KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, July 30, 2012

35 weeks

minggu ni dh masuk 35 minggu...lebih kurang 5 minggu lagi bby nk menjengah melihat dunia...
minggu ni mama dapat penyakit baru lg..gatal2 seluruh perut...
bee dh naik giler rasanya menahan gatal yg ada..mula2 ingat kan sbb pertambahan stretch marks yang baru tp mcm tak logik sbb perut mengandung bby kali ni lebih kecil berbanding masa mengandungkan amani dulu..
hari sabtu pg klinik sbb nk solution..ubat apa yg patut pakai.tak brani nk pg farmasi takut diaorang salah bg ubat. almaklumlah den ni pregnant kena hati2...
doktor terkejut tgk keadaan perut yg merah2..doktor kata ni allergic. dia bg sabun n ubat sapu. ubat mkn mmg tak leh lah. lpas tu bee n husband pening n tercari2 apa yg buat bee allergic. mknan apa yer?
mula2 bee suspect susu ibu brand nestle yg br dibeli.husband pun mcm setuju. bee pun stop tak minum dh...gatal2 masih ada...husband pun pelik takkan allergic lama sgt.
then pagi td, masa nk pakai baju pg kerja bee br terpikir. mayb bee allergic dengan cecair 'easy ironing' yg selalu bee sembur kat baju masa nk iron.semburan tu baru beli seminggu sblm bee kena allergic. ada kemungkinan. so u minggu ni bee cuba u tidak pakai easy ironing tu...lagipun bee mmg allergic ngn minyak wangi. so ada kemungkinan sbb semburan tu mmg wangi..takyah pakai softlan pun tak per...
so bee tggu seminggu mcm mana resultnya..kalu makin baik maknanya bee allergic ngn semburan tu. ...
dan kenapa kat bahagian perut jer yg kena?
sbb masa gosok kan perut kita kan selalunya selari dengan papan penggosok tu.. so tak mustahil kan? masa sembur2 tu mestilah tempias sket kat perut tu...hehehe aci tak ckp gtew?

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails