KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, July 2, 2013

.........

salam semua...
yuhuuu..
lama giler tak update blog..huhuuh..
mood ke laut..ke hutan..semua ada..
sejak hp samsung i hilang...terus malas n update blog..terus tak de gambor2 yg nk dikongsi..
sian i kan?
doakn bee dapat beli hp baru....huhuhu
daaaa....

p/s: see? ini entry malas namanya...tak de kaitan dengan hp ilang pun. kalu dah penyakit malas tu..malas jugak

Friday, March 22, 2013

iskandar 6 bulan

pejam celik pejam celik iskandar dah enam bulan...lebih kurang dua minggu lagi dia masuk 7 bulan plak.
alhamdulillah bee masih lg menyusu iskandar dengan susu ibu sepenuhnya walaupun bermcm dugaan yg dpt, tp alhamdulillah suami byk support.
demand isknadar terhadap susu masih maintain walaupun sudah diperkenalkan dengan solid food..
solid food pertama iskandar yg bee perkenalkan ada lah bubur nasi yg dilecek.
iskandar lebih gemarkan bubur berbanding nestum. biskut langsung tak nak. dikeluarkan balik apabila disuap. tp bee tak kisah. bee puas hati dapat masak bubur untuk iskandar.sekurang2nya ia menguatkan semangat saya untuk bagi yang terbaik buat iskandar.
 senyuman iskandar yang inilah yang sering meruntun jiwa bee...heheheh
 bee selalu bekalkan 15-18 oz susu untuk keperluan dia di taska...
 amani plak skang bee lihat kecenderungan dia ke arah lukisan. hari tu dia pnah dapat tempat pertama dalam pertandingan mewarna di sekolah tadika. bee pun tak sangka. rancangan kegemaran dia ialah 'art attack' dan 'art zooka'.cita-cita dia plak nk jd mcm Qi si pengacara 'Art Attack' tu...heheheh

ini adalah lukisan yang bee anggap perfect daripada dia....
ni gambar masa menang hari tu....masa tgh mewarna semua budak duduk elok jer. amani plak pg bantai meniarap sambil colour...feel sgtlah tu kononnya....dgn terkangkangnya..ya Allah, anak saperlah tu...
ini buktinya...hahahaha

Friday, March 15, 2013

dugaan pagi jumaat

dugaan pagi jumaat :
4.30 am bgn pagi nk siapkan kek batik order dr kenalan. br beberapa minit kelip2 mata dgr en suami mengerang kesakitan di bahagian pinggang. si isteri urut nk legakan. tak ilang juga. sapu balm. ingatkan urat. tp bukan. dia kata bahagian dalam. rasa ngilu ditarik2....en suami putuskan nk ke klinik. si isteri duduk rumah jaga anak2. si isteri rasa tak sedap hati sbb suami pg klinik seorang diri. rasa tak betah sbb tak de di samping suami ketika dia sakit. tp melihatkan wajah anak2 yg masih nyenyak tido, tak sampai hati. lpas tu teringat kek batik blm buat lg. bgn masuk ke dapur siapkan bahan2. buka api, nak start masak. tgh sdap masak, gas plak habis. simpan balik semua bahan2. simpan balik biskut2 yg dah dipatah2kan. amik fon what app kawan bgth. mintak maaf byk2. suami plak sms ckp dia ada di hospital. tggu feed back lg. katanya dr kata myb suspek batu karang....ubat dicucuk dan dimasukkan sbyk 4 kali u meredakan kesakitan.semoga tiada apa berlaku tggu appoinment yg akan ditetapkan nant.setakat ni en suami sihat dan akan pergi outstation sekejap lg. moga sakitnya tidak diserang sekali lg.....

Tuesday, March 5, 2013

celebrating my 2 princess bday on february

February...
bday 2 orang puteri saya..heheheh..
sorang adik sorang anak...
kita citer pasal adik dulu. sbb bday dia dulu pada 9 February..
mcm bese tiap2 tahun masa bday masing2 mmg ada sesi lunch treat...
bulan ni bday ko, aku blanja. nnt bday aku ko blanja...
hahahah..bole gtew?
thn ni ni si adik request kek black forest..
dia kata dia bg hint kat laki dia, laki dia tak paham2...hahahah
so bee bawak pg Secret Recipe sbb tahu situ ada kek black forest favourite dia...
jom layan gambor...
 happy bday dik...
walaupun tahun ni celebrate lewat..tak dapat black forest dari tok laki takpe dik..tp ko dpt samsung galaxy note II lg...
 nilah orang nya..fiza..my adik angkat ni...
 ni aku punya kek..Turkish Indulgence. sgt sedap tp bahagian bawah dia agak muak sket.
kek fiza dh abis kot rasanya...

 fiza mkn ni.. tak ingat apa benda nama dishes ni...
mine..japanese soba....


ni citer bday anak plak...
bday anak plak clebrate awal sbb papa dia outstation masa bday dia..
kami celebrate dkt City Times Hotel..
amik buffet steam boat..
not bad..ok dan murah...
jom layan gambar...

 kek bday dia..sdap jgk ni..abis kami dua orang jer mkn...
 celebrate bday ni pun adalah kejutan papa dia pada bday girl dan kejutan buat aku sekali..sbb aku pn tak tahu dia nk buat mcm ni..katanya nk pg jumpa kawan dan kita pg mkn2. tak ckp pun nk mkn kat mana2.tup2 dia bawak ke sini. itu satu surprise. pastu ada plak kek. jd dua kali lah surprise nya...
antara makanan di situ..maggi tu feveret aku dan amani tu..

yg ni u grill punya. nk buat rebus pun boleh jugak ni...

harga buffet steamboat kat City Times Hotel ni murah..satu kepala rm 19.90...
ada sotong,
udang
kambing
daging
pari,
ikan, (tak sure ikan apa)
ada seafood yg panjang2 tu nama apa ntah...
pastu ada kepah kot...tak sure lah kot ada nama lain
ketam jer tak de...tak tahulah kot hari lain ada.
ayam
pelbagai jenis bebola
nasi goreng
mee goreng
baked bean
hot dog goreng
aneka sayuran
aneka mee
aneka pencuci mulut
 ABC
ice cream neapolitan
cooffee & tea

makanlah sampai lebam

start pkl 8-10 malam (dua jam sahaja)

 

Thursday, February 21, 2013

mood tgh down skang ni

mood giler2 tgh down ni...
rimas, penat, strress semua ada....
rasa mcm nk g shopping, bercuti, makan sepuas2nya...
hanya sorang jer yg leh naikkan semangat saya ni..
manalah dia ni

Wednesday, February 13, 2013

my breastfeed journey 3

tgh dok layan group KUMPULAN IBU MENYUSUKAN di Facebook, bee terjumpa plak contoh jadual untuk buat pumping session seperti di atas. pada bee sgt praktikal. dan bee dah siap save dlm komputer dan print satu helai supaya bee boleh isi secara manual. malaslah setiap kali abis pump nk kena bukak file dlm komputer, isi dan save. bee buat manual dahlah. at least kalu kat rumah x bukak komputer pun tak per. tak gtew?

group KIM ni sgt2 membantu pada ibu2 yang baru nak bermula bagi susu ibu pada anak atau pun yang masih memberi. sebagai pembakar semangat pun bagus tau group ni. saper nak join leh klik jer link kat atas yer....

Friday, February 8, 2013

DINNER 2013

Amani peneman setia saya masa dinner UCSA hari tu. papa dia outstaion. iskandar tinggal ngn pengasuh. papa tak bg bawak. ikut mama nk bawak jer semua...
 tema malam tu pink dan hitam....

 tak ingat dah persembahan apa masa ni....heheheh
 ni borak apa ni? tanya biler nk start blh makan lah ni...hheheheh
 mlm tu amani pandai bawak diri. alhamdulillah. tak pening kepala mama.

 me with azura rahman
dpt hadiah mlm tu. setiap tahun UCSA mesti bagi hadiah pada saper sambut hari lahir, baru kawen dan melahirkan bby. I for surelah dpt bagi yang melahirkan bby...amani plak excited tak sabar nak balik jumpa iskandar nak tunjuk hadiah.

p/s : dh lama tak berblog, rasa janggal nk karang ayat...korang perasan tak?hehehe

iskandar dah 5 bulan

bulan ni alhamdulillah iskandar dh pun lima bulan. sekejap jer masa berlalu.
dlm tempoh lima bulan ni, iskandar pnah kena bronkitis, demam dua kali, batuk dan selsema pn dua kali. ni pun dia baru baik dr batuk dan selsema. nak buat mcm mana. musim skang tgh hangat dgn penyakit2 seperti itu..hishh..risau mama..
br ni pg inject lima bulan...mcm2 ubat kami mintak. prepare takut lpas ni dtg lg penyakit2 tersebut. heheheh...
iskandar mmg sensitif dgn cuaca sejuk. dia mudah kena selsema. biler dh kena selsema, jdlah batuk pastu demam...
 ni masa kena bronkitis hari tu. kena admitted wad. ni pun balik umah jap. masa ni iskandar 3 bulan.
 tangan pun masih berbalut. pakai stokin sbb nak elak drpd tiub tu tercabut ke apa ker...sbb tgn dia kecik...
 ni nk keluar wad dh. duk smlm jer sbb iskandar asyik nangis jer duk hospital. beselah. hospital kan. dia tak serasi agaknya..phm2 jerlah kalu budak ngn hospital ni. mcm2 benda leh nampak...
 ni dh beransur sihat...nk kena inject ni jap lg...5 months...






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails