KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Friday, October 30, 2009

SaMbUnG balik....Langkawi Day 2 Part 1 kot....

p/s:gambar adreana aku terdelete masa tgh typing blog ni..biler aku upload balik dia dh jd ke atas....mcm ni ha..nk ke bwh balik aku dh tak reti..sesaper tolongla ajar aku yek...biorla blog aku nampak cam tunggang terbalik tp takpe janji gambo adreana ada dgn bby snake nih..

akhirnya.....itulang ungkapan yg mampu aku tulis kat sini...akhirnya mood aku nk meng upload gambar datang kembali.....aku mmg mcm ni kalu ada keja nk buat mmg malas tul nk berblog...okeh kita sambung citer pasal g Langkawi ari tuh....hari kedua kami menjejak kan kaki ke .......apa nama tempat ni yek?lupa plak..jap nk ingat jap.hmmmm.......aaaaa ingat dh(pas tipon suami aku tanya nama tempat ni.)tempat ni namanya WILDLIFE PARK.....sngt berbaloi u dikunjungi.tempat di mana anda boleh berinteraksi trus dgn haiwan....


salah satunya seperti gambar di bawah.......ular...huuuyooooo gua geli ooooo..tgk aje la muka kau tuh...sengih tp dlm masa yg sama geli tahap gaban.aku cuma sentuh ujung jari je kulit ular tu...takmoooo.....


malunya tgk muka aku camni.....amani stedy jek....tgk gambo bawah...cik md radzi kita...aku takmo citer lebih cuma saksikan la aksi hero ni yer.....
















abg nasril dgn burung kakak tua nya....mmg minat burung aku rasa...asyik tangkap gambo ngn burung jek....


tau tak aku tunjuk apa tu?kancil....korang percaya tak kalu aku cakap yg ni first time aku tgk kancil.....patutla keta kancil kecik dan barula aku tau ngaper keta tu di panggil keta kancil sbb dia kecik macam kancil...







beruk yg tetiba marah kat aku tak tentu pasal.waklu...aku tak kaco pun idup ko...bersyukur cket sbb kak eta kasi ko mkn .....




berhenti rehat n kasi dak ni minum dulu..baru dia tak meragam...























okla...boleh la.....





gambo agak tunggang langgang sket sbb masa aku tgh upload gambo td aku tgh berangan....tah camne patut gambo ni kat atas...tp ke sini plak pg nya...ahhh layan je lah...





















tak sangka plak anak aku ni brani jugak orngnya..alhamdulillah la tak ikut perangai aku...mula2 brani gak dia ni tp bila dh bbrapa second bby snake tu duk menjalar kat tengkuk dia br la dia rasa geli...walau bagaimanpun mama tetap bangga sama kamu....











hai sayang....awat mcm takut je nk main ngn arnab tu....


aku plak lebih sudu dr kuah..heheheh




mainla sayang ngn arnab tu...that arnab is yours....












itula antara gambar2 sepanjang di sana...senonya byk lg......tp cukupla.....layan........

Langkawi day 1 part 3 (251009)

UNDERWATER WORLD LANGKAWI.inila destinasi kami yg seterusnya.located d pantai cenang jugak dekat je ngn tmpat kami menginap.bak kata org jalan kaki pun boleh...pendapat aku,underwater world ni tak la best mana.sesaper yg dah pg zoo,better tak yah dh g sini kot.lebih kurang samer je.tp for those yg mmg minat hidupan dasar laut,mmg berbaloi kot pg.mgkn aku rasa kurang best sbb sblm masuk underwater world ni,my expectation begitu tggi.upanya takla seperti yg kusangkakan.tp adalah jugak hidupan laut yg menarik perhatian aku,i mean yg unik yg aku tak pnah jumpa.kira berbaloi la tu...





























Thursday, October 29, 2009

Langkawi day 1 part 2 (251009)

aku nk citer skit je..balik dr cable car aku dgn gatal kakinya bawak syira p jln kat swimming pool ni...ingat dia tak interested...sbb pg DUKE dh bawak,tp syira wat bodow je.yerla mungkin waktu tu dia br bangun tido kot.so,mood tak dak ag.bila aku bawak...sekali dia nangis nk nk terjun skali dlm pool tu.aduh...nk tak nk kena pujuk dulu suh tukar baju.tak jalan ttp nangis.syirah kan?ak kan tak tau.kalu dia nak tu..nk jugak.ikut perangai aku la tu.dh melalut plak.naik kat bilik tukar pakai bikini aku p bawak turun smentara tggu DUKE tukar baju.(DUKE tak kasi aku berendam okeh)sampai kat pool,kat situ ada 3 jenis.yg budak ada 2,yg org tua mcm bese la yg besar tu.yg 2 tu plak aku dh konpius nk bawak syira berendam yg mana satu.br je nk pg kat pool yg tulis 3'6",budak2 yg duk berenang kat pool sebelah panggil aku.

'auntie,situ dalamla auntie'
'ooo ye ke?tq' (hehehe malu tak aku kejap.budak pun tau ukur kolam tu dlm ker tak?hahaha)








video

sayang kamu....


bangun pagi kupandang wajahnya..kurasa badannya..panas lagi...begitulah dia setiap bulan.setiap bulan mesti begitu.kau tahu sayang apa perasan mama bila kau berkeadaan begitu?bila mana muka mu tidak ceria,merengek kesakitan..hatiku risau,gelisah dan meruntun.sampai ke satu tahap aku merasakan 'ya ALLAH kenapa tidak Kau alihkan kesakitan dia kepadaku supaya dapat aku menanggung segalanya.bukan dia ya ALLAH.ya ALLAH sembuhkanla dia ya ALLAH.jika ini dugaanMU padaku..aku redha ya ALLAH.'
MAMA RINDU KAMU..SAYANG KAMU...

Wednesday, October 28, 2009

Langkawi day 1 part 2 (251009)

ni citer pg cable car plak.tak ingat dh kul bpe sampai kat sini.yg pasti sblm tghari selepas tawaf separuh dr langkawi...

ni kat oriental village tmpat nk naik cable car tu.tp kami tak pusing2 sgt dlm oriental village tu coz keinginan u menaiki cable car mengatasi segalanya...
tadaa...ni la cable car nya




beratur..beratur..displin sikit...nampak tak kasut adeeb yg baru?



cuba tgk muka anak2 kami?kalu la aku boleh tau apa yg diaorg tgk pk sekarang ni?
canitik tak Langkawi dr pandangan atas?

santai time.masa ni dh sampai station yg pertama.eh..mana anak aku?



we r happy family......

ni tukang kata bg pihak rombongan kami.asyik wat dokumentari ajer.....

tgk..org posing pun tak abis ckp ag...alamak kutuk bos la plak.sory bos.... cik radzi kita plak jd videoman...

sporting plak dia nk bergambar mcm ni
rehat jap ah..penat ooo..masa ni kat jambatan gantung.ada 2 station ag tak silap kat atas tu.tp kami tak naik.tak kose aku sbb kena naik tangga.cable car bawak sampai jambatan gantung je.kot yer pun buat la sampai atas.sian n pakcik2 yg tak larat tu kan?station yg tmpat nasha aziz shoot dlm 'bukan cinta biasa' tu kami dh tak larat dh nak naik.tambahan plak ujan.aku nk ke penghujung jambatan tu pun terbantut coz ujan.huhuhu..tgkla kabus tu tebal.tp mmg seronot sbb nyaman je.walaupun aku tak kose nk naik sampai station teratas..aku ttp ingin meyimpan cita2 u sampai jugak ke sana walau aku tau kat atas tu tak de apa.kena kumpul stamina dulu.

gambo yg sempat di ambil sebelum ujan turun...masa tu kami berlari naik tangga.dh la masa tu aku pgang kamera.puas aku lindung kamera tu dr kena ujan.punya la sayang camera tu.nasib baik DUKE bawak anak.selamatkan anak dulu.aku plak org lain dh naik tangga sampai atas aku plak yg pancit kat bawah.tak larat sungguh dow..cik radzi kita dh tobat tak mo mari dh.


saksikan video di bawah...tgk la muka anak2.lucu plak aku rasa...opps bukan muka anak2 je.muka mama n papa pun skali...

video

Tuesday, October 27, 2009

Langkawi-day 1 (251009)

hari pertama di Langkawi....lokasi pertama nk ke cable car.sblm g cable car byk plak ragam yg klakar aku rasa dengan DUKE pg bwk kami ikut jalan jauh.aku rasa ada kot tawaf separuh Langkawi tu..hhehehe.pastu dgn selipar adeeb plak putus.sian dia...

muka kekenyangan...
breakfast...juadahnya nasi goreng,hot dog,buah2an,roti bakar(mcm bese) n cereal.pg ni aku berjaya me'maintain' kan nafsu aku u tidak mkn byk

aksi manja sang anak....


NADIAS INN COMFORT LANGKAWI
mmg ok n comfort....susana waktu mlm happening giler kat sini...kedai mkn pun byk cuma kena pandai pilih la supaya tidak terkena ngn peniaga yg cekik darah...(kami dh terkena dh.siap ko HJ JELANI) suka pg DIFIQA pekena siakap masak asam jawa.

keta sewa dh sampai.puteri adreana di samping papa n mama.suasana jd sgt meriah dgn keletah adreana asyik berckp n bertanya itu ini sampai papa dia penat melayan.kalu senyap tu kita taula adreana dh tido..hehehe

this is our transort during there.TOYOTA INNOVA.sempat posing smbil tggu kak eta n abg nasril beli kasut adeeb.yerla kan selipar dia putus.gara2 semangat nk bawak keta.hehehe.tggu kita tgk kasut adeeb nanti yer..ngancam wooo...
dh nk masuk ke kawasan oriental village di mana tmpat nk naik cable car ni..syira terlena di pangkuan.tidurla syg.janji ko tak mragam..tggu smbungan yer....

on the way to langkawi (241009)

trip to langkawi.begitula mungkin tajuk yg sesuai u kami 3 sekeluarga...24.10.09 kami berangkat ke lcct u menaiki penerbangan AIR ASIA AK 5... (Tak ingat no flight senanya).rasa excited mmg tok sah ckpla.mmg aku excited giler nk pg.maklum la first time naik belon..merasa gak.dh kawin br merasa bila suami bawak.tq abang.jasamu kukenang.kalu tak,tak merasa den walaupun tagline air asia 'now everyone can fly' tp ada jugak yg lum fly ag...ni adalah sedikit sebanyak gambo masa on d way nk pg.....

dalam balai berlepas.bosan nk tggu time naik flight.kami tersilap check in awal sebeno nya.tp tak pe janji semuanya tak kelam kabut..
aksi adeeb n papanya

puteri n papanya plak


dak ni plak ngn lolipop di mana-mana



sempat ag tangkap gambar pasport..tak tahan.....

dalam flight dh

muka pempuan mabuk naik flight..

kami......

mabuk2 pun amik gambar steady je
sampai di bumi Langkawi lebih kurang kul 10.00 n cr van u ke NADIAS INN @ PANTAI CENANG.thats our tempat u tido selama 3 hr 3 mlm d Langkawi.sampai kat sana yg si ibu2 semua tido n bapak2 pg cr mkn....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails