KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Monday, March 30, 2009

coret...coret...

selalu aku upload gambo comel je...kali ni aku nk upoad gambar SYIRA yg tak comel plak n yg selekeh.gambar kat atas kategori selekeh dengan baju ijau yg terlondeh dimana leher bj dia dh jd besar.masa ni aku tak de.dia g ikut pakcik-makcik dia pg berkelah kat BALOK.yg pakai baju biru tu ialah biras ku yg bekerja sbg jururawat yg mana diala yg menyambut kelahiran NUR INSYIRAH AMANI setahun yg lalu.tq kak...
ni kategori gambar comot
masa ni papa dia br sudah suap makan.masa ni kat kg.aku tak tau bila masa gambar ni di ambil.tup2 ada je dlm kamera abg ipar aku.

Wah...dh lamanya aku tak berblog rasanya.besela sejak dua menjak busy meng 'key-in' calon2 nama student yg memohon nk masuk SHAHPUTRA.byk mende nk citer actually tp tak leh nk upload gambar lg coz CPU kat unit IT lg.byk gambar dlm tu.ada problem ckit.ni pun tumpang pc abg rem...SYIRA dh balik umah semula ahad lepas.perangai dia bila aku dh balik kg nk amik dia,dia mcm besela tak nk lepas.kalu lepas je mcm bese memekak,kot takut kena tinggal lg agaknya.

SYIRA sekarang dh omeh..(byk mulut maksudnya).aku tak tau perkataan 'omeh' tu mai dr mana.tp aku ikut org duk selalu ckp.subuh kelmarin DUKE dh berangkat ke SABAH coz ada keja kat sana.dia ke SABAH n SARAWAK selama seminggu.so tinggallah aku ngn SYIRA berdua je smlm.tp hari ni aku akan ditemani adik2ku iaitu FIZA n MAS.apalgi..kita enjoyy.!!!!!!!


smlm byk masa tul aku ngn anak aku.SYIRA plak sekarang dh pandai dibawa main.seronok giler aku bila apa2 yg kita ckp dia bg respon.dulu bg respon jugak tp tak seperti sekarang bila aku tgk SYIRA semakin matang seiring dgn usia dia.dulu kalu aku marah dia byk wat bodo je.tak pun nangis.sekarang kalu kita marah kadang2 kalu dia baik dia tak kan buat.contoh kalu dia nk masuk kan mainan dlm mulut dia or something else yg dia jumpa atas lantai,bila aku marah ckp 'aikkk.....syira...' dia tak kan masuk kan benda tu dlm mulut n akan bg benda tu kat aku.

pastu kalu dulu tak pandai 'cemulut' tp sekarang dh pandai.aku tak tau saper ajar.flying kiss dia pun dh makin improve.pastu kalu 3G ngan ayah dia,dh pandai wat flying kiss tanpa disuruh n dah pandai cium ayah dia dlm tipon.cium tiponla bukan cium ayah dia la...cuma satu je yg tak improve..berjalan.

pastu kalu bgn tido je mesti nk bercakap.kadang aku translate sendiri apa yg dia ckp.konon2nya mcm aku tau la dia nk sampaikan apa.pendek kata dia byk cakapla sekarang ni....


pastu smlm aku tak tau ngaper aku 'emo' sgt bila laki aku tak de.siap nangis mcm dak kecik lg depan syira.aku ingat dia nak nagis sekali ngn aku,leh dia bantai gelak plak.mugkin dia nk ceriakan hati mak dia yg tgh gundah gulana ni.selalu aku tak nangis tp smlm leh nangis plak.poyo je aku ni.mungkin sbb laki aku pg lama kot n then dia pg tempat jauh plak tu.rindu la tu...okla nanti sambung lg....


1 comment:

  1. hahah rindu ke kamu ? tula sian abg sham dia lagi rindu pada kamu senyanya ...sonok dgr syira semakin bsr dah !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails