abg'
suami saya mcm dh paham2 jek yg sy nk start membebel..br nk kuar ayat 'ngaper amik perisa ni?sedap ker?'
tp tak kuo lg la ayat tu bila suami saya dh charas dengan jwpn di atas...hehhehe
yg donut bergula tu dia suruh saya makan...saya ckp tak nk..dia marah plak
'makan la mama..cepat amik'
makanla jugak aku secubit...heheheheh


 siap main2 lg dgn jelly yg kat tgh tu....
 tgk....
 tak abis lg...
 nk ngap dh...
kasut dia...pilih sendiri n tangkap gambar sendiri....ada bakat nk jd blogger jugak ni...br ni amik gambo ayam goreng..sory sayang mama tak kan upload dlm blog...hahahahahah

Monday, November 22, 2010

duta sands...

raya haji 3,kami sekeluarga bercuti di DUTA SANDS Balok Kuantan...mak2 sedara saya dari KL datang nk spend time ngn cucu kesayangan... rancangan asal saya sepatutnya saya ke KL menziarah mereka,tp keadaan menjadi sebaliknya...segalanya berpunca dr kesalahan saya jugak....
citer nya begini....
sehari sblm raya saya balik ke rumah mentua u celebrate raya,raya kedua saya bercadang nk ke KL...br pas kuar dr kawasan rumah mak,baru perasan yg dompet takde..mcm mana dow nk blanja pg KL kalu dompet takde?rupanya saya tertinggal kat rumah kuantan..so apa lg tak pgla ke KL dan balik ke kuantan semula....maka ptg itu saya dikejutkan dgn kedatangan makcik2 kesayangan yg sanggup dtg u spend time dgn anak kami AMANI..
tq u all..love u always...

maka esoknya kami beronok2 ke pantai Balok.berBBQ  dan stay kat sana smalaman...hanya gambar di kolam renang jek saya capture.gambar BBQ  tak dpt den nk amik sbb lapo n bateri dh abis...

 mintak izin upload gambar yer orang belakang....
 suasana bilik yg kami sewa..rm 158-seaview without breakfast.nk breakfast must add rm 20..sgt tenang dan nyaman...
cubaan en suami bersembunyi di sebalik selimut gagal...hehehehhee

 antara pemandangan di sekitar DUTA SANDS...
salah satu chalet di situ...bukan sea view type punya...

orang KL ckp nk dtg lg...yer saya tggu korang dtg supaya kita dpt spend time together lg...

Wednesday, November 10, 2010

mungkin tangguh...

cadangan untuk berpindah ke rumah baru serasanya seperti kena tangguh dulu...kemungkinan sahaja...
cadangan asal nk pindah sblm raya haji,tp kata suami,selepas raya haji dia kena outstation selama 5 hari...
hmmm...saya pun berfikir2 risau jugak kalu saya dan anak sahaja yg duk kat rumah br tu 2 orang...jiran2 pun tak ramai lg..
lorong yg saya duduk tu tak silap saya br 2 keluarga...satu keluarga melayu..satu keluarga india.tu pun dia br basuh rumah dia smlm...pastu suami tanya;

'mcm mana?nk duk umah sewa dulu ker'
'nampak mcm ke arah itu.nak ke abg tipon tuan rumah lanjutkan sewa?'
'boleh jew...'
'apalah sgt kan abg rm 300 dgn nyawa saya dan anak....'
suami hanya tersenyum...

bg saya mungkin elok juga berpindah pada bulan 12...antara sbb2nya ialah:
- sempat beli peralatan dan perabot rumah yg lain dulu..
- jiran pun mungkin dh ramai sket walau pun tak ramai sgt..at least apa2 berlaku kita ada tempat u mengadu..
- suami mungkin tak kluar outstation byk sgt...kalu kuar pun,kalu jiran dh ramai,sedap sket..btul tak?

p/s : bilerla nk upload gambar rumah ni...

baru saya tahu....

pg td masa tgh surfing pasal jenis2 minyak masak..tetiba jumpa articel pasal benda ni yg selama ni sy selalu tertanya2  'apa benda BB CREAM ni?'apa fungsi dia?jd biler jumpa artikel ni,sy nk share kt sini takut ada yg masih tak tahu (atau mungkin aku sorang jek yg tak tahu kot..heheheh)



WHAT IS BB CREAM


BB cream, known as Blemish Balm cream, has been used as an after care product of laser skin treatments. It soothes irritated skin, protect, calm and regenerate the after treatment sensitive/damaged skin.

Realizing the great benefits of BB Cream to the skin, Cosmeceutical and Beauty Product Companies have commercialized the BB Cream so that everybody can have the opportunity to use it and eventually have better skin.

Nowadays, BB cream is used as a daily makeup cover cream to protect skin from diverse external noxious environments, and to cover problem areas of the face such as freckles, acne scars, pores, and redness.

It is reported that most Korean and Hongkong Actresses are using the BB Cream and the popularity is spreading very fast across the world.



BENEFIT OF BB CREAM
- Act as normal make up based but with extra properties for healthier and smooth skin
- Oil control
- whitening & Repairing
- Anti-aging
- Soothing and brightening
- Act as concealer
- Hydrating & softening
- UV Protection & nourishment.
- Smoothen facial lines and wrinkles effectively
- Long lasting
- Fresh look all day long
- Natural looking/ Bare Make-Up
- Reduce Dark Spots
- Non-transferable (colour tak melekat ditepi tudung like normal foundation)



HOW TO USE BB CREAM
Use it like you use your foundation/concealer.




contoh BB CREAM di pasaran....dan saya rasa mcm nak beli yg ini...

bagus tak BB CREAM ni?saya rasa mcm nk cuba la...produk ni byk di pakai oleh actress korea,jepun dan hong kong.that's why kita tgk kulit diaorang cantik kan?sekarang tak silap saya dh byk company produce kan BB CREAM ni...so pilihan sudah banyakk....selamat mencuba..

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails