KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Friday, August 14, 2009

bila ekonomi meleset.......

lately kita semua tau yg ekonomi negara kita tgh meleset.org yg miskin mesti terasa tambahan plak tambang bas nak naik.wajarkah?sian diaorg yg naik bas tu yek...dhla perkhidmatan bas mcm 'bagus' jek tp tambang plak nk naik.tak patut...tak patut....

ok...kat sini aku bukan nak citer sgt pasal bas tp ada satu citer best related dgn ekonomi kita ni...
last week kami diberi cuti kuarantin selama seminggu o jabatan kesihatan,so aku amik peluang u balik kl menjenguk keluarga tambahan plak member baik kau nk kawin.ari rabu berangkat.ari kamis aku lepak umah jek.ari jumaat makcik aku ajak p jusco kat umah dia kat au2 tu..aku pun pgla.bimbang jugak ditambah plak wabak H1N1 ni.tp tawakal je la.

sampai kat jusco,kami p mkn kat food court dia.tugas aku belanja air.hehehehe.blanja air jek?dah tu nk wat camne makcik aku suh banje air jek.aku pun beratur.pastu dtg la sorang bdk ni nk beli air mineral.duk sebelah aku.time nk bayar,dia amik 2 biji cup dan 2 straw.mungkin u isi air mineral tu kot.yerla nk minum kan.pastu abang kaunter tu ckp 'dik,cup takleh amik dik.' pastu adik tu pun letakla sambil jwb 'ok'.dlm ati aku 'wah,cup pun dh tak leh amik dh ke sekarang?wah,melampau...nasib baik straw kasi amik.kalu straw pun tak kasi amik,tak taula..inila salah satu kesan ekonomi meleset yg aku nampak depan mata.sekadar berkongsi cerita......

1 comment:

  1. skang suma benda kena byr dik ..silap2 nnti straw pun kita dah kena byr kalu nak ..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails