KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Friday, August 28, 2009

aksi syira makan durian

actually gambar ni dh lama amik masa musim durian ari tuh.tp dek kesibukan yg melampau,gambar ni terpaksa dulu aku peram sampai masak.ni pun dh nak basi dah tp aku upload jugak tak kira.aku amik gambar ni coz excited bila tgk syira makan durian sbbnya sebelum ni kalau suap durian kat mulut dia,dia leh bantai menangis melalak mcm makan durian ni mcm makan racun.tah apa-apa ntah.so lihatla aksi2 makan durian o syira.durian import dr kg o anak sedara aku.durian dr dusun firdaus pun ada gak tuh.tp yg dia mkn tuh durian dr kg.kami melantak durian dr dsun firdaus.(credit to firdaus) suapan pertama........
mcm pelik jek rasanya...........
hmmm...dap...dap....(versi syira)
ngap....nyam..nyam...nyam...
video

saksikan aksi dia dlm bentuk video.masa adegan tanya 'kakak sayang mama tak?' selalu dia jawab tak.tapi mungkin penangan makan durian,bila tanya 'kakak sayang mma tak?' dia angguk.pertama kali wooo.....lagi la aku excited....so saksikanla tayangan filem pendek dr syira over to you...

Monday, August 24, 2009

gambar sekitar majlis pertunangan aine

gambar-gambar ni sepatutnya di uploadkan pada bulan mei dulu kerana majlis pertunangan ni berlangsung pada mei lepas.tetapi disebabkan kesibukan aku y g melampau jd aku terpaksala lanjutkan.hari ni ada kelapangan sedikit,jd aku uploadkan serba sedikit gamabar masa aine tunang.nk tau saper aine ni,dia nila member baik aku dulu di MPH.aku,fiza n aine ni mcm charlie's angel gitew kat mph.sekarang dh tiba angels nk menamatkan zaman bujang dgn didahului oleh aku.hehehe...fiza dh selamat dh.sekarang aku menunggu aine u menamatkan zaman bujang nyer dijangka november ini.buat aine,silala tatap gambar yg tak seberapa ini ye...
bakal jadi mrs hanafi.
jadi jugak ko ngn hanafi yer setelah banyak ranjau dan duri ditempuhi.syukur alhamdulillah
senyuman manis menanti jari manis disarungkan cincin.......
angel yg sowang lg takde dlm gambar la.angel junior plak ado ni ha...

Friday, August 21, 2009

manusia biasa

seandainya kubisa
inginku petik bintang
untukmu aku persembahkan
namun ku manusia
bukanla dewa
yg ku punya hanyalah cinta,kasih sayang
aku hanyalah manusia biasa
yg tak pernah lepas dr khilaf
ku mencuba merubah segalanya
mungkin ada kesempatan
aku juga merasa
ingin dicinta
disanjung dipeluk selamanya
kalau mmgku salah
berikan maaf
demi sumpah cinta yg pernah kita ucapkan
aku hanyalah
manusia biasa yg tak pernah lepas dari khilaf
ku mencuba merubah segalanya
mungkin ada kesempatan untukku

salam ramadhan buat semua umat islam

esok adalah hari pertama berpuasa maka persiapkan diri kita supaya dapat menjalani ibadah puasa ini dengan sempurna.insyaallah.
ptg nanti aku akan balik kampung sambut pose kat kampung ngn amak tersayang.kena kunci jam kul 4 ni nk sediakan juadah sahur.wah..menantu mithali nampak.bukan nk hipokrit dpn mak mentua okeh,tp sian gak mak aku.time aku ada biarla dia rehat ngn bgn lambat sikit.bgn jek juadah dh terhidang.tp yg pasti aku akan kejutkan seseorang u menemani aku masak.hehehehehe..takyah aku citer saper rasanya sebab mesti dah tau saper.nak tau kenapa kena teman adalah sebab umah mak aku ada wet kitchen dan ada dry kitchen.jgn main2 tau org kampung pun ada dua kitchen.wah gitew.memandangkan wet kitchen kat luar aku kena minta teman.takut gak gelap2 tuh.alah dia leh tido kat dry kitchen per.mcm tak bese.kan abang kan.tima kasih coz sudi menemani.bukan selalu.setahun sekali jek.heheheh.

okla aku nk ucapkan selama berpuasa buat semua umat islam di dunia ini.moga ramadhan kali ini lebih sempurna berbanding tahun lalu.....assalamualaikum......

Thursday, August 20, 2009

GULA OH GULA

lpas jek pg kawin umah fiza kami semua lepak kat umah abg mie(bos kitaorg dulu).yerla bukan selalu dpt moment mcm tu.bukan semua dpt kumpul reramai mcm tu.tgh sedap lepak bercerita,makcik aku yg duk kt dengkil pun tpon.antara perbualannya :

makcik: dikyah,(nama panggilan aku o family) mu lambat lg ker nok balik?
aku : bakpenye?(kenapanya)
makcik:nanti mu balik tolong beli gula.nok buat samba nasi ayam ni.gula tak dok doh.puas aku cr area dengkil sume tak dok gula.mu tolong beli eh.balik cepat siket.
aku :ok

p/s:perbualan dlm bahasa trg okeh

aku mmg tau yg diaorg akan buat nasi ayam.so aku amik keputusan u balik memandangkan aku pun dah lama kuar.sian gak kat syira kat umah.aku cr kat kedai umah abg mie tak de,aku p desa pinggiran putra(area umah makcik aku yg dulu) jumpa kedai mamak.aku pun masuk tanya.

aku : helo macha,gula ada?
macha : ada..ada..belakang sana..

aku pun p la kat blakang.tp aku tak jumpa pun gula.gula ising adalah.dlm ati aku ckp,'apa macha ni,gula ising plak kasi kat aku.

aku : macha,mana ada.sy mau gula pasir la bukan gula ising.
macha: ada..ada...(dia pun p blakang tmpat aku pg td.dia selak peket susu dumex yg mcm anak aku minum,dia capai gula kat blakang.masyaaallah macha ni sorok upanya.yerla stok terhad kan?aku phmla.

macha:ini dia gula
aku : hmmmmm..macha boleh beli dua ka?
macha: mau dua?boleh...boleh...

fuhh..nasib baik boleh beli dua.aku sengaja beli dua u memudahkan makcik aku simpan stok di umah dia.itula kisah gula yg aku nk citerkan.mcm2 hal sekarang sejak ekonomi tak memberangsangkan ni....

Tuesday, August 18, 2009

Gambar kahwin member baik masa kat MPH dulu....

08.08.08 adalah tarikh keramat buat pasangan fiza & rizal setelah hampir lima tahun(xsilap akula) menyulam cinta dengan menempuh pelbagai dugaan dalam bercinta. akhirnya selamat ke jinjang pelamin gak.alhamdulillah............TAHNIAH fiza.masa aku pg tu wabak h1n1 sedang menular jd aku pun tak bawak la my little princess.tak sangka plak ramai member MPH yg dtg.semua tanya mana anak.menyesal plak tak bwk.mana aku tau dia org semua dtg.tp kata laki aku tak pe gak tak bwk,kalu bwk mesti kena balik awal .betul jugak kan?kalu tak,tak dptla laki aku capture byk gmbar kawin fiza ari tuh.tp mmg happening masa kawin fiza ari tuh coz aku dpt jumpa balik memember masa kerja kat MPH dulu.rasa cam reunion plak.

berikut adalah antara gambar yang sempat dirakam di majlis perkahwinan fiza..


cantik je susunan meja pengantin

pelamin 2 pasang sejoli

mr & mrs rizal
cantik tak adik aku yg sowang ni?mmg cantik,naik seri muka...
kawin jgk ko ngn rizal yek.....tak sia2 air mata yg mengalir......huhuhuhu
selamat pengantin baru fiza............
dr kiri:wawa,aine(bkl menamatkan zaman bujang nov ini),yg cute tu aku,pastu mai(dia ni sowang jek dak ausino)
gambar² eksklusif sebagai hadiah untuk ko fiza..hehe.laki aku ckp jgn upload bebanyak nanti tak surprise...........

Friday, August 14, 2009

nk tengok dak pompuan berbikini tak? (18sx)

tada.............ni la dak pempuan nyer...comel tak sy?muka kesejukan la ni.sampai lebam dah bibir...ni kat ulu yam.ahad lepas kami pg ngn akak ipar aku satu kluarga......
hehehehe patut duk umah jek tp kami kuar jugak jenjalan..boring siot.....

hai syira...tangkap ikan ker?
with mama..........
baju putih tu anak buah aku panggil baby.kalu syira panggil 'bebe'
first time tgk dia pakai bikini.sbb2 pg ulu yam sbb aku bwk bikini syira.hahahahahha.............leh caye tak?

bila ekonomi meleset.......

lately kita semua tau yg ekonomi negara kita tgh meleset.org yg miskin mesti terasa tambahan plak tambang bas nak naik.wajarkah?sian diaorg yg naik bas tu yek...dhla perkhidmatan bas mcm 'bagus' jek tp tambang plak nk naik.tak patut...tak patut....

ok...kat sini aku bukan nak citer sgt pasal bas tp ada satu citer best related dgn ekonomi kita ni...
last week kami diberi cuti kuarantin selama seminggu o jabatan kesihatan,so aku amik peluang u balik kl menjenguk keluarga tambahan plak member baik kau nk kawin.ari rabu berangkat.ari kamis aku lepak umah jek.ari jumaat makcik aku ajak p jusco kat umah dia kat au2 tu..aku pun pgla.bimbang jugak ditambah plak wabak H1N1 ni.tp tawakal je la.

sampai kat jusco,kami p mkn kat food court dia.tugas aku belanja air.hehehehe.blanja air jek?dah tu nk wat camne makcik aku suh banje air jek.aku pun beratur.pastu dtg la sorang bdk ni nk beli air mineral.duk sebelah aku.time nk bayar,dia amik 2 biji cup dan 2 straw.mungkin u isi air mineral tu kot.yerla nk minum kan.pastu abang kaunter tu ckp 'dik,cup takleh amik dik.' pastu adik tu pun letakla sambil jwb 'ok'.dlm ati aku 'wah,cup pun dh tak leh amik dh ke sekarang?wah,melampau...nasib baik straw kasi amik.kalu straw pun tak kasi amik,tak taula..inila salah satu kesan ekonomi meleset yg aku nampak depan mata.sekadar berkongsi cerita......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails