KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Sunday, February 27, 2011

FACEBLOG





PROMO:

JOINLA FACEBLOG NI. TAU NI PUN DR BLOG KAK IDA. TUJUAN FACEBLOG NI DIWUJUDKAN ADALAH UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA KOMUNITI BLOGGER. MCM FACEBOOK JUGALA. DENGAN CARA NI MUNGKIN HUBUNGAN ANTARA BLOGGER LEBIH ERAT DAN DAPAT SALING BANTU MEMBANTU.
SAYA DH JOIN. JOMLER KITER...

Thursday, February 24, 2011

amani 3 tahun....

selamat hari lahir sayang
sekarang amani sudah 3 tahun...sekejap je mama rasa masa berlalu.
serasa baru semalam melahirkan kamu. amani sekarang dah pandai, sesuai dengan usia amani 3 tahun. makin besar makin 'cengeng'. itu la perangai kamu yg selalu mama pening.
tp apa yg mama tak bleh lupa, walau mama marah kamu sampai bergegar siling rumah, waktu malam kamu tetap tggu mama untuk tidur sama. ibratnya, takde mama kat tepi kamu, kamu tak boleh tidur.kamu selalu tarik tangan mama dan peluk sambil tidur. bahagianya mama rasa. dan kamula peneman setia mama tika mama buat assignment tengah malam. kesian kamu.selalu tidur di riba mama.
banyak kenangan yg mama tak boleh lupa ttg kamu.
gelak tawa kamu masa kecil, kepandaian kamu ambil hati mama, dan segala-galanya tentang kamu.
semoga amani menjadi anak yg solehah dan boleh jaga mama n papa bila besar nanti yer sayang....

SELAMAT HARI LAHIR...


p/s: nk upload pic amani di ambang 3 tahun, tp network tak brapa nk ok. berjanggut menunggu. last2 saya fedup

Wednesday, February 16, 2011

bday kamu lg satu minggu...

hai sayang...anak mama...
tahun ni, mama mengaku yang mama sibuk sgt sampai mama tak buat apa2 preparation pun  lg u majlis hari jadi kamu..tak mcm thn2 lepas, mama antara orang yg paling sibuk  meyediakan segalanya pada hari jadi kamu. tp tahun ini mama seakan2 tidak berkesempatan u semua itu. mcm tahun lepas, sebulan sblm hari jadi kamu, mama dh mula buat goodies bag. mama dh mula shopping coklat u birthday kamu.
mama tahu, thn ni mama sibuk dgn study mama. bulan ni budget u hari jadi kamu pun mama dh 'kongkang'. gara2 bayar duit yuran pengajian br2 ni.hehehehhe
amani, mama tak janji tp insyaallah kita celebrate bday kamu bulan depan yer. mama ingat nk raikan di rumah baru kita ni. moga hajat mama tercapai kalu tiada aral.
mama love u ....

Tuesday, February 15, 2011

selit sikit...






sila klik u tumbesaran gambar2 di atas..ekekeke


just nk menyelit gambar kawen anak buah yg di capture oleh my husband december baru ni..ok tak? kalu ok, leh comment, tak ok pun leh comment. for those yg nk mintak khidmat jurufoto bolehla bgth saya yer...hehehhe bunyi cam promo jek. gambar di atas adalah u custom album. kami menyediakan package sticky album dan custom album.

Monday, February 14, 2011

cikgu shida

walaupun ramai yg dh kenal dgn cikgu shida, hari ini saya rasa mcm nk buat entri khas u dia. siapa sangka seorang cikgu boleh glamer. mulanya ingat dia sengaja pakai nama cikgu, tp mmg dia betul2 cikgu. walaupun ramai yg kutuk dia, tp bg saya dia adalah cikgu yg paling cool saya rasa. bukan semua orang berani buat mcm tu. melakonkan pelbagai aksi dan watak dalam setiap lagu. sini ada upload video lagu 'kalau berpacaran'. sgt cool. syabas teacher shida...

Sunday, February 13, 2011

impian .....?

hmmmm....impian?
korang ada impian tak?
impian yg masih belum tercapai...
saya?
banyak....
antaranya ialah....
  • daki gunung kinabalu (impian ni tertanam masa di sekolah menengah lagi. tp sampai sekarang tak tercapai lg. hope dapat daki dgn suami sempena ulangtahun perkahwinan yg ke7... kalau pergi masa ulang tahun ke 10 takut saya dh tak larat...hehheeheh)
  • travel dgn suami whole Malaysia without car..mayb naik keretapi. br rasa mencabar. amik gambar di setiap sudut penjuru Malaysia, masuk kampung yg tersorok dan sebagainya. rasa semua jenis masakan yg ada di Malaysia. kemudian pengalamn yg ada upload dlm blog...
  • nk pg mekah..komfom teringin sgt nk pg. kalu dapat duk lama kan best...hope dpt pg waktu masih sihat dan muda. biler tua2 br pg takut jd beban pada orang lain yg kena papah saya or dukung ke kalu nk g tawaf dan sebagainya...( pergh jauhnya berangan)
  • punya perniagaan sendiri yg selalu tidak di support oleh suami..dia kata idea saya leh campak dalam tong sampah..tak pe kita tgk dan lihat nant...yg kena campak tu saya nk kutip balik supaya jd wangi.
  • nk jd kuat supaya apa yg saya nk tu saya dapat. sekali dh pilih jalan tu, tak leh berpatah balik dh. sbb tu jalan yg kita pilih. nk tak nk kena harung jugak. betul tak?

kisah malam td..

siang td paper last.  smlm paper ptg, today paper pagi. jd saya kena sedikit struggle study u paper ari ni memandang masa tak lama.. hari jumaat paper first start pkl 3.00 , hari kedua exam pun start pkl 3.00, hari ahad start pkl 9.00. so masa study tak lama sgt la kan..tp ok jer. alhamdulillah sempat khatam bab2 yg masuk exam.

ceaa..tu br muqaddimah jew..ni nk citer pasal citer malam td..tgh sibuk mama dia 'belajar' si anak yg kebosanan telah melakukan perkara yg di luar jangkaan...
1)  conteng skrin komputer dgn pen..pergh haru gakla..nampak sgt comotnya..at last, pagi besok papa dia cuci dgn nail remover. tu pun sbb adik angkat dr singapore sanggup search dlm internet cr how to remove the stain..so anyone yg penah jd cam saya ni leh pakai kaedah mcm tu yer...

2)  ini plak jadinya...
 putih melepak je

 dia bantai amik bedak den pastu campur dgn bedak baby dia , then sapu muka..sbb tu ada putih2 kat campact powder saya tu...
 3) amik gambar rancangan SITI dalam tv..
 ni bukan dia masak yer..sibuk2 'belajar' pun saya masak jugak bubur nasi ayam u anak, n bancuh teh u dia..
 kosong je..hanya ayam n daun sup.lupa nk letak lobak.kekekekek



Friday, February 11, 2011

satu dh lepas

satu paper dh lepas...gaya menjawab haru giler...hai kalu dikenangkan mmg rasa cam ...tak taula nk ckp.tp hopefully banyak yg betul sbb ada certain2 soklan aku tau jawapan dia..
sok paper DCE 3103.PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA.
apala citer u besok plak ni.
sok anto amani pg umah ibu...sory ibu menyusahkan..

Thursday, February 10, 2011

mood study

mood study sbb sok nak exam...
exam midterm...dh lama giler meninggalkan dewan exam..seram sejuk pun ada ni...last masuk dewan exam thn 2005 dulu. masa amik diploma.
besok subjek DCE 3001, KOMPUTER DALAM PENGURUSAN SUMBER MANUSIA...

blur jugak rasanya ni...hari ni amik cuti nk rehatkan badan. dh lama tak cuti. badan relax, otak pun cerdas kan? (ceh...bukan nk study ker?) study sekali la...heheh

beginikah rupa saya study nanti?
  
dewan exam yg hampir sama pada hari esok..mcm ni la jugak ramainya...
 
semoga saya berjaya menjawab besok...doakan saya yer...

ya allah ya tuhanku..permudahkan lah segalanya ..amin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails