KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, July 2, 2012

aktiviti hujung minggu....

hujung minggu baru-baru ni, kami anak beranak duk umah jer..setelah sekian lama, inilah rasanya kami dapat spend time masa bersama di rumah. selalunya papa amani akan outstaion jerk...bosan mama...huhuu

di kesempatan tersebut, dptlah kami menyelongkar baju2 amani masa bby dahulu utk di basuh supaya boleh dipakai oleh sang adik yang duk dalam perut ni ha...

selongkar punya selongkar, rupanya banyak giler baju si amani ni masa baby..bila dihitung2 mcm tak yah beli baru jerk....itu blm masuk baju yg warna pink..kalu tak lg, banyak...

 antara barang yg diselongkar. ada buaian, selimut. selimut ada 3 helai. so tak yah beli.
 amani pun sibuk gak menyusun....
 bantal n selimut bby.....
 baju yg akan dibasuh..yg pink nk letak tepi dulu....amik warna universal jer....(putihlah maknanya) dan kaler biru..kalu kuar bby girl pun, still leh pakai. masa amani dulu pun bee tak beli warna pink lg.walaupun dh tahu girl...dh kuar amani, brlah beli baju warna pink.

barut, sarung tangan dan sarung kaki yg dh siap dibasuh dan dilipat.tggu masa nk guna jerk...barut saja pun dh ada 20 helai....so tak payah beli baru....



bila di teliti, barang yang perlu dibeli untuk preparation ialah :

- beg baby
- pampers
- tuala
- alatan mandi
- bedak
- tilam dan bantal ( kemungkinan )
- mama punya barangan....



p/s : sajer selongkar barang2 ni awal2. takut terberanak awal n then satu lg nak pose. so tak nk lah penat buat benda alah ni semua..tul tak?

12 comments:

  1. sedang menunggu kelahiran ke 2 ker? semoga semoga selamat semuanya yer...:)

    ReplyDelete
  2. bee bila due nye? tahniah ye... :) kali ni gurl ke boy??

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal bulan 9 insyaallah..entahlah kalu ikut scan masa mula2 dulu boy..tp lately, biler scan dia selalu tutuppeha dia..so suspen jugak...kot girl plak ker...heheheheh

      Delete
  3. haa rupenya banyak yeee
    jimat kannnnnnnn
    leh save duit beli benda yg lebih perlu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak ieda...tak sangka plak..heheheh jimat...alhamdulillah

      Delete
  4. Replies
    1. insyaallah nanti rezeki ko plak...

      Delete
  5. byk jgk preparation yg kne buat ye.. erm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. second baby ni kurang sket..kalu first mmg banyak puan nunu...

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails