KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Sunday, January 30, 2011

Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011


peraduan ni saya di tag oleh member saya di kemaman.iaitu aida. tq aida. actually ni first time saya masuk contest dlm blog.so hanya mencuba nasib. kalu menang alhamdulillah. peraduan dia pun senang sgt nk join. aku suka la kalu senang2 mcm ni..heheheh. ok antara rules yg nk kena buat ialah :
  1. Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011 (done)
  2. Letak Header Hikayat Si Luncai  (done)
  3. Jawab soalan ni : Blog korang ringan, ideal atau berat ?   (done)
  4. Tag rakan-rakan blogger korang sesuka hati     (done)
  5. Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni       (done)
  6. Blog-blog yang join segmen ni luncai akan timbang berat di iwebtool
  7. Pemenang akan luncai promote dalam sticky post selama 1 minggu
  8. Tarikh tutup 31 Jan 2011 / 11:59 PM

soalan : Blog korang ringan, ideal atau berat ?

Jawapan : saya rasa blog saya ringan je kot..sbb hanya menceritakan hal2 peribadi dan isu semasa..

rakan- rakan yg ingin saya tag ialah :
fiza zasmi 
kak eta
kak zura
kak zarida
cik epal

hmmm...sapa lagi yek..sapa nk join pun boleh rasanya...
ok, selamat mencuba...

 

nasi ayam oh nasi ayam

entri sblm ni saya ada cakap yg saya ada beli nasi ayam dua bungkus kan? hmmm tiba2 saya jadi addict plak dgn nasi ayam ni. dhla nasi ayam aida's corner tu sedap nk mampos. sbb terliur la saya beli dua bungkus tadi u dikongsi bersama amani. tp of course la saya yg byk mkn berbanding dia.selalunya tak pnah plak terliur nasi ayam sampai mcm tu sekali. smlm tgk fb kak zura pun terliur. selalunya nasi ayam saya pandang sebelah mata je. bukanla sebelah sgt tp tgk hari jerla rasa teringin nk mkn. mgkn sbb dh lama tak mkn nasi ayam kot sampai saya jd mcm ni....
 
nasi ayam oh nasi ayam....
 
gambar ihsan google jek

hari ini...

payahnya biler kabel tak de...
nk upload gambar pun susah...
tak pela..nk buat mcm mana kan?
hari ni, keluar ngn amani pg bandar..sian dia sejak mama dia pg kelas, dh lama dia tak jenjalan...
so td decided nk pg kuantan parade n giant, tp sblm tu pg kedai gunting rambut dulu sbb nk gunting rambut dia. kebetulan kedai kakak member saya, so lepak situ jap..
tup2 dr nk gunting rambut amani, aku plak yg buat treatment rambut..
sbb murah, pakej dia rm 39 include,gunting,cuci, n treatment..giler ko tak murah..saper berminat leh bgth saya nnt saya bleh bgth kedai dia kat mana.
amani dr tak nk gunting rambut akhirnya menyerahlan kepala dia u diguntingkan rambutnya.bhgn depan jer. hehehe
abis kat situ, pg round kuantan parade ngn member. tp mood lari sbb amani buat hal. singgah kedai ni, nk beli ni, singgah kedai tu, nk beli tu.segala benda nk beli. rasanya ada 3 kedai kot apa barang yg dia nk, dapat. kalu 10 kedai saya masuk, mcm man? bukannya saya tak nk beli. boleh jer. tp tak boleh ajar sgt dia apa yg nak, semua dapat. biar rasa susah sket...tak gitew?
pastu, tapau nasi ayam dua bungkus. balik rumah dengan aman....

Saturday, January 29, 2011

TEH lebih baik daripada air?

Hmmm...saya baru dapat tau pasal ni..dapat tau pun masa bc sinar last week..
perghh..bc last week,minggu ni br upload..
ok..

antara keratan dlm artikel tu menceritakan bahawa 
kajian sepasukan pakar pemakanan di London menunjukkan teh bukan sahaja dapat menghilangkan dahaga tetapi ttp juga mempunyai kebaikan kesihatan tambahan.
pakar nutrisi, Carrie Ruxton berkata, pengambilan air pada dasarnya hanya untuk menggantikan cecair dalam badan tetapi teh mampu memberi kesan sama selain mengandungi antioksida yang dapat mengelakkan serangan jantung dan barah.
"Ada bukti jelas pengambilan 3/4 cawan teh sehari mampu mengurangkan risiko penyakit jantung"
teh juga mmberi perlindungan terhadap pembentukan plak dan kerosakan gigi serta menguatkan tulang.

Yayasan Nutrisi Britain menggalakkan individu mengambil lapan gelas air setiap hari tetapi kajian terbaru ini menunjukkan pengambilan bbrapa cawan teh sehari dapat meningkatkan kandungan antioksida dalam badan.
ada sumber mengatakan pengambilan teh hijau lebih baik berbanding teh hitam. 

bukanla bermakna teh hitam tu tak elok, tp teh hijau lebih berkhasiat....

Friday, January 28, 2011

selalu luper vs nanny

nk kata dh tua belum lg,nk kata muda,masih lagi...haiya, saya selalu lupa nk bawak  balik kabel. kalu tak dh lama dh saya boleh upload gambar dlm hp tu..
lama plak tak  update blog. sibuk ngn assignment dan klas. hujung minggu selalu hadapi masalah nk cr pengasuh. bukanla masalah besar pun tp rasa hati seperti menyusahkan orang plak. terpaksa stay kat taska nk jaga anak saya seorang.tak pun hantar umah bos taska mintak tolong dia jaga. tak menyusahkan namanya? 
kalu la ada orang area kuantan yg nk cr duit lebih, bgth la saya ni. kot saper2 yang sanggup jaga amani dr 8am-4pm,saya bayar...
 
 
anyone yang willing,bgth saya yer...

Saturday, January 22, 2011

FRISO CONTEST...

 sajer je suker suki masuk contest ni.teringin gak join contest..
knapa saya masuk contest ni?
sbb prosedur nk join dia sgt senang...mudah je..dlm 5 minit dh jd peserta...sgt2 suka...
plus bahan pun dh ada,lg senang.
pada member2 or kawan2 blogger yg lain,jgnla segan silu VOTE kami...
VOTE anda amat bermakna buat kami...


 gambar kat atas adalah gambar penyertaan kami...gambar ni diambil thn lepas masa bawak amani kluar dr spital nk bwk dia g jenjalan...
thn lepas kan dia ada masuk spital kes bisul tu..
ingat tak?

so pada semua yg baca 
 
untuk vote kami....
segala kerjasama saya dahului dengan ucapan terima kasih(ceh ni ayat dlm surat formal ni)

tq...sayang bangat sama kamu...

muah...muah..muah....

Wednesday, January 19, 2011

bermula....

orang lain dh sampai ke KL,saya br nk start enjin.orang lain dh separuh buat,saya br nk buat...
buat apa?buat assignment...u sem ni saya menaruh harapan yg tggi u mendapat pointer yg tinggi..(brapa byk tggi daaaa...)
tp...lum buat apa2 lg..br study beberapa bab..ceh....
malam ni,adalah malam yg pertama saya menggunakan celcom broadband yg dibeli suami(ooo update blog dulu yer br cr bahan u assignment?)
minggu lepas dapat computer,minggu ni dpt broadband..minggu depan dapat apa pula yer?(nk lg ke?hehehh)
buat en abang saya..terima kasih u segalanya dan sokongan yg diberikan....

Friday, January 14, 2011

HE'S BEAUTIFUL

ada saper2 minat tgk citer ni?perghhhh...saya suka giler..tp sayangnya saya br sedar citer ni masa episod yang ke 15...kelakar kan?tau pun sbb bc surat khabar ckp citr ni best.tak kisahla, janji saya sempat tgk...mmg best giler citer ni...nnt ada masa nk tgk dlm utube plak...kikikiki....

SINOPSIS :
Go mi nyu terpaksa menyamar menjadi abag kembar dia sepanjang berada dlm band AN JELL...sbb abg dia kena pg mana tah..aku tak ingat..so manager kumpulan ni terpaksa cr pengganti sementara u ganti tempat GO MI NAM.maka jumpa si GO MI NYU..berlakon la dia jd MI NAM sampai MINAM kembali..sepanjang pretending jadi MI NAM,dalam masa yg sama ahli kumpulan yg lain seorang demi seorang perasan yg dia tu adalah perempuan...maka, sorang2 terjatuh cinta la dgn MI NAM palsu ni...tp di MI NAM palsu ni cuma cintakan TAE KYUNG JE....
 
kat bawah antara watak2 utama dalam citer tu...

watak utama GO MI NAM @ GO MI NYU (mainkan watak kembar...tp watak tu dia ttp bawak dua2 sbb dia kena jd abg kembar dia sepanjang join band AN JELL TU)
 ini la TAE KYUNG...saya admire giler kat dia..hensem kan?kalu nk pregnant nnt nk pandang wajah dia la hari2..bior berkenan...mana tau kuo muka cam orang korea...hehehehe
 SHIN WOO..sgt romantik,macho dan jambu gak dlm citer tu..heheheh
 JEREMY...seorang yg giler2 n happy go lucky but still caring dgn GO MI NYU
gambar diaorang 4 orang..mmgg diaorang ni mmg band yg betul..bukan dlm drama jek...dlm gambar ni pakwe saya buat rambut cenggitu tak lawa la...


Friday, January 7, 2011

kata-kata azimat minggu ini

bukan senang untuk berfikiran dan berpandangan positif apabila hidup dikelilingi oleh orang yg negatif...cabaran manusia yang positif adalah apabila manusia negatif suka mengambil kesmpatan ke atas orang positif....membuatkan lama kelamaan orang yang berfikiran dan berpandangan positif boleh bertukar menjadi negatif...AWAS!

see?positive n negatif tak dapat dipisahkan kan?
nama kek ni adalah oreo cheese kek..mmg sedap tp jd spoil bila kek ni dh berkulat...
masa beli td kek ni dh tggl satu,so saya dh terdetik dlm hati 
'kalu kek ni tggl satu ni mesti samada kek ni sedap atau ni adalah kek yg lama'
tp saya amik jugak walaupun sepatutnya saya harus ubah ke cheese kek yg lain(ada byk cheese kek jenis yg lain sebenonya kat situ)
disebabkan itu,akhirnya terkulat2 saya memandang kek tu..hanya sempat dua suap aje lepas tu saya rasa mcm ada rasa kulat,pastu tgk ada kaler ijo2 kat kek tu..padan muka ko bee..




p/s :keburukan saya adalah saya malas nk pg balik kedai tu,kecoh2 mintak tukar..unless kalu br setapak kuo dr kedai,mungkinla kot...ataupun kalu barang yg dibeli tu mahal giler sampai 2-3 bulan saya simpan duit gaji,mmg wajib saya pg tuko...hahahahah

when she worn a syria....

lama betul tak upload gambar budak kecik ni..smlm waktu bersama dia tetiba ada idea plak nk pakaikan dia tdung syria ni...nasib baik mood dia baik,jd dia memberi sepenuh kerjasama pada mama dia ni....
 comel plak aku tgk..apsal aku pakai tak comel cam dia ha?

 sibuk nk tunjuk APPETON dlm mulut

 labuh sampai tak nampak kaki...mmgla sbb amani duduk...mmgla tak nmpak kaki...



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails