KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Tuesday, July 17, 2012

aktiviti hujung minggu 2

hujung minggu baru ni, dijalankan misi mencari barang-barang baby yang diperlukan...ececeh..
pilihan kitaorang adalah di Tunas Manja Baby World. pada kami kat situ agak berpatutan harganya dan kebetulan masa pergi mmg tgh ada promosi...
 ni antara barang yang dh di grab seperti dalam senarai cuma adalah tambahan sket2...

meh kita close up sket...

 baju sehelai, sarung tangan dan sarung kaki.....(daripada tak nk beli, beli lah jugak sepasang..sian jugak kat bby.takkan semua nk pakai yg kakak dia punya kan?)
 tuala dan barang mandi. alatan mandi beli yg kecik jer supaya senang nk bawak pg hospital...yg besar bleh beli pas branak.silap2 haribulan tak yah beli.kot2 ada yg bg present...(kot yer ada..heheheh)
 baby wipes, cotton bud n alatan manicure n pedicure....
 botol susu Avent dh banyak masa amani dulu. masih elok lg. so beli puting dia jer..kebetulan Avent tgh buat sale..harga puting rm 28.90, pas diskaun dpt rm 17.00 jer
botol susu yg sebelah tu sajer buat spare takut bby tak nk isap pakai puting besar,so bleh pakai botol susu ni...
 beg baby...ada bunga2 lg.
bag kuning tu free gift dr Pureen....sama jugak ngn topi merah tu..kami pun pelik gak apsal aunty promoter bhgn Pureen tu beriya bg free gift. rupanya baru perasan kami ni byk amik barang Pureen bawak masuk dlm bakul..hehehehhe..termasuklah bag baby pun kami beli jenama Puren..kat kaunter masa nk bayar baru perasan...heheheh...
 ini pun Pureen punya...mama beli satu sbb perut mama sgt gatal lately..minyak johnson & baby yang biasa pakai sejak early preganacy dulu dh tak dpt nk membantu....mgkn perut makin membesar.....regangan bertambah...
 besin mandi mandi..mesti korang pelik kan?apsal beli baru....
sbb yang amani punya dulu dh bocor...pecah...amani dulu suka mandi dlm besen walaupun umur dh nk masuk 2 tahun...
ni lah kakak bby yang sgt excited nk menunggu adik dia kuar...hari tu jugak bee packing semua barang2 masuk bag.....

6 comments:

  1. bee, botol susu kan kena tukar2 juga dlm 6 bulan sekali. jgn pakai yang lama sgt. cuba baca artikel penggunaan botol susu. botol tukar 6 bulan sekali. puting kena tukar 3 bulan sekali.
    sekadar berkongsi.
    tpai ko dha lengkap suma aku 1 hapah xde. huhuh

    ReplyDelete
  2. seronoknye.. bila gaknye turn aku ye.. huhuhu...

    ReplyDelete
  3. bestnye.. ntah bila plak la turn aku ye.. huhuhu...

    ReplyDelete
  4. tunas manja kat kuantan je ada kan.. sebab penah pegi kuantan dulu.. :)
    banyaknya barang baby.. hehe

    ReplyDelete
  5. wahhh memang best kan shopping barang baby.. hehe lagi2 kalau 1st timer macam saya :)

    ReplyDelete
  6. ee...shopping brg bby mmg leh giler.....janji puas hati

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails