KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, August 10, 2011

ramadhan 8

 mentang-mentangla bulan ramadhan, entry penuh dengan agenda berbuka puase jer kan? itu jer modal yang adakan? ramadhan ke 8 pertama kalinya kami mengubah angin untuk makan di luar. pertama kali untuk ramadhan 2011 yer. jgn salah anggap plak. permintaan berbuka adalah daripada sang isteri yang bakal di tinggalkan suami untuk sementara waktu kerana sang suami akan bertugas di perantauan keesokan harinya..cewah, ayat...

plan asal nk berbuka di McD Teluk Cempedak, kerana sang isteri mengidamkan GCB. namun kerana faktor iklim dan cuaca yang tidak mengizinkan, kami beralih ke Megamall untuk menikmati McD di sana. 

sampai jer kat megamall, terpandang plak restoran Ayam Penyet. berlaku la dialog antara sang suami dan isteri td..

suami: yang, sayang tak pernah makan lg kan Ayam Penyet?
isteri : belum...hmmm..
suami: sayang nk cuba? ker sayang tak nk makan nasi?
(dalam fikiran sang isteri sudah berlegar-legar GCB dan Ayam Penyet)

isteri: agak2 kat sini ada bakso tak? (ceh, menu yg tak tersenarai langsung dalam khayalan td)

suami : jom kita tgk menu..
sang isteri pergi melihat menu dan sang suami membawa anak kesayang menunggang benda alah di bawah...
selepas itu sang isteri datang ke arah sang suami...

suami : ha? mcm mana? dah booking? kena cepat. kang penuh..
isteri : yer ker? mcm byk lg jer yg kosong..hmmm mcm mana ni abg?
suami : ikut sayang la...
isteri : hmm..okla kot. McD kita boleh mkn u supper hari lain kan? lepak TC malam2 kan?
suami : betul...
 si isteri pun pergila membuat reservation dan berjaya. sekembalinya sang isteri, si anak sudah naik motor plak...ish2x..

 waktu hampir nk berbuka..rupanya ramai yg makan kat situ. boleh dikatakan penuhla meja restoran tu...amani sempat lg beli aiskrim...

 nampak? p main jauh2...
 skang saya nk citer menu yg dipesan...
gambar atas diorder oleh saya dan amani. green apple with milk pudding..(not bad rasa dia) RM 6.00
 bakso saya dan amani. yg ni saya punya. (RM 5.90) 4 biji bebola daging. mee sket jer. tp korang akan kenyang sbb bebola daging dia sedap dan mengenyangkan (not recommended to  pesakit darah tinggi..heheh)
 terung balado menu sang suami.... (RM 4.00)
 bersama AYAM PENYET dan nasi (RM 8.00)
 Indonesian Tea pilihan sang suami ( RM 1.80- not so sure harga dia betul ker tak..)

lepas makan, pergi solat dan shopping!!!
agenda yg tidak dirancang actually..terus rembat dua pasang baju raya untuk Amani...

 baju pertama (baju bling-bling Mickey Mouse tu dia pilih sendiri.nk ikut AC MIZAL agaknya..)

baju kedua...i love the polka dot...baju kedua sangat budget dan puas hati..same goes to baju mickey mouse di atas..kami pengguna yang bijak..hehehehe


p/s: untuk penduduk Kuantan, silalah berkunjung ke Restoran Ayam Penyet Berjaya Megamall Kuantan untuk merasai sendiri rasa ayam tersebut...(komen sang suami pasal ayam penyet : 'Bolehla....')

4 comments:

  1. rinduunye kuantan k.bee...
    kat k.bee pun rindu jgk.. hehe
    insyirah da besar cantik dah anak dara k.bee...
    mcm mama nye.. :)

    ReplyDelete
  2. hamboi dah bsr pndai gile posing . geram anty !

    ReplyDelete
  3. fify : singgahla kuantan..

    kak sri: aunty sri nnt balik mesia jgn lupa singgah rumah

    ReplyDelete
  4. alahai comelnya amani.... pandai bergaya lak tu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails