KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, December 24, 2009

25

dalam beberapa minit lagi usiaku akan mencecah ke angka 25...yer..sudah suku abad usiaku...dalam 25 tahun hidupku di atas muka bumi ini..sudah byk yg aku lalui...pahit manis dan segalanya..terkadang seperti hidup aku seperti heroin sebuah cerita novel...terkadang seperti watak bodoh dalam komik..
dalam waktu begini...aku masih 'blur'u bercakap soal masa hadapan...mungkin bosan atau....entahla...sukar u aku ceritakan..
walaubagaimanapun aku tetap bersyukur atas nafas yg dikurniakanNya padaku...sesuatu yg amat penting..boleh kamu bayangkan hidup ini tanpa nafas?seringkali orang berkata aku tak boleh hidup tanpa cinta..tanpa cinta aku mati..tp bagaimana pula dengan nafas?
 


p/s : sudah bersawang blogku...kini aku kembali u menghiasi....huhuhu...gambar di atas tiada kaitan dengan hidup atau pun mati...dan tiada 'motif'

Thursday, December 3, 2009

tc on tuesday

fuhhhh...nothing to say what is so hard to upload this pic...banyak tul dugaan...hampir fed up aku di buatnya...biarla hanya aku ajer yg tau......
last tuesday,DUKE amik cuti u spend time ngn amani...tp memandangkan hujan,so pergerakan agak terbatas.so diaorng duk umah je.decide nk g jalan waktu ptg pas aku abis keja sbb dh janji ngn bdak amani tu nk bwk dia g jenjalan..decide g tc atas bbrpa sebab:

1) sbb dh lama tak g tc.once sampai kat sitew..wau  byk tul perubahan.betapa lamanya kami tak ke tc eventhough kami duk kntn..
2) sbb aku p keja tak pakai baju kurung..so duke kata lehla g tc..(waklu...mmg pantang dia tgk pompuan g tc pakai baju kurung.laki aku ni pelik cket.mcm berdose je pulak pakai bj kurung g tc)
3) dh lama tak tangkap gambo anak..mmg yer pun
sampai je kat tc trus amani minta benda alah ni.aku x tau nk panggil apa?dlm keta masa balik aku tanya brpa RM..laki aku jawab RM 3.50..
mak aihhh..mahalnya...mmh tak dpt di bandingkan ngn zaman kita dulu...
bukan nk berkira ngn anak tp harga tu tak reasonable ngn produk...dhla asyik cabut je...







byk pembaharuan di tc...mkin cantik...bolehla outing gambo kawen kat sitew...


habuan buat kamu yg sering di tinggalkan mama n papa sbb 'work'...dh lama tak jln yek syg....

amani
seorang anak yg ttp mahu mama dia walau dlm situasi apa pun...
sometimes mama bangga sayang..tp sometimes ati aku ckp 
'amani..papa kan ada....!!!! pgla kat papa plak!!!
huhuuhhu

last skali lepak mcd ah..pekena prosperity...bulan ni dh dua kali aku pekena that stuff...mulanya tak nk order tp biler aku pk prosperity sebulan je n sekali setahun...bantai jek...
sian plak kat adik aku yg sowng tu...tak mkn ag....
nk ajak ko sayang tp dh lewat,kang ko bwk motor sensorang plak blk umah...
pg tc pun tak dirancang....spontaneous ajer...

Tuesday, December 1, 2009

them..


what a lovely pic...

'aku betul'

di sini...
aku mengenal erti hidup..
mengenali kecantikan yg hanya pada luaran tp di dasarnya hanya tuhan yang tahu..

di sini..
aku mengenali manusia yang hanya suka melihat kotor di badan orang lain..
aku mengenali manusia yang berfikiran kolot..
mengenali manusia yang hanya pandai membuat konklusi sendiri..
mengenali manusia yang hanya menegakkan pendirian bahawa 'aku  betul'...

tp sebenarnya itulah insan yang bernama manusia,
sudah lumrah alam,
apabila masing-masing ingin menegakkan pendirian 'aku betul'
di situlah terjadinya pergaduhan,iri hati dan fitnah,
tanpa mereka sedar bahawa sebenarnya mereka turut mengata diri sendiri...
menuding jari telunjuk pada orang lain sedangkan tiga jari yang lain menuding ke arah diri sendiri...

di sini,
aku percaya pada hukum karma,
kerana ALLAH pernah berfirman
'perbuatan yang baik akan dibalas dengan baik,yang jahat dibalas jahat'
jadi aku selalu berkata dalam hati,bermotivasi sendiri...
kalau aku rasa diri dianiaya..mungkin aku pernah menganiaya orang tanpa aku SEDAR....

buat aku berfikir.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails