KLIK IKLAN DI SINI

Followers

Wednesday, April 13, 2011

saya dalam dilema.....

 hari ni nk citer topik susu plak...saya dalam dilema dalam hal ni..salah siapa? mungkin salah saya....haahahah.
ok saya nk start bercerita...sblm ni amani mmg minum susu di bawah, DUTCH LADY 123. kadar pengambilan beliau adalah pada tahap yg biasa2 ajer. dlm sehari dia amik dlm 2-3 bottle.
pastu sejak kami dpt susu percuma (friso gold mcm gambo kat atas) bantuan dr parti BN masa pilihanraya kecil hari tu, sy bg susu tu pada amani secara diam2. amani akan mengamuk kalu dia nmpak sy buat susu pakai friso gold tu.dia tak nk susu tu.mgkin dh biasa dgn dutch lady 123. tp sy bg jugak. minum jek dia. myb rasanya lebih kurang sama cuma friso ni best sket.(sbb mama pnah rasa..ekekeke)
yer la susu mahal tu. takkan nk buang kan? plus sy pun ingin mencuba susu tu nk tgk how does it works.
kat rumah minum susu friso, taska minum dutch lady 123. kira campur la ni..(brani mati saya ni)
since amani minum susu friso gold, kadar pengambilan dia meningkat. dia suka minum susu tu.sekejap2 nk susu..dan sy suka perkembangan tu. maka susu tu habis dgn cepat. now susu tu dh abis.
dr pengamatan saya ke atas tubuh amani, dia menjadi semakin 'bertubuh' orang tua2 cakap. maknanya walaupun dia kurus, tp bila pegang tangan dia rasa pejal gtew.bila dukung rasa padat...
 2 mlm sblm, pengakhiran pada susu friso, kami bg balik susu dutch lady 123, dia minum sket pastu tak nk. biler tanya knapa, dia ckp tak sedap. pastu kelmarin masa ambil dia kat taska, selidik ngn cikgu dia tanya. mcm mana progress amani minum susu. dia ckp dia minum hanya satu botol, kadang2 habis, kadang tak..see? ni mesti salah aku bg susu mahal..hahahahaha.. citer kat papa amani, dia ckp 
' ha, tula salah saper?'
'eh, apsal plak? BN tu la ngaper bg susu mahal?!' (ekekeke)
nk salahkan datuk shahrizat plak?
hahahahahahaha


so kesimpulan skang, mcm dlm proses nk tukar susu. nk amik friso gold or anmumm essentials yg tanpa gula tambahan tu? adui yai...


ni pun cam ok jer...

pada rakan2 sekalian, boleh bg pendapat tak?

3 comments:

  1. bg org yg xde pglmn mcm i ni..tp bpglmn buat n jg budak2 ade la..anmum tbaik..:)

    ReplyDelete
  2. bertambah la kos utk perbelanjaan susu lps ni..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails