KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Saturday, November 19, 2011

SANDRA BULLOCK

kenal dengan
 sandra bullock? kalu saper yg tak kenal meh bee kenalkan..tgk gambar2 kat bawah.cantikkan dia? bee tak tahu la kenapa bee minat dgn dia. minat dengan lakonan dia. malam td bee tido lewat semata2 nk tgk dia berlakon. mula2 malam td ingat pkl 12.00 nak tido pas tgk citer THE 6th DAY. tup2 bila tekan info kat ASTRO tu, ada citer WHILE YOU WERE SLEEPING pkl 12.00 malam TV2 dan pelakon dia adalah SANDRA BULLOCK. apa lagi, bee sanggup tggu walau pun mengantuk tahap gaban. punyalah seronok nk tgk...dan citer dia sgt best....
 
cantik kan dia?


 hero citer WHILE YOU WERE SLEEPING

salah satu adegan citer tu...

ada sapa2 yg tgk?

Thursday, November 17, 2011

my cousin's convocation

cerita ni dh lama kot..tp tak pela br nak upload. event ni masa 22 Oktober hari tu. bee rasa br jer lagi budak ni konvo.rupanya dah nk masuk sebulan dh. konvokesyen UNITAR berlangsung di PICC. grand jugakla nampak konvo diaorang ni. ramai betul student. semuanya ONE MALAYSIA. bee tgk kebanyakan graduan baik melayu, cina or india jumlahnya sama jer.. harmoni kan?

 masa kitaorang sampai, diaorang tgh makan di cafe PICC. mmg sengaja nk dtg bila abis konvo. malas nk dtg awal. bukan dapat masuk dewan pun kan? ramai giler yg beratur amik makanan. tp yg kelakarnya ada parents beratur panjang, tup2 letak nasi kat tepi. sebab apa korang nk tahu? rupanya makanan tersebut kena bayar. parents ingat free jer. semangat la diaorang ni beratur. tp tak semuala mcm tu. ramai jugak yg bayar. mgkn ada parents yg sudah dimaklumkan bahawa tiada makanan percuma disediakan.
 bergambar kenangan di balkoni cafe PICC..pemandangan tok sah cakapla. rasa mcm nk amik bantal duk situ tido. bee penah lepak makan kat cafe tu sblm ni, masa tu tak ramai orang mcm ni. lagilah nyaman nak mampus..
 kak long with her boyfriend.....amar....

 sweet plak aku tgk budak dua orang ni..bila korang nk kawen ha??
 im like a pregnant woman in this shirt...dulu masa bee kurus, orang selalu cakap kami mcm kembar...namanya sepupu kan?biler bee dh demuk sket, tak nampak dh mcm kembarnya..kena tunggu kak long pulak demuk..hahahahah


 congratulation kak long....

eh..apasal bee tak de yer? owh bee pg toilet masa ni...huhuuhu...ini adalah sebahagian daripada family kecik saya....



nk shopping....

aduh...kenapa ni....perasaan ni rasa mcm nk shopping jer..mcm2 nk shopping...nak beli baju amani, nk beli kasut amani , nak beli kasut sendiri...nak beli tv, kabinet tv...aduh..giler ke apa aku ni?mcm ada duit banyak kan?

Wednesday, November 16, 2011

macaroni with jalapeno cheese

korang pernah dengar tak pasal serbuk jalapeno cheese? jalapeno ke japaleno ha? bee pun dh konfius dh...hahahahahaa...
kalu nk tahu pasal serbuk tersebut..sila kunjungi blog kakak baik saya iaitu kak zura...dia mmg jual serbuk ni area kuantan..dh ramai orang beli...baik area pahang or area luar...

baru2 ni bee tergerak hati nk masak macaroni pakai serbuk jalapeno cheese ni. selalu pakai preego jer. naik jemu plak. so nak try pakai serbuk ni plak. ada yg ckp kalu buat macaroni pakai jalapeno cheese ni rasa dia mcm kat kenny rogers..so bee nk try...

hasilnya bee rasa mcm macaroni kat kfc..rasa mcm kenny rogers pun ada..tp sbb bee buat pekat, so rasa tu lebih kepada macaroni cheese yg kfc punye....
byk lg kegunaan serbuk jalapeno cheese ni..korang boleh terjah blog kak zura yer....


macaroni jalapeno cheese cara saya :

 rebus macaroni (tak rebus mcm mana nk mkn kan?)

 tumis bawang putih 2 ulas

dh naik bau, bee masuk kan hotdog...(boleh tukar yg lain ikut selera masing cth ayam, udang  or sotong.

lepas tu bee masukkan air. bila mendidih, bee tutup api dan masukkan serbuk jalapeno.
kena pandai2 agak sbb terpulang pada individu masing2 nk pekat or cair...   

siap dan hidangkan....mudah bukan?

Friday, November 11, 2011

nk jaga tulang?

hai semua....
nak jaga tulang?
beli lah ANLENE CONCENTRATE.....
skangni kan banyak iklan anlene tu duk keluar kat tv. baru2 ni bee pg carrefour. ada sales girl promote susu ni. tp perisa coklat. bee apa lg. rembat satu kotak...kalu coklat tu laju lah bee. kalu susu, mcm lembap sketlah nk abiskan. ni pun nk cr lg ni besok...rasanya sgt best....
 dalam satu set ni ada 4 kotak....
 tada...sgt senang. ttp mata nk tido pun boleh minum..(kalu yg malas sgt) tak payah bancuh2...
saiz dia besar ni jer....

SELAMAT MENCUBA....

p/s : sekarang ramai wanita di Malaysia menjalani kehidupan yg sibuk seharian. tiada masa untuk memanjakan diri baik dr segi kecantikan mahupun kesihatan. ini adalah salah satu cara untuk menjaga kesihatan tulang kita. tulang adalah aset yg harus dijaga untuk kekal lama. ramai wanita sudah mengadu sakit belakang dan tulang di usia muda. bertindaklah sekarang.....


Wednesday, November 9, 2011

SANGAT INDAH

picture ni bee dapat melalui email yang member kirim.dah lama giler duk terperap dalam mailbox. tetiba rasa nak share. bee tak sure kat mana tempat ni tp bee difahamkan perkampungan ni tiada jalan darat hanya menggunakan jalan sungai sebagai penghubung. tiada pencemaran kan?bagus2...






Friday, November 4, 2011

I-CITY SHAH ALAM

sambung citer yg masa cuti hari tu..malas la nak taip byk sgt. kita orang masuk SNOW WALK malan tu. kat luar hujan masa tu hujan. bayaran masuk adalah seperti berikut:
dewasa (mycard) - rm 25
without my card - RM 35
kanak-kanak (my card) - rm 20 (tak silap la)
without mycard - rm 25

 bila masuk dia bagi siap2 baju sejuk excluding kasut boot. yg tu kena sewa rm 10. kebetulan amani dapat semuanya warna pink...



 amani with her cuzs...

 antara replika ais yg ada kat dalam tu...
 iglooo....




 dlm igloo..siap ada kerusi meja ok...






 masa ni dh sejuk giler..keluarkan tuala amani dr dalam bag...
 hidung amani dh merah dah sbb kesejukan...

 she request for a glove. mmg kat dalam ada orang yg jual glove. budak kecik punya rm 10. dewasa rm 15.kalu dh desperate sejuk mcm ni, beli jugakla. so boleh simpan another time kalu datang, bawak jer glove tu tak payah beli yg lain.
 beli untuk dia jer. mama n papa tahan jerla sejuk...hahahahaha.
hair band mickey mouse tu beli kat hawker tepi jalan kat luar. satu rm 4, beli 3 harga rm 10.
 permainan ni pun ada dalam snow walk ni. mcm skate jugakla..duk atas tu n luncur...
 we have been here.....kitaorang spend adalah dalam 30-45 minit kot.korang boleh duk lama lg kalu nk. depends pada korang lama mana tahan. kitaorang keluar pun sbb tak tahan sejuk. dlm ni pun ada photographer yg akan ambil gambar kita. biler kuar dari situ, boleh tgk gambar. kalu nk boleh amik, kalu tak nk korang boleh balik..muahahahah....
gambar sekeping 5R tak silap, rm 22. tp kalu package rm 50 ( dapat gambar 4 keping(tak ingat size), key chain yg ada muka kita n mug yg ada muka kita, kira murahla kalu amik package)
 ni masa main permainan kat luar..
 kenapa pakai tuala? sbb hujan renyai2....
game kat luar sekali naik rm 5....nk dtg sini kalu nk cuci mata boleh la..kalu nk main ala2 funfair ni kena siap duit banyak sketla..huhuhuhuhu

p/s : nanti akan upload gambar suasana kat ICT ni ok...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails