KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, December 30, 2010

seronok...sangat seronok...

besok PM istihar public holiday..meraikan kemenangan Malaysia menjuarai piala SUZUKI...di kepala sudah terbayang bantal,selimut dan tilam yg bakal menemani saya esok pagi.sekarang musim hujan,seronok nya dapat dibuai mimpi dlm udara sejuk begitu...
bgn pagi,start misi yg tertangguh..mengemas baki2 yg ada supaya nampak lg clear rumah baru.(owh ye ahad baru ni kami berjaya memindah diri dan barang2 kami ke rumah baru)
lepas tu nk ajak pg jenjalan nk cari kabinet TV baru kerana selama ni kami tak pnah ada kabinet TV (huh haru..)
then nk pg beli baju murah2 kat ECM...
nk citer lagi ni...2 hari lepas tlefon cousin d TRGanu,dia ckp surat dr MARA ada smpai.dia ckp nama saya dh di black list...huaaaaaaaaaaa....lagi haru...huhuhuhuu
moral of the story..biler dh dpat jadual bayaran,kalu tak pandai mcm mana nk buat payment,sila la tanya orang yg berpengalaman (ni kes aku dulu)...sbb tu ianya jd byk tertangguh sbb byk thn tak bayar...sbb?
confuse nk byar mcm mana n pakai no akaun apa.....
hahahahahahah..kita ketawakan dia....
hahahahahaahah





Friday, December 24, 2010

cerita sket umah baru bhgn 2

 gambar dapur masa mula2 dapat kunci

 blm abis lg mood rumah baru selagi tak masuk...ahad ni hopefully dapat masuk totally...ni nak citer sket pasal progress kabinet dapur...cepat gak siapnya..sesiapa yg berminat boleh hubungi saya yer...s(sempat ag nk promote)

 selepas dipasanag 'table top'..n selepas di cuci dapurnya
 masa nk pasang...(bukan pasang sendiri yer)

 siap....



konsep table top kaler itam adalah pilihan saya..tp u kabinet, pilihan tokei kabinet tu sendiri..katanya putih nampak moden sket...
saya suka sgt2..tak sangka dapat gak pasang kabinet..walhal kabinet adalah barang yg terakhir yg akan saya 'upload' dlm umah saya (itu pun kalu ada duit)..tp alhamdulillah rezeki itu ada......

nota : table top bukan tokei kabinet yg buat...abg ipar saya..nak jimat kosla katakan...

Thursday, December 23, 2010

thank u all

ini antara ucapan bday yg saya terima u hari ini...sebenarnya ada lg,tp tak tercapai waktu ku u edit semua ucapan itu..cewah...
terima kasih pada semua yg sudi drop by kat fb u wish kat saya..rasanya tahun ni adalah tahun yg terbanyak saya terima ucapan baik dr fb,face 2 face or sms...tq semua..pada wish2 yg saya tak publish jagn kecik ati yer....


terima kasih byk2

21 DISEMBER 2010

 gambar kawen 24 /12/2006


 selepas 4 tahun...

21 Disember adalah anniversary kami..dan tahun ni masukla 4 tahun kami melayari alam rumah tangga..cewah..ayat...
sayang sekali thun ini suami tiada di sisi kerana outstation..maka celebrating anniverary di tangguhkan..yer ker?ke aku je yg perasan?
tp ada kejutan dr en suami walau pun dia tak de...sejambak bunga telah diletak kan atas kerusi meja saya sampai saya pun tak prasan.nasib baikla tak terduduk lg..kalu dh duduk mahu saya menangis tgk bunga tu kemek...nasib baikla kakak yg duk kat belakang meja saya tu sengih2 kambing...pelik jugak ngaper dia sengih...kebetulan saya br balik dr surau..yerla riso gak kot ngaper dia sengih2..sbb sengih dia lain mcm..takutla kot saya pakai tudung senget ker..baju tak butang ker..apa ker..rupanya biler tarik kerusi,terkejut saya tgk ada bunga..tgk kad..sahla dr suami tercinta...

buat mr sharuddin..terima kasih sbb sayang saya dan terima kasih sbb terima saya seadanya..love u always....


tak boleh lupa rasa kek ini..sgt sedap..
anugerah yg tidak ternilai...we love u sayang

Monday, December 20, 2010

bermulanya...

bermulanya hidup sebagai seorang pelajar,isteri dan ibu...my job description yg saya pilih u hidup saya...please pray for me n wish me all d best...

Thursday, December 16, 2010

malam dinner glam n glitz shahputra

 sedikit waktu yang ada saya luangkan u mengupload gambar dinner minggu lepas...orang lain dh lama dh upload..tp saya baru nk mula..tak pela janji ada...dinner happened last week....adalah sedikit gambar2 dr kamera kak eta yg boleh saya abadikan di sini...
 saya dan en suami..malam tu special dia pakai baju..untuk saya katanya...
 saya ni photoshoot backdrop...sedikit terkilan kerana en suami tak izinkan saya pakai lens...takpe..kena jadi isteri yang taat...hehehehe
 kak eta..kak jijah(maiden of the night) n  me
 me with kak su @ red carpet
 me with kak zura...
my special pose i think...huhuu perasan...
 
 with my ex department  boss...abg remie...

event sangat happening..saya dan en suami dapat cabutan bertuah..dua2 u amani...moga tahun depan event mc ni dapat dibuat lagi...

p/s : credit n thanks to kak eta kerana make up saya malam tu n captured gambar2 saya...

DI AMBANG 17 DISEMBER 2010

dalam nak menempuh hari esok..banyak jugak dugaan yang mendatang..betul la bak kata orang kalu nk berjaya tu bukan senang...
tp aku ni kes sbb silap diri sendiri..tu la saper suh pg wat last minute?
kalu saper nk kenal aku,inilah aku..suka buat kerja last minute..tp bukan semua kerja yer..heheheh
sok pendaftaran aku di UPM..moga segalanya berjalan dengan lancar...

Wednesday, December 15, 2010

lamanya tak tengok wayang

dah lama tak tengok wayang..rasanya sejak beranak pinak ni sangat jarang tgk wayang..rasanya baru 3 kali kot tgk wayang...itulah pengorbanan kan?tp since amani dh besar ni (nk masuk 3 thn),aku rasa boleh kot bawak dia tgk wayang cite kartun ker apa ker...so rasa mcm nk tgk citer ni...
betul ker ni poster dia?heheeh..
main bantai jek aku..tp mmg filem kartun rapunzel tgh ditayangkan kan?

Monday, December 6, 2010

cuti hujung minggu kami...

sabtu ada kenduri anak buah...
ahad masa terluang yg ada kami manfaatkan...
pg makan kat MaBiq..
pastu terus ke yayasan Pahang..
apa ada kat situ?
PLAY SMART..STREET SMART...dh lama nk bawak amani datang sini..akhirnya tercapai gak...
 syurga ilmu buat anak2 dan parents sekali...sgt berbaloi...byk knowledge yg kita dapat..
 main game nak elak benda berbahaya di atas jalan raya...
 see...papa pun boleh main...
 mainan ni mmg biasa kalu kat petrosains..kita lempar bola je,komputer kira brapa kelajuan bola tu...
 im ready mamma....
 amani sukala mama...

 wahhhhh!!!!!!!!!!seronoknya....sampai amani tak nak balik..helo sayang..tak kan kita nk berkampung kat situ sampai malam?
 game uji minda...saya main game mcm mana nk bina piramid..sempat siap 50% je pastu saya dh fed-up...see?mcm mana nk pandai?
game interaktif pun ada....so cuti2 sekolah ni bolehla bawak anak2 pg sini....nak antar anak dr pagi pastu amik time tghari pun takpe...rasanya tempat ni safe kot....
ok...selamat berkunjung yer...

cerita sket pasal rumah baru...

Thursday, December 2, 2010

penantian berakhir......

penantian saya akhirnya berakhir....permohonan u melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah secara jarak jauh akhirnya di terima oleh pihak UPM...akan mendaftar 17 Disember 2010..
perasaan?atau perasan?heheheheh
sgt gembira,berdebar dan takut...
tak tahu apa akan jd esok..ngengenge....

p/s : duit tak cukup ag ni..hehehe malunya..ada tak sesaper nk jd along saya?




lebih menghargai orang luar............

perasam tak yg kebanyakan orang@manusia akan lebih menghargai orang luar dari keluarga sendiri?
agak2 knapa fenomena ini boleh terjadi....?samada kita sendiri yg tak mempercayai keluarga sendiri atau bosan menghadap manusia yg sama hari2?
atau adakah sebab keluarga sendiri tidak memahami diri kita berbanding orang luar yg lebih memahami?
yer saya sokong itu...kenkadang ahli dalam keluarga kita tidak memahami kita berbanding dengan orang luar...tetapi harus berhati2 dengan manusia luar yg bersifat hypocrite....
Saya hanyala manusia yg sgtla biasa..yg selalu buat kesilapan setiap hari....TITIK..
 

p.s: YA ALLAH...jauhkan hamba mu ini dari sifat sebegitu..walaupun tanpa aku sedar...YA ALLAH...AMIN...

Tuesday, November 30, 2010

surprise 4 him....

chocolate...mmg sedap....lg syok kalu ianya lain dr yg lain..tghari td kak zura ada jual chocolate yg design n rasa dia sgt nice...tetiba terpk idea nk bg si dia chocolate..walaupun saya tau dia bukanla peminat chocolate yg tegar seperti saya..tp at least dlm hubungan mesti ada surprise menyeprise kan?(ayat yg dirojakkan BI-BM)HEHEHEH...gambar chocolate asal di atas..dan yg kat bawah selepas di letak kertas     
POST -IT...tak de kad,kertas ini pun jd la...
 
sedia u dihantar..delivery sendiri yer ke meja si dia...buat abang: I LOVE U ALWAYS...

a few minutes later saya dpt ni dr FB...



thanks to my wife for unexpected suprise...
u always in my heart....
naik rangking 1st dah...so amani dah jatuh 2nd lak....hehhe
about an hour ago · ·
  • Mutiara Hati and 2 others like this.
    • Azura Rahman ehem ehem.. thanks to saper yg jual jugak.. ekekeke..
      56 minutes ago ·
    • Bee Abdullah U R WELCOME...ranking to kekal sampai biler?heheheh
      47 minutes ago ·
    • Sharuddin Mohd Yunus tgk la amani buat aper lak ptg kang....kalau dier bagi suprise gak... maybe dier amik balik kot ranking tu...
      44 minutes ago ·
    • Bee Abdullah sampai ati...huhuuhuhu
      43 minutes ago ·





rindu plak kat budak ni....

mmg dh lama giler tak hang out dengan IBU...last lepak masa bulan ramadhan a month b4 dia kawen...after kawen pun tak de masa nk hang out dgn IBU...mcm2 hal nk settle....last jumpa ari tu masa bg IBU buku kat atas...
yer...IBU dh pregnant...tak lama lagi AMANI nk dpt adik...dulu AMANI dh ilang adik,now ALLAH bg yg lain..alhamdulillah....moga  IBU sentiasa sihat demi baby....moga ALLAH kurniakan IBU anak yg comel dn soleh.....Amin....

gambar masa IBU kawen..cantik tak IBU? (2/10/10)

masa IBU lepak ngn AMANI kat KMC....AMaNI ni asyik masuk spital je kan IBU....?
p/s ; buat ibu,amani n mama rindu ibu


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails