KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, November 16, 2011

macaroni with jalapeno cheese

korang pernah dengar tak pasal serbuk jalapeno cheese? jalapeno ke japaleno ha? bee pun dh konfius dh...hahahahahaa...
kalu nk tahu pasal serbuk tersebut..sila kunjungi blog kakak baik saya iaitu kak zura...dia mmg jual serbuk ni area kuantan..dh ramai orang beli...baik area pahang or area luar...

baru2 ni bee tergerak hati nk masak macaroni pakai serbuk jalapeno cheese ni. selalu pakai preego jer. naik jemu plak. so nak try pakai serbuk ni plak. ada yg ckp kalu buat macaroni pakai jalapeno cheese ni rasa dia mcm kat kenny rogers..so bee nk try...

hasilnya bee rasa mcm macaroni kat kfc..rasa mcm kenny rogers pun ada..tp sbb bee buat pekat, so rasa tu lebih kepada macaroni cheese yg kfc punye....
byk lg kegunaan serbuk jalapeno cheese ni..korang boleh terjah blog kak zura yer....


macaroni jalapeno cheese cara saya :

 rebus macaroni (tak rebus mcm mana nk mkn kan?)

 tumis bawang putih 2 ulas

dh naik bau, bee masuk kan hotdog...(boleh tukar yg lain ikut selera masing cth ayam, udang  or sotong.

lepas tu bee masukkan air. bila mendidih, bee tutup api dan masukkan serbuk jalapeno.
kena pandai2 agak sbb terpulang pada individu masing2 nk pekat or cair...   

siap dan hidangkan....mudah bukan?

3 comments:

  1. nampak sedap la bee. nak order juga.

    ReplyDelete
  2. boleh...tp akak kena bayar kos penghantaran. mahal tak?

    ReplyDelete
  3. mahal lah. xpela tgg aku balik next year. huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails