KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, June 19, 2012

puasa ketika mengandung

hari ni dah masuk hari kedua bee berpuasa ganti...first day hari tu ganti pada minggu lepas. mmg weak jugaklah hari tu. biasalah mula2 kan?
hari ni puasa lagi dan kali ini ditemani oleh suami tercinta.
so far pagi ni masih cergas. 
sahur tadi, bee amik supplement spirulina dulu sblm sahur. pastu makan nasi n minum susu anmum. itu semua untuk bekalan  my baby sepanjang hari ini. malam td pun bee teguk air lebih sket. supaya badan cukup air. hope baby ok hari ini. 
 
amani menjadi mangsa keadaan malam td bila tiba2 mama dia dahaga.
 
mama : amani, mama dahagalah
amani : mama dahaga? jap yer amani pg amik air...
 
(hehehe tanpa disuruh pun. dia paham2 jer mama dia tak larat nk bangun. gigihlah dia ke dapur amikkan air u mama. mata mama tetap mengekor perbuatan dia kat dapur. amani tuang air dalam mug sampai tumpah sikit air. dia pergi amik tisu lapkan. pastu jerit 'mama, air tumpah.'
pastu jalan slow2 bawak air yg penuh satu mug.)

amani : mama, boleh tak mama minum sampai habis air ni?
mama : boleh, sayang. bestnya air yang amani bawakkan u mama ni...hehehe (amik hati)
bagusnyalah anak mama ni..byk pahala dia.....

sekian....
 
opps lupalah.. hari ni bee dh kena kira pergerakan baby...nk kena pg amik buku pink dlm keta ni..nk kena tanda...
wish me luck for today guys...mmmuuuaah....


p/s : hmmm..nk berbuka apa yer hari ni???

nak makan ni lah...aci??

3 comments:

  1. aku baru start puasa hari ni. hrp2 berjaya lah. tp xsahur pun. air pun kurang sbb aku kan tgh mangalami simptom kencing setiap setengah jam.

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan..
    Jaga kesihatan dan kandungan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails