KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, November 14, 2012

pengalaman bersalin....

sblm bersalin kan bee ada ckp yg bee kena darah tinggi kan?
so every day bee kena buat daily BP kat klinik....bosan giler dow hari2 kena g klinik..
pg bukan sekejap2.lama plak tu.

dipendekkan citer DR kata dia tak kan biarkan bee overdue. maknya 3/9 tu kena bersalin jugak.
bee pn ckp nk bersalin di temerloh. dia kata ok.
hari sabtu balik temerloh pas buat daily BP kat klinik kuantan.
hari ahad buat daily BP kat klinik desa Kerdau.(kg suami)
nurse kat situ tanya kenapa dh darah tinggi diaorang tak refer terus ke hospital? kenapa tggu?
bee senyum jerlah sampai angkat bahu...(hehehe)
nurse tu pn cek apa yg patut n dia trus call Hospital temerloh. pakar sana kata masuk wad hari tu jugak...
hhuhuhu haru jugak aku.

2/9 bee masuk wad.
subuh 3/9 kena induce masuk ubat kat bawah. masa tu bukaan dh 3 cm. tp pintu rahim masih tebal.
pastu dh mula rasa sakit setiap 5 minit...
tghari jalan dh bukak 4 cm...
dr kata leh standby u ke labour room
nurse bg baju suh salin.
nurse ckp standy jer.diaoang akan panggil bila2 masa. setakat ni labour room masih penuh.
bee tggu pnuh sabar.
dr pkl 1.30 tghari, pkl 8.30 malam br masuk labour room.
lama tak? heheheh
bdk dpn katil bee br masuk tghari dh leh masuk labour room.
mgkn sbb dia sakit sgt kot.
jd hospital mgkn utamakan org yg sakit sesangat dulu.(good)
 ptg pkl 5.30 husband siap ckp kat nurse yg bee dh sakit sangat. (padahal leh tahan lg. tp tak sabar punya pasal laki aku tu.aku pun malas nk tggu lelama)
cek jalan lg masih 4 cm. bee pun pelik jgk..
tak bertambah dr td.

8.30 malam masuk labour, DR pelatih cek bagai. pecahkan air ketuban. malu gak sbb DR lelaki melayu. muda plak tu. tp sib baik dia lembut jer dan menghormati aku...hehhehe. time masa nk pecahkan air ketuban tu, contraction dtg. bee ckp ' kejap2 DR, contraction'
dia sabar jer n tggu contaction aku ilang dulu baru dia seluk..heheheh
dh pecah air ketuban, bee dh start sakit. bila masuk ubat ikut drip, lagi lah bertambah sakit.
masa tu dh rasa nk teran.
cek jalan br 5-6 cam
pastu rasa sakit mcm biasa..
pastu rasa nk teran lg..
cek jalan. pastu nurse cakap :
'ok puan, puan dh boleh teran.'
bee pun apa lg..bertungkus lumuslah meneran.
pukul 10.00 malam keluarlah 
ISKANDAR DZULKARNAIN BIN SHARUDIN 
dengan berat 3.4 kg, panjang 54 cm. 
tinggi upanya anak aku ni...heheheheh

 sebaik keluar dr labour room
 close up sket..
 hari ke empat
 hari ke lapan
hari ke 47 baru abis pantang. gelap dh iskandar tak mcm masa mula2 keluar dulu.
masa ni bee br balik dr amik exam.
 



3 comments:

  1. Alhamdulillah.. Dah selamat..
    Cumell nyer.. Nama pun sedap :)
    Baby dah 2 bulan lebih la ye skang?

    ReplyDelete
  2. tahniah....dah lega dah awak....saya skrg rasa mcm dah x larat sgt dah ni haa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails