KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Sunday, March 13, 2011

kisah 24 februari 2011

24 FEBRUARI 2011

bday amani yg ke-3 tahun.
sblm ni saya ada citer dalam entri yg lepas bahawa saya tak buat apa2 pun u bday dia. tp rupa2 nya dlm diam papa amani buat rancangan birthday party amani secara senyap2 tanpa pengetahuan saya. venue mcm thn lepas jugak kat taska.

actually dr pg lagi saya dh tak sedap hati. rasa cam ada sumthing akan berlaku. instinct saya bertambah kuat biler orang sekeliling slow2 bg hint tanpa diaorang sedar yg sy boleh bau.

hint 1- dr papa amani

papa amani: syg, mana memory card abg kat sini?
aku : ada kat celah bag camera tu. nk buat apa abg?
papa amani : nk tangkap gambar orang hari ni.
aku : gambar sapa?
papa amani : hari ni kan ada event top host kat auditorium...
aku : ok.....

hint 2 :
cikgu amani(masa anta dia pg 'school' pg  tu)

cikgu amani : happy birthday amani...
aku : (dlm hati jek ) eh mcm mana dia tau ari ni bday amani...
aku lg : papa, mcm mana cikgu dia bleh tau?
papa : ma dia ckp kot

hint 3 :
dlm pkl 2.30 ptg, hati saya masih tak sedap. call papa amani

aku : abg ada nk citer apa2 tak kt sayang?(trus aku serkap )
papa : (gelak) saper citer kat syg ni?
aku : mana ada sapa2 citer. ha ni mesti ada apap2 ni.
papa : takla..abg ada bad news ni. ptg ni abg kena pg kl. sok br balik. nnt ptg sy ngn abg balik umah jap, packing bj abg n nk jumpa amani kat taska jap yer...
aku : ok (dlm hati dh dpt tau dh apa yg dia buat)

rupanya sangkaan saya tepat. dia buat surprise bday party amani. patutnya anak yg di'surprise' kan tp mama plak yg kena...

aku : ngaper tak bgth...
papa : sajer je tak  nk susahkan syg..syg kan sibuk ngn kerja, study lg. lg pun abg pun nk tgk jugak abg ni mampu x organise bday anak. selalu syg jek...
aku : (senyum jek...) terima kasih....

kat bawah ni adalah gambar2 sepanjang birthday amani...



kek mickey mouse idaman amani
standby....
tiup....thn ni dia dh pandai tiup...hehehehe
potong....
kwn baik amani.. si kembar afiq n adib...bakal menantu den ni...
sayang mama....


HAPPY BIRTHDAY SAYANG.....

2 comments:

  1. alah2 cumeinya amani
    eppy bday amani ...

    jadi anak yg solehah ya .. aminnn :)

    ps ; tul ker sham cakap mcm nie :)) gud2

    papa : sajer je tak nk susahkan syg..syg kan sibuk ngn kerja, study lg. lg pun abg pun nk tgk jugak abg ni mampu x organise bday anak. selalu syg jek...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails