KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, March 18, 2009

NO STORY

hmmm....tak tau nk citer apa.tak de pe yg best u dikongsikan...hidup berjalan seperti biasa.anak pun mcm tu la sekejap ok sekejap demam.risau nak mampus.ikut ati mcm nak amik cuti tanpa gaji je u jaga dia.tp mmg tak boleh.first bcoz tmpat keja aku mmg tak de term cuti tanpa gaji,second takut tak cukup plak belanja kami.(tp rasanya boleh je)..hmmm.entahla..mlm td syira demam panas lg.sian dia.dua kali aku bangun untuk lap air asam jawa kat badan dia u turunkan suhu.alhamdulillah pg ni beransur kurang demamnya.mlm td ati ni risau kalau takut2 dia kena sawan.untuk ke kmc lg rasanya tak dh kot coz aku tak sanggup tgk dia kena amik darah lg..tp apa yg buat aku rasa kuat sikit bila teringat kata2 kak julie...
'budak kalu menyusu susu ibu payah nk kena sawan'
itulah penangan susu ibu.bg ibu2 yg melahirkan anak,jgnla fikir bahawa breastfeed baby ni satu kesusahan.dimana ada kemahuan di situ ada jalan.susu ibu adalah susu yg paling mahal dan berkhasiat sekali yg dianugerahkan oleh ALLAH u anak kita.so napa ada ibu2 yg masih enggan nk menyusukan anak mereka ye?pelik aku.for those yg jenis tak de air susu tu nk wat camne kan.tp yg jenis ada susu banyak tu tak nk plak bf kan anak secara eksklusif.mcm2 alasan.antara alasan yg bese aku dgr.....
- payahla nk pam n nak simpan mana plak susu tu nanti?
-takutla nanti buah dada jd tak cantik..
- geli la bila anak isap susu tu..
-alah..budak susu botol pun sihat jugak.gemuk jugak berbanding budak susu badan.
-susu badan ni berkhasiat ke?
-payahla nanti nk tinggalkan anak kalu antar di taska/pengasuh...
mcm2 alasan kan?tp nk wat camne..masing2 ada pendapat sendiri dalam idup mereka.aku cuma boleh menghormati mereka apabila mereka ckp mcm tu.malas nk explain ttg kebaikan susu ibu ni..bg aku diaorg ni kan ibu jugak...so mesti tau kan apa yg terbaik u anak mereka...
sepanjang aku menyusukan bby aku,perkara paling ralat apabila aku tak dapat nk breastfeed anak aku secara eksklusif atas sebab2 yg tertentu.tp hope u anak no 2 ni dapatla peluang aku u bf eksklusif...
entry ni ditulis bukan u menyinggung sesiapa cuma nk berkongsi pendapat je.sesiapa yg terasa,maaf dipinta.tiada niat u menyinggung perasaan sesiapa.dn sesiapa ada komen yg membina atau citer u dikongsikan...bolehla memberi komen n sy akan publishkan...insyaallah..
p/s:title no story..tp ada story jugak upanya...

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails