KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, June 28, 2012

BEDUNG MODEN

korang pernah denganr pasal bedung moden x? nk tahu rupa dia mcm mana? tgk gambar bby kat bawah ni...mcm  ni lah rupanya. bee tahu ni pun dr facebook Kedai Mama And Kids yang di share oleh member ofis..tgk mcm praktikal jugaklah bedung ni...
so bee grab satu. harga dia RM 35....
ni antara warna dan design yang akan keluar bulan Julai nanti..bee n member dah booking dh. bee booked yg polka purple..ok tak? mcm ok jer kan. kalu bby kuar girl pun boleh pakai, boy pun boleh pakai...
bee ni kalu beli online mmg tak confident. kalu nk beli mesti nk tumpang saper2 yg order jugak. ni member ofis nk order, bee pun tumpang sekaki jugak..heheheh...terukkan?heheheh

ada jugak design lain..tp tak sure design kat atas ni available lg atau tidak.



kat bawah ni cara2 nk pakai bedung moden ni.....



saper2 yang berminat boleh like page Kedai Mama And Kids ni yer....
dan order..cepat sblm habis stok..

 
 

Wednesday, June 20, 2012

hari ini...



 hari ini sedikit teruja apabila hari ni bee dapat bos baru..semangat sket nak kerja...heheheh
harap2 ok lah bos yang baru ni...so far tgk dia mcm ok..ramah walaupun lelaki...
dia ckp minat dia hanya jd pensyarah tp nk buat mcm mana dah di offer jd timbalan dekan..so dia terima ajerlah katanya...

 

 hari ni, buku pink kat atas ni ada rumah baru iaitu ofis bee..senang letak kat ofis. senang sket nk catat pergerakan bby... tp jujur kadang2 bee main bantai jer tanda...hehehehe..
ni juadah berbuka smlm. kebetulan en suami pun berpuasa, so meriah sketlah masa berbuka. dia pun sibuk tolong buat air, potong buah jambu....lauk hanya dua. ikan patin masak asam dan sayur bendi goreng...

chocolate indulgence cake? hmmm....peram dulu lah nampak gayanya....

Tuesday, June 19, 2012

puasa ketika mengandung

hari ni dah masuk hari kedua bee berpuasa ganti...first day hari tu ganti pada minggu lepas. mmg weak jugaklah hari tu. biasalah mula2 kan?
hari ni puasa lagi dan kali ini ditemani oleh suami tercinta.
so far pagi ni masih cergas. 
sahur tadi, bee amik supplement spirulina dulu sblm sahur. pastu makan nasi n minum susu anmum. itu semua untuk bekalan  my baby sepanjang hari ini. malam td pun bee teguk air lebih sket. supaya badan cukup air. hope baby ok hari ini. 
 
amani menjadi mangsa keadaan malam td bila tiba2 mama dia dahaga.
 
mama : amani, mama dahagalah
amani : mama dahaga? jap yer amani pg amik air...
 
(hehehe tanpa disuruh pun. dia paham2 jer mama dia tak larat nk bangun. gigihlah dia ke dapur amikkan air u mama. mata mama tetap mengekor perbuatan dia kat dapur. amani tuang air dalam mug sampai tumpah sikit air. dia pergi amik tisu lapkan. pastu jerit 'mama, air tumpah.'
pastu jalan slow2 bawak air yg penuh satu mug.)

amani : mama, boleh tak mama minum sampai habis air ni?
mama : boleh, sayang. bestnya air yang amani bawakkan u mama ni...hehehe (amik hati)
bagusnyalah anak mama ni..byk pahala dia.....

sekian....
 
opps lupalah.. hari ni bee dh kena kira pergerakan baby...nk kena pg amik buku pink dlm keta ni..nk kena tanda...
wish me luck for today guys...mmmuuuaah....


p/s : hmmm..nk berbuka apa yer hari ni???

nak makan ni lah...aci??

Thursday, June 14, 2012

DONUT

cuba teka apa ni? kuih donut ker..tp mana gula nya yer?yang pasti amani suka sangat rasa dia.
ha....ni lah dia...chicken donut. donut jugak kan?
dia mcm nugget la..dlm tu ada cheese sket..best rasa dia...
masa beli sajer nk test. nasib baik sedap.
menikmati sambil tengok YOUTUBE....
asyik berulang jer makan..skit-skit mintak suruh mama goreng...
tak per janji kamu makan dan kenyang....

Wednesday, June 13, 2012

MELAKA


citer ni sebenar nya dh basi jgklah...tp sbb mood pempuan mengandung mcm bee ni, sekejap ada mood nk story, sekejap peram. ni situasi masa pg Melaka during cuti sekolah hari tu. pergi sbb ada kenduri...alang2 kenduri cuci mata tgk tempat orang. serius bee terkejut dgn pembangunan yg berlaku kat Melaka ni. last bee pg Melaka masa honeymoon hari tu masa tahun 2006. skang Melaka dh jd bandaraya yang sangat sibuk...
tak suka3x...
i suka Melaka yang dulu...huhuhuu



ni first day sampai Melaka...lepak kat Masjid Selat..masa ni dh masuk maghrib..terus solat kat situ.
second day kat melaka..
upacara akad nikah kat masjid Tengkera Melaka...
amani tekun dan sabar menunggu pengantin u di akadkan...yer ker?
nampak sgt aku temberang..
amani dh bosan...terus bee ajak dia amik angin kat sekitar masjid Tengkera tu sambil main ngn kawan2 dia....
sempat plak amani snap gambar bee..
heheh buat kenangan. ada jugak gambar pregnant 6 bulan. tp perut bee tak nampaklah plak..huhuhu
sesi petang, pas habis kenduri bawak amani dan kawan2 pg main kat play ground area Banda Hilir...
amani dengan jejaka pujaan hati dia nan satu..Muhammad Adib. 
nilah pakwe dia kat sekolah.apa2 buat pun mesti nk utamakan Adib....semuanya nk bersama dengan si Adib ni...
nampak tak budak baju putih kat belakang tu? standby nak main buai...kim salam lah dik oi..sedar sket awak dh besar..bg can kat adik2 ni nk main....
sempat bergambar kat patung lembu ni...hehehe ...mcm tak de tmpat lain kan?
time ni bapak2 sibuk amik gambar pengantin (outdoor)..yang si mak2 plak entertained anak2...nasiblah dh jadi mak kan?
tp bee jeles lah ngn saper2 kawen kat Melaka ni..byk tmpat cantik dow nk amik gambar outdoor...

p/s : abg..jom outdoor gambar kawen kat Melaka...hehehehe 

 bee pn nak amik gambar gak...
yea...ada jgk gambar nampak perut...hehehehhe
comel tak kami 3 beranak?hehehehe...kasi pelempang satu
ok...time to sleep..esok nk balik dh....
daaaaaaa......
dr budak yg makin kurus dan mulut banyak cakap.....


Thursday, June 7, 2012

27 minggu...

26 minggu atau 27 minggu, bee pun tak brapa pasti..(ada ke patut??)buku pink dlm kereta. malas plak nk pg refer...last monday pg scan sbb bby moves sgt slow. biler doktor scan, doktor cakap 
'patutlah u kurang rasa pergerakan dia, kepala dia kat atas..'
' u mean doktor? songsang?'
'aah..but not to worry. its still early n bby boleh ubah kedudukan pada bila2 masa sahaja..tp kalu dh sampai 34 weeks dia tak ubah..so u have to be prepared....' (bee dh paham dh maksud dia tu..kena ceaser la maknanya)
'mintak2 dia berubahlah kedudukan dia kan doktor..risau plak saya'
'insyaallah tak de paper tu'
image : google

doakan keselamatan baby & saya yer kawan2....


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails