KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, June 22, 2011

kabur.........

selepas waktu makan tengahari....
menapak kaki terus ke kedai roti....
melayan mata dengan menikmati roti-roti dan kek-kek yang boleh membuka selera...
tangan mencapai pengepit dan talam lantas memilih roti pilihan hati...
bila sampai di ofis, simpan roti untuk bekalan petang nanti..
time makan, baru perasan yang saya dh terpilih roti yang kejunya hangus diatas..
aduh...knapa roti ni yg saya pilih..
habis makan...br perasan air masak bekalan pagi td sudah abis...
aduh..kemana plak saya nk mencari air ni ....

p/s: moral of the story??? boleh bgtau?hhehehe

Friday, June 10, 2011

menanti dia....


 amani dijangka balik hari ni. mgkn hari ni mungkin esok.

petang semalam mama dh siapkan tempat tidur amani walaupun mama tahu amani tak akan tidur di situ..tp demi untuk menggembirakan hati kamu, mama belikan set cadar beserta comforter minnie mouse kesukaan amani...

comel tak? hehehehe...


 ini la bilik tidur dia yg tak pernah dia tidur...nk berkepit ngn mama jer...
katil tu br jer beli sbb mak mertua dtg baru ni..tak sampai hati tgk mak tidur atas tilam jer...mmg niat nk beli katil pun...
himpunan gambar amani dr kecil sampai besar yang tergantung di bilik dia...

Thursday, June 9, 2011

PINK VINTAGE GIVEAWAY

 ni kali kedua bee join GA..sblm ni pnah join dr blog orang lain,tp tak menang pun. kali bee mencuba nasib lagi..terima kasih buat kak zura kerana 'tagged' bee...

syarat2 dia senang jer..bee suka join kalu syarat2 dia senang...tahniah buat pink vintage sbb tidak menyusahkan rakan2 blogger anda untuk join GA anda....

syarat2 WAJIB yg mesti dipatuhi oleh setiap blogger:

1. jadi follower pink vintage di blog ini - completed

2. add link http://pinkcraftheaven2.blogspot.com/ di blog list anda -completed

3. tag 5 org yg anda kenali utk join GA ni
e) fiza

4. tinggalkan jejak di ENTRY ini SAHAJA.. shoutbox tak aci k? - completed

antara hadiah yg ditawarkan ialah seperti berikut :
 

 hadiah pertama - 8 x 12 inci
 hadiah kedua - 6 x 12 inci
hadiah ketiga -6 x 6 inci 

buat teman2 yg dh bee tag, selamat mencuba yer...

kluang, day 2

 hari kedua di Kluang, tak de apa yg menarik. subuh - subuh lagi suami dh pergi ke melaka meninggalkan saya di bilik. dia kesana sbb nk tangkap gambar kawan dia kawen. so pagi tu takde buat apa, sy bukak tingkap nk tgk suasana di luar..tak de lah indah mana pun. tp udara pagi tu sgt2 menyamankan.
 tgk bahagian atas bangunan ni, teringat citer 'SURAT UNTUK BULAN'..lakonan sazzy falak...hehehhee
 sblm nk check out..sepupu sy on d way nk dtg amik kat hotel..tak de transport la katakan. mlm ni bakal tido di homestay yg disewa oleh makcik...
sampai rumah dia, tolong apa yg patut. balik homestay, menyegarkan diri, pastu pg bandar kluang cr hadiah pengantin, pastu sempat rembat satu tudung syria...
ni la tudung yg sempat saya rembat kat Kluang.....member sebelah curi amik gambo..lawa jugak gambo yg di snap via blackberry ni..nk kena tukar pakai blackberry jugakla ni..hehheehhe..ngosekkk..

p/s : tekun tu buat kerja...
 
pas g bandar, singgah pg pasar malam, rembat piza plak...nk pilih pizza pun masalah..yerla byk sgt pilihan...
kalu korang, mesti pening kan nk pilih pizza yg mana kalu dh byk cenggini....
.

Wednesday, June 8, 2011

kluang, day 1

 memandangkan amani takde, sempoi giler kami bawak bag. hijau saya punya, kuning suami punya. sling bag tu saya punya yer..bukan suami..

 3 jun 2011 - adalah tarikh yg tak keramat mana pun. kitaorang bersiap2 nk bergerak ke Kluang, kerana ahad 5 Jun ada lah majlis menyambut menantu sepupu saya. trip kali ni tanpa amani di sisi. dia balik ke kg suami di temerloh. dia yg beriya2 nk ikut. entry lepas kan ada citer yg mak mentua n abg ipar ada dtg bercuti di rumah. so smlm diaorang balik, amani sibuk nk ikut. nak tak nk bagi jugak. so hari nk ke kluang, jauh plak nk amik dia di temerloh. so redhala kami pergi kluang tanpa dia. dan sampai sy update entry ini,  amani masih di kampung...huhuuuu

 posing2 dlm keta..honeymoon kejap...

 sampai kluang, pekena nasi beriani gam..lupa nama restoran tu. sedap giler cuma hr tu saya cepat muak. mayb sbb perut dh sebu kot...nampak tak tupperware kat tepi nasi tu? dlm tu ada papadom. dia bg satu tupperware tu, korang leh makan sampai lebam..saya punya lauk ayam(tersebunyi dalam nasi). suami plak lauk kambing. feveret dia tu
 lepas mkn, dlm pkl 4.00 kami check in kat hotel ANIKA. hotel dia quite okla..duk situ sbb husband pelanggan ttp kat situ. yerla setiap kali outstaion ke kluang, dia duk hotel tu jer..
 lorong nk ke bilik...
 inilah bilik kami...
 ok ker? biasa jer kan? old fashion sketla hotel ni...not reccomended sgt. tp saper yg nk murah, bolehla kot..rege dlm rm 140 something rasanya...
 tp, ada bath tub.jgn main2..hheheh. ini jerla yg saya puas hati

 snapshot in the bathroom..
 dlm pkl 7.00, kami sempat pg ayer hitam. beli pesanan big boss suh belikan kerepek..sy pun beli jugak, tak nk ketinggalan la katakan...

.
suami tgh deal dgan kakak tukang jual

pas pg ayer hitam, singgah umah makcik sy kat taman orkid. kami tak stay kat umah dia sbb umah dia dh penuh..bilik pun limited. sbb tu la kami tido hotel. bak kata orang, pandai2la bawak diri..hheheh..sempat jugak kitaorang tgk maharaja lawak kat umah dia dan sy pun sumbat telur dlm bunga pahar...hhehee


 tggu entry seterusnya...

Wednesday, June 1, 2011

hari yg slow

mmg sgt2 slow..bukan kereta yg slow tp bee yg slow..lambat sgt start enjin..kerja ada menanti tp yg urgent je siapkan dulu,..yg remeh semua di tepi...aduh..mmg slow..
minggu ni mak mertua datang rumah dengan abg ipar sekeluarga..tetiba bee jd menantu mithali buat sarapan tiap2 pagi..kalu tak, haram...
nak tau kenapa leh buat sarapan? sbb mlm2 bee tido awal, amani pun yg selama ni tido pkl 12 @ 1 pagi pun tetiba berubah jd tido awal..bee sgt2la suka...biler bee tido awal, bgn pagi tu kira cam dh cukupla tido..so sempatla bee buat sarapan...hehheheeh
knapa kitaorang boleh tido awal? sbb keluarga abg ipar ni jenis tido awal...so diaorang ada yg tido kat ruang tamu, so ttp lampu ruang tamu pun awal .jd kami pun tido awal la. selama ni kami tak dpt tido awal sbb kadang2 ada jer nk tgk citer tu la, surf tenet la bagai..amani plak dgn game la, kartun la. so bila diaorang ada, terhad la sket..
tp walau bagaimanapun bee suka dgn perubahan ini....dh lama tak tido awal. biler tido awal kita dpt rest yg secukupnya..betul tak?
smlm, balik kerja pun angkat tudung saji, dh tersedia lauk...so bee takyah masak...
amacam? bertuah tak den dpt biras yg memahami?hehheeh
ok cau cin cau... (gambar yg tiada kena mengena dgn entry kali ni)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails