KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, August 9, 2011

citer ramadhan 7 lagi..

selepas zohor ramadhan 7, kitaorang bersiap2 nk pergi mencari lauk di pasar dan juadah lain untuk berbuka..sambil tggu papa amani mandi, sajer sajer amik gambar budak yg excited nk g jalan..katanya nk pergi kedai...


muka dh bosan biler tggu mama ngn papa yang tak siap lg. nak2 mama yg asyik duk snap gambo dia jer..pastu saya pergi bersiap. keluar bilik tgk dia layan computer plak tgk citer 'SEKALI LAGI'. alah, lakonan LISA SURIHANI dan SAHEIZY SAM tu..so far tu la citer favorite dia skang...sbb ada AMANI jugak yg berlakon..(adik MIA SARA)

hisap jari tak tinggal..kenkadang tu penat jugak nk  menjawab soalan orang yg menegur tabiat dia ni...
"eh, isap jari?"
dalam keta tetiba mood dia tak baik..diam jer..amik gambar pun ttp2 muka..dlm hati ni kata mesti dia lapar ni. tak pun merajuk sbb kedai tak sampai2 lg...
masam jer..pastu papa tanya, "amani nk mkn KFC tak?"
"ha? KFC nak.."
barula dengar suara dia..sah anak aku lapar...


beli KFC drive thru. malu weh nk masuk dalam..tu pun ramai keta berbaris nk beli KFC jugak..muahahaha
as usual...

lepas tu kami pg tanjung lumpur, dapat plak sata n otak-otak ni..
balik trus masak dan juadah kami pada hari tersebut ialah...jeng..jeng..jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
kerang rebus
daun selom...(betul ker ha?)
cekodok udang
dan.........sotong celup tepung.. ada lagi sebenarnya.. ikan bakar tp malu nk amik gamabr sbb ikan sedikit hancur semasa pembakaran berlaku...hahahah


p/s : impian nk makan maggi terkubur sbb juadah dah byk giler sampai penuh satu meja...

2 comments:

  1. ala shian amani lapar. mama pose amani pun pose sekali eh. ish ish.
    pandai posing dah anak dara ni eh. comel !

    ReplyDelete
  2. sajer nk train dia kecik2 pose..heheheh..tp okla just minum susu je n dia bertahan sampai pkl 3.00...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails