KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, April 26, 2012

saya dah 5 bulan

bila kandungan masuk lima bulan ni, ada plak dugaan lain yang menimpa..tp saya terima. mgkn hikmah supaya saya lebih menyayangi diri sendiri dan kandungan...
baru2 ni, bee tak brapa sihat dlm beberapa hari.kepala tiba2 jd pusing dan berpnar2 tanpa sebab..kerana pusing dan berpinar tu, buat bee akan muntah dgn serta merta.
contohlah kalu tgh masak ker apa ker..dtg pusing2 tu...automatik bee kan muntah kat situ jugak. bayagkanlah kalu dh pusing2, mampu ker korang nk menapak pegi tandas?tak sempat rasanya...
hari pertama, siap muntah kat tmpat tido..serius bee siap sediakan besen lg kat tmpt tido..standby...hari pertama 4 kali muntah dgn keadaan 3 kali pusing kepala...
hari kedua, pusing dan berpinar lg masa mkn tghari. muntah dkt restoran.  malu toksah ckplah...sian plak kat orng lain yg mkn kat area situ...masa tu mmg sengaja ajak member bee, kak eta teman. sbb tkut pusing2 masa bwak keta. tak ker mampus kalu bee accident tgh jalan? nauzubillah...
masa tu mmg nk pg klinik ibu dan anak u cek up. singgah mkn dulu.
pas muntah, mmg tak bleh nk mkn dh..msk keta n trus g klinik.dlm keta pn muntah lg....dpn klinik pun pusing lg, n muntah lg...
biler masuk, nurse ckp samada awak mabuk or sbb mybe HB bee rendah..dia pesan byk minum susu n jgn skip vitamin zat besi.  so far, itulah bee buat skang. keadaan bertambah baik. plus, bee siap amik sprirulina lg u tenaga..
bee akui myb sbb bee tertekan lately..penat dgn buat assignment, ofis plak buat rombakan tempat duduk plak. so berpindah randah..mayb benda tu bersangkut paut jugak...buat badan penat...bby nk ckp mgkn tak reti..jd mayb dia bg hint ikut situ..aci tak bee ckp gtew?hehhehe
okla..doakan bee sihat selalu yer...dn jgn jd mcm bee....

Friday, April 6, 2012

amani dan damia....

cuti hujung minggu baru2 ni bee kena kursus dua hari tp kat ofis jer..kursus ni pun penting buat bee sbb boleh dijadikan bahan buat assignment. nk tak nak kena pg jugak. dhlah diwajibkan. risau jugak kalu tak pg tindakan displin dikenakan.
 tp yg gundah gulananya manalah aku nk letak budak kecik sorang ni..dua hari kot.
sib baiklah adik angkat kesayangan aku yg sorang ni sudi nk jaga amani. thanks dik...

amani selalu pagi2 akan buat perangai kalu bee minta tolong sape2 (mcm memember) u jagakan.mcm contoh kalu b kena pg exam ker,kelas ker...mula2 hantar mmg dia nangis.tp sekejap jer..

tp masa hantar kat fiza ni, pg2 dengan tak mandi lg ni..bee cuak jugak takut dia nangis sbb dia pun dh lama tak pg umah fiza...dulu masa fiza bujang rasanya amani ni lg sayang fiza dr bee kot...ngeh..ngeh...

tp sbb dh agak lama, risau tu ada jugak. tp mgkn sbb fiza smbut dengan anak dia si damia fareeda, amani tak nangis...amazing kjap aku...
'dlm hati ni mesti sbb ada damia ni...'
 
ni gambar yg fiza amik masa amani kat umah dia...see?rapat jer ngn adik dia tu..training yer sayang...tak lama lg awak nk dpt adik dh...lega dan sejuk hati mama tgk awak mcm ni....

tgk..happy nya dia ngn damia...tak nk naik keta ni sorang2..nk damia naik sekali...bee paling suka gambar ni...siap buat desktop picture lg...

biler balik rumah, amani dh tak sabar nk pg umah fiza lg keesokkan harinya sbb nak main n nak mandi ngn damia katanya....

ni lah adik den..fiza..dia ni lah adik, member bee kat kuantan ni yg memahami...love u ketat2lah...

tq very much sbb sudi jaga amani....jasamu ku kenang...

Thursday, April 5, 2012

Segmen : Bloglist Blog Rilek-Rilek April 2012

klik sini ->      Rilek - Rilek
hai semua..td bee terjah blog ika...
nampak dia join segmen ni dan tetiba bee berminat plak rasa nk join sbb dia sgt santai dan tak susah nk join....
korang fahamlah aku ni kan ikut mood kalu nk masuk segmen mcm ni kan...

so segmen ni telah berjaya menarik perhatian bee dn bee pasti korang juga pasti tertarik..
tak salah mencuba kan? nk rilek lg, klik jer link yg bee dh buat kat atas dan korang bolehlah join yer...
jom semua.....

selamat mencuba.....

p/s : blog Rilek-Rilek ni mmg rilek gilerlah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails