KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Thursday, March 1, 2012

birthday amani @ pizza hut....

tahun ni tidak seperti tahun2 sebelum ini kerana tahun ni kitaorang celebrate bday amani lewat empat hari gara2 ketiadaan papa di sisi semasa hari jadi amani. papa mcm biasalah outstation.bday amani jatuh pada 24/2/12. kitaorang celebrate 28/2/12. mmg tak rancang pun sebenarnya sbb si mama dlm fikiran nk celebrate cara lain. dan si papa ada agendanya yg tersendiri. kebetulan hari tu papa dia cuti, so petang tu lepas amik bee kat ofis terus ke bandar. amani ckp ' amani nk beli kek mama.'
so kitaorang pun mencarilah kedai kek yang ada. singgah kat situ amani tak berkenan. nk pg kat kedai tu, ttp plak. cr kat sini, terlepas simpangla, apa lah..last pg Kuantan Parade. cr kek kat dlm tu, pastu masuk pizza.
papa amani tanya, 'eh, boleh ker kita bawak masuk kek ni?
mama jawab, 'belasah jer. kita cr tempat yg tersorok sket.'

biler masuk, dpt tempat hujung...order dan mulalah aktiviti mengambil gambar....

 masa duk sibuk amik2 gamabr, si manager ni pun antarlah makanan. biasanya kalu pg pizza mmg dia akan antar makanan kid's dulu. pastu dia nampak kek atas meja...
'eh, hari jadi saper ni?' dia tanya.
kitaorang jawab ' bday dia ni ha...(sambil jari tunjuk kt amani)
'oic..happy birthday...nk saya amikkan gambar?

pucuk di cita ulam mendatang....bee pun bglah hp kat dia....

 dptlah gamabar bertiga.....
 tahun ni kek angry bird pilihan dia...ini jer yg ada kat kedai tu...tak de pesen lain dh...
 close up sket .....
 amani dgn meal dia...spaghetti carbonara n chicken soup.....
 acara potong kek bermula....
 hahahaha..dia tak pandai nk potong.....
 action jer....
 papa dtg membantu...dan berjaya....
 suapan pertama u bday girl....
 kemudian turn mama plak...

 pastu tiba2 time ni kedengaran plak lagu happy birthday...we guess ni mesti u amani..sbb kami jer yg celebrate kat situ....hehehhehe...bukan perasan yer...amani dh merah muka dan hidung dh...lepas tu kami mkn mcm biasa. papa excuse pg solat jap. pastu jap lg manager n 3 orang staf dia dtg sambil pasang lagu happy birthday lg. dtg bawak topi kat bawah ni u amani sambil nyanyi lagu happy birthday jugak....

mama pun naik kaget dn tak tahu nk ckp apa...mama pun speechless jugak...hahahahah
 ni topinya....
 dan diaorang bg ni .....sedap jugak..tak de dlm menu ni....
 tp yg frustnya amani tak brapa nk sporting hari tu..orang nk celebrate pun buat muka takut...ntah apa2 ntah...

anyway sgt terharu dgn layan dr pihak PIZZA HUT. mmg tak sangka la..tak budget pun dpt semua ni...tq PIZZA HUT Kuantan Parade.....

 upload juga muka mama yg makin tembam..yer tembam bcoz im 3 months pregnant..doakan bee n bby sihat yer....

dan ni adalah hadiah harijadi u amani...sebelum ni tak pernah kasi hadiah pun...heheheh..ni kira first time lah ni....

HAPPY BIRTHDAY SAYANG..SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEHAH..WE LOVE U FOREVER...

1 comment:

  1. happy besday amani. smoga menjadi anak yang cemerlang dan terbilang.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails