KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, July 30, 2009

tag from my sista

actually dah lama dh si fiza ni tag aku tp sbb bz je memanjang,jd aku terpaksa keep dulu tag ni
jd hari ini aku nk cuba menyelesaikan assignment yg diberi oleh adik aku ni dgn jayanya.....
soalan :
anda rasa anda hot?
aku akan rasa hot kalu aku mkn durian pastu pakai telekung nk g solat.mmg hot....tp aku rasa mgkn kalori ku terbakar dgn cara itu..hahaha
upload foto kegemaran anda
nanti aku upload yer.....
ngaper anda suka foto ni?
tak leh nk jwb ag.nantila...........
biler kali terakhir mkn pizza?
bulan lepas ngn my hubby n my little princess.aku order nasi u syira yg ada wing.coz aku yg nk mkn wing tu....syira plak leh kenyang mkn nasi dr mkn sup cendawan jek.....
lagu terakhir yg anda dgr?
lagu apa yek?lagu 'beat it' by MJ.i like...
apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ni?
br pas buat resume setelah hampir 4 thn tak buat.hehe...
selain nama anda,anda suke dipanggil dgn nama apa?
syg dr suamiku,kak bee cayang dr adikku n of course MAMA dr anakku...mcm mana ye dia sekarang?miss u so much sayang.......
tag 6 orang lg
kak sri sayang
edlieza
my cousin husna
kak sue(kalu rajinla)
all my followers

dan u sesaper yg bc blog sy........
sekian tag dr sy.....terima kasih u fizazasmi kerana men tag sy.
dgn ucapan :tag la lg..hehehe

Monday, July 27, 2009

HIDUPKU SUNYI TANPA DIA.........

hari ini hari pertamaku tanpa dia...malam td,malam pertamaku tanpa dia.bagaimana dia agaknya.mampukah dia tidur tanpa aku?rindu kah dia pada aku.menangis kah dia?mencarikah dia akan aku?salahkah aku in?bagaimanakah agaknya hari esok bagi aku dan dia?mampukah aku bertahan?akan bertambah elok kah keadaan dia tanpa aku di sisi?
dia....sesungguhnya dia adalah segala-galanya bagi aku.nyawa,jiwaku.segala yang kulakukan hanya untuk dia.
p/s : tolong layan je yek entry kali ni ye.aku tgh emo ni.hehehehe.sistem tak leh bukak jd masa yg ada aku wat jap entry ni.mmg aku tgh teringat kat dia pun.harap maaf kalu ada yg menyampah.tolong...................aku rindu.
ooooooooo............aku rindu................
katakan padanya aku rindu............................
oooooooooooo burung nyanyikanla......................
katakan padanya aku rindu....................
p/s : betul ke lirik lagu ni?sape pandai cuba teka lagu ni.hahahaha..

Thursday, July 23, 2009

TAMAN TAMADUN ISLAM

12.07.09 baru ni.. aku ngan family + tok chu syirah pergi kuala terengganu ( cam balik kg ler)... aku kene gi sekolah lama aku... nak amik sijil spm ngan surat berhenti sekolah... punyer la lama dah tak masuk sekolah... nampak perubahan yang amat ketara tau...kalau ikutkan hati malas dah nak amik sijil spm tu.. tapi disebabkan benda alah tu benda penting untuk aku gunakan.. so terpaksa lah pegi gak... laki aku pepagi lagi dah ready nak pergi sebab ustaz pun nak berkonvoi samer.... ustaz nak amik jubah konvo kat umt.. konvo gak boss aku nie... TAHNIAH BOSS... Bila boss dah grad, maknanya dah tentu dapat gaji baru.. tak paham paham lagi ker bos.. bile nak raikan gaji baru nie?hehe...
tapi kesian tgk syirah... dah masa tu tak berapa sihat.... asyik "atik yut" je... so perjalanan sedikit terganggu la.. maner leh bawak laju... nanti syirah tak lena tidur!! kata papa dier...
aku sampai jer kat sekolah... kene proses syirah lagi.... asyik "yark jer"... tak lama lepas tu.. thiyah pun sampai... kebetulan dier balik dari bandung... ajak la teman aku skali.
tensen kejap aku bila tukang buat surat berhenti boleh gi minum lak.. so tergendala la surat berhenti tu.... akak kerani tu mintak amik petang plak... mujur akak kerani tu baik...
tanpa melengahkan masa... aku pun terus gi kat pasar payang.. ustaz pun nak gi saner gak... tak tau nak beli aper... tok chu syirah jer yang sakan shopping... duke cam bese ler... beli cenderamata dari terengganu... sementara aku teman tok chu syirah shopping, duke ngan syirah gi outting kat tempat lain.. jeles lak aku tgk dua beranak nie asyik bergambar jer...

nie kat pasar payang yang baru...posing yang pertama
dah amik gambar ke belum papa?
maner mama nie? dah bosan nie

destinasi seterusnya kami gi ke taman tamadun islam.... mmg best pergi sini... banyak tempat yang menarik kat sini... siap dapat passport lagi...
masjid kristal ( lokasi pertama)
nie kat dalam taman tamadun islam

anak saper nie jalan sambil makan?

yummii!





sessi bergambar di Taj Mahal


antara gambar² masjid yang mmg lawa

masjid kul sharif, kazan, Russia

Masjid Suleyman, Turkey

The palace of Al-Hambra, Granada, Spain

Masjid Nabawi, Madinah, Arab Saudi

Taj mahal, Agra, India

Al-Haram Mosque, Mekah

nie pun tak sempat tengok semua masjid sebab nak kene gi sekolah semula...

FATHER'S DAY

Hehe... punyer la banyak keje nak buat sampai kan nak bercerita tentang father's day pun tak sempat²... so aku amik la peluang yang tak seberapa nie untuk mengaktifkan kembali blog aku.. sebenarnya banyak event aku nak cerita kat korang semua...tapi kene ikut step by step la... aku mulakan dulu ngan father's day... aku sekeluarga sambut kat secret recipe jer.. setiap tahun mmg sambut kat sini jer la.. bezanya kali ni.. syirah semakin membesar dan semakin pandai menyepahkan meja makan... kepada pekerja secret recipe.. aku mintak mahap bagi pihak syirah.. sebab syirah..korang kene keje lebih.
then sampai kat umah... aku ngan syirah pun bagi la hadiah... tak terkata betapa bestnya saat tu.. yelah... suami hargai hadiah yang aku beli...
nie la antara gambar yang dapat kami abadikan..

p/s: sedih... tak amik gambar hadiah dari aku untuk duke
berkongsi air ngan papa dier



saper yang terlebih over?hehe

muka puas hati

hadiah dari syirah untuk papa dier

p/s: kualiti gambar kurang memuaskan..

Monday, July 20, 2009

setelah...........

setelah sebulan aku tak meng update blog ku ini,hari ni adalah sikit celahan yg dapat aku isi ruang waktu ku..ceh..ayat apa ni?tp..sayangnya mengapa aku tak leh nk upload gambar?somebody leh bgth tak knapa.byk moment aku nk kongsi ni last2 jd cenggini pulak.tolongla...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails